Seg men med julkänslor och pirr i magen

Det är fortfarande inte helt friskt här. Är hängig och trött och har sovit om vartannat idag också. Å andra sidan är det faktiskt bättre att det kommer nu än att jag ska behöva ligga nerbäddad över jul för det vore en mardröm. Särskilt med tanke på hur mycket jag längtar efter en pigg och glad och fantastisk julafton tillsammans med hela släkten.
 
 
Trots att jag är lite rutten så har jag en otrolig julkänsla i hela kroppen nu! Alltså i morgon är det bara en vecka kvar till julafton! Jag inser att jag har blivit ett julfreak. Även om jag har varit det förr så slår det här året alla andra med hästlängder. Kanske är det för att jag inte är hemma. Det är rätt dystert att missa allt som händer där nere kring släkten under årets bästa månad. Luciafiranden, spontana glöggträffar, pysselkvällar (som inte ens blir av nu när jag inte är hemma har jag hört!), julklappssmussel, stora julbak i bagarstugan. Kanske är det för att jag missar allt det där som jag är så himla mån om att kompensera i år.
 
Men ÄNDÅ. Julkonserterna och lucia här uppe, julbak med vänner, julmyset med klassen hos vår lärare nu i tisdags, glögg och kattdejt hos vänner och så toppas allt det med Jul med Ernst och lyckan är liksom gjord. När jag tittade på Ernsts julprogram ikväll blev jag så till mig i trasorna att det knappt var sant. Passande nog hade jag både sovit en timme och ätit precis innan så jag hade ett "moment" av lite pigghet just till Ernsts timme i rutan.
 
Gu så han höll på den dära Ernst. Stöpte ljus, fixade superfina ljusstakar i fönstren med "lite enkel metallslöjd" bara sådär i ett kick. Gick på en av Svenska slottsmässors julmarknad, gjorde glöggtillbehör, egen glögg.. Jag och mamma satt och ideligen smsade till varandra "ååååh så fint, det där var Matildigt" "jaa och nu kom det lite mammigt!". Haha!
 
Jag vill också stöpa ljus, och hålla på och fixa och dona sådär JU. Fast de där hängande ljusstakarna i metallslöjd vet jag att mitt tålamod inte skulle låta mig göra. Efter en halv skulle jag vara vansinnig över hur snett och vint det blivit. Sen skulle jag bli sur, säga att: "det där är inget för mig. SKITGREJER". Sen hamnar det i soporna, jag är arg en stund och sen gör jag något jag faktiskt är bra på.
 
En feting-trött och blek tjej med temperament (och självinsikt!) som längtar hem och gottar sig i mat- och baktidningar.

Kommentarer

Kommentera något vetja, så blir jag glad!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback