Fyllda kycklingfiléer i tomatsås

Idag kalasade vi till det lite med kyckling - en råvara som blivit lyxvara sedan vi flyttade hit och det slog mig hur dyrt det faktiskt är med bra kyckling. Visst, det går att köpa ICA basic-kyckling för 5 kr/filé men näe. Jag vill förmodligen inte ens veta varifrån den kycklingen kommer. Därför lyxar vi hellre få gånger med bra kyckling. Mycket bättre!
 
Sanna & Christer (Fs mamma med respektive) är här över helgen så därav en anledning att kalasa!
 
Kycklingen jag lagade blev en improvisation grundad på en standard som mamma och pappa brukade köra hemma mycket för några år sedan.
 
Recept (4 pers):
 
- Drygt 1 kg färska kycklingfiléer
- Olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 75 g fetaost
- 10-12 gröna oliver
- 4-6 soltorkade tomater i olja
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- 500 g finkrossade tomater
- Basilika
- Oregano
- Salt & peppar
- 4 portioner Tagliatellepasta
 
1. Börja med att förbereda fyllningen till filéerna: Finhacka oliver och soltorkade tomater och mosa ihop det med fetaosten så att det blir krämigt.
2. Snitta filéerna på längden och lägg fyllning i snittet. "Sy" sedan ihop filéerna med tandpetare så att fyllningen inte rinner ur vid stekningen. Stick i tandpetarna snett igenom de båda sidorna så sitter de bäst.
3. Hetta upp stekpannan ordentligt. Dela vitlöksklyftorna på mitten och låt dem stekas i rikligt med olivolja i pannan under tiden pannan blir het.
4. När pannan är tillräckligt varm, plocka upp vitlöksklyftorna och släng dem. Bryn filéerna ordentligt på båda sidor och salta & peppra.
5. Slå på 1-2 dl vatten i pannan och smält ned buljongtärningen.
6. Häll över de finkrossade tomaterna och rör om. Tillsätt rikligt med basilika och lite oregano efter smak.
7. Sätt ett lock på pannan och låt puttra på låg värme ca 15 min.
8. Koka pastan med salt och olivolja.
9. KLART!
 
Servera med sallad, gärna med fetaost, kryddad olivolja som dressing och lite saltrostade pinjenötter på toppen!
 













 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna & Christer

Skönt att kunna hjälpa er med en rejäl storhandling. Vet att ni har det knapert i hushållskassan. Tack för en jättegod och trevlig middag. Så fint och välordnat.

2012-09-14 @ 23:36:33

Kommentera något vetja, så blir jag glad!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback