#hälsohets2013 - HÅLL TYST!

På Facebook haglar kroppsfixerade nyårslöften.
På Aftonbladet och Expressen består 50% av rubrikerna av hälsotips, viktnedgång, bilder på perfekta magar med måttans omkring.
I papperstidningarna likadant.

Kan vi inte bara lägga av? Jag skiter faktiskt i hur många kilo du lovar dig själv att du kommer gå ner under året. Jag skiter också i hur jag ska kunna gå ner "7 kilo på två veckor med nya pulverdieten".

Snacka om att hetsa. Det folk inte fattar är att de med sin egen hets även hetsar upp folk som inte är hetsade. Typ mig. Jag bryr verkligen om mig, min hälsa och hur jag mår och jag ska bli bättre på det, men inte sjutton tänker jag trycka upp i ansiktet på er hur himla braaaaa det går och hur många centimeter som försvinner (om det nu försvinner några!).

Tänk också vilken värld alla stackars barn som växer upp i denna hets upplever. De hör sina föräldrar som förfäras över vikt, mat och hälsa på ett OSUNT vis. Inte konstigt att barn redan i lågstadieåldern får dålig självkänsla - nej för de fattar av sina föräldrar att det är så det ska vara! Man ska vara orolig och hetsa över framförallt sin vikt hela tiden.

Kan inte folk bara börja agera och leva vettigt istället för att snacka? Skita i att hetsa både sig själva och andra. Skita i att hetsa MIG. Det är på tiden att barnen som växer upp nu för tiden får lära sig att vara nöjda med sig själva, lära sig att må bra, lära sig att leva SUNT. Och det lär de sig inte av vuxna som hetsar. Det lär de sig av vuxna som själva är nöjda och har ett sunt förhållningssätt till kroppar och mat.

Nu får det vara nog.

Bilden nedan är lånad av Lady Dahmer:
http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2013/january/en-bild-sager-mer-an-1000-ar-vikthets-halsohets.html


Kommentarer
Postat av: Annika Särnö

Skitbra skrivet Matilda :-) Du har sunda tankar låt dom nu bara styra dig och tänk lite mer på dig själv och dina nära än på alla andra :) Stor kram från Snatra

Svar: Tack snälla Annika! Ja det ska jag verkligen satsa på och hoppas att många andra gör det med mig :) Stor kram tillbax!
Matilda Karlsson

2013-01-05 @ 18:48:15
URL: http://sarno.blogg.se

Kommentera något vetja, så blir jag glad!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback