33 anledningar till att feminismen är viktig och behövs

Igår var vi många som postade en länk på Facebook som ledde till en lista på 33 anledningar till att feminism behövs. Facebook plockade bort den (och genast har vi en 34:e anledning). Kanske tog de bort den för att de själva kritiserades i listan som är en viktig ögonöppnare för alla som tror att Sverige är ett jämställt land och att feminismen finns för att "skapa problem som inte finns". Jag gör ett försök att posta listan härigenom istället så får vi se om det fungerar och skapar härmed en ny kategori i bloggen: Feminism, genus och normkritik.
 
Det finns feminister och det finns idioter - för ja, de som fortfarande tycker att kvinnor bör förtryckas och inte vara likvärdiga männen, de är faktiskt idioter. Feminism handlar inte om manshatande eller mansförtryck för att "ge igen" eller något sådant dumt. Det handlar om att kvinnor och män ska leva på lika villkor utan att könet sitter i vägen och hindrar oss både från att tjäna lika mycket pengar, få ha på oss vilka kläder vi vill osv osv. Det handlar om att slippa begränsas på grund av könet - oavsett om man är kvinna eller man, skulle vi kunna säga kortfattat. 
 
Hur som helst: läs de 33 anledningarna nedan. Bilderna är rakt av plockade från https://trettiotreanledningar.squarespace.com
 


Kommentarer
Postat av: Anton

Skäms över att vara man...

Svar: Jamenvisst är det hemskt att det har blivit så att ni fina och bra killar ska behöva skämmas?
Matilda Karlsson

2013-05-26 @ 22:26:38

Kommentera något vetja, så blir jag glad!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback