"Jamen killar äääääär ju sådäääär du veeet, han tycker bara oooom dig!" *klapp på huvudet*

Men för i helvete.
 
Jag blir så förbannad varje gång jag läser om våldtäkter, barnporr och annat skit. Varför tror ni det begås våldtäkter? Varför tror ni män tar sig sexuella friheter? Varför tror ni tjejers sexualitet skambeläggs?
 
Jo, dels för att just såna här idiotkommentarer kläcks så himla ofta när t.ex. småkillar är nyfikna oförskämda och tafsar på småtjejerna. Killars beteende viftas bort med att "de är sådär", "han tycker bara om dig", "kärlek börjar alltid med bråk!". Vad är det för sorts människosyn att fördumma halva jordens befolkning egentligen? Vem blir hjälpt av det?
 
- Inte tjejen, för hon får lära sig att det inte är lönt att ha en åsikt om vad som händer med hennes egen kropp.
- Inte killen, för han får lära sig att han kan göra vad han vill och vaggas in i att han kan vara en macho-typ resten av sitt liv och leva upp till att vara häftiga, coola killen.
- Den enda personen som blir hjälpt av detta är personen som uttalar idiotkommentaren (oftast en kvinna!), som helt enkelt inte orkar uppfostra. Hon slipper undan med en liten ursäkt och ett smajl och kan gå vidare obekymrad.
 
Alltså jag orkar inte. När jag tänker på det så är det precis så här det var hela skoltiden. Förskolan till nian. Killarna brötade på och det var minsann så jäääävla kul att trycka ner tjejerna som inte var med på gympan pga mensvärk. Det var även kommentarer som "kolla, nu har HON börjat få glasstrutar under tröjan, HÖHÖ". Det skröts på skolgården om att den och den hade lyckats få göra tung-rullare i parken med HENNE och HON har ju störst bröst av alla! Score! Det viskades och pekades och killar grinade på pussjagan när tjejerna de ville pussa sprang ifrån dem efter otaliga fasthållningsförsök i mörkret bland svartvindbärsbuskarna. Och efter tjat och åter tjat gav sig tjejerna och pussades med killarna som nyss hållt fast dem och nu inte alls ville pussas med.
 
Vi blev fastbundna med hopprep, blev retade för vår mens och våra bröst, gick med på att pussas med killar vi inte ville pussa. Ändå var det vi som var fåniga. Löjliga. Skulle ta det som komplimanger.
 
Jag minns särskilt en lärare som alltid sa med läppstiftsröda läppar: "ääääsch det är inget att bry sig om, de är bara lite flörtiga *blink*".
 
Fan, tänk om vi kunde ta och börja uppfostra alla killar till att NEJ ÄR ALLTID NEJ istället för att lära tjejer att underkasta sig. Lära killarna att vara öppensinniga, känsliga och lojala istället för att lära tjejerna att aldrig gå ensamma i mörkret eller att, gud bevare mig väl, inte klä sig horigt och "BE OM DET".
 
Vad kan vi mer göra för att få stopp på skiten?
 
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Stående ovationer för Matilda!! SÅ jävla rätt! Ja när fan ska den här idiotiska cirkeln sluta? När ska kvinnor få rätt till sin egna kroppar och inte behöva vara rädda?!

Svar: Tack Julia för peppen! Vi måste alla hjälpas åt att få stopp på det och det första vi måste göra är ju faktiskt att SE vart det brister och i vilken ände en måste börja! Kram!
Matilda Karlsson

2013-10-11 @ 22:08:03
URL: http://juliakjettselberg.blogg.se

Kommentera något vetja, så blir jag glad!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback