Närmast euforisk

Idag var det sjukt starka känslor i cykelsalen! Wow! Nästan fullsatt, bara hits och rejäl hårdkörning! Det är så roligt när jag kommer på mig själv att sitta med ett stort leende på läpparna trots att jag sliter som ett djur. Respons är bra och kul, whiee!

Dagens uppdrag.

Första uppdraget avklarat - inhopp för komp till tonårskören som stod för musiken i Borgenkyrkan idag. Efter mycket om och men kom jag dit i tid. Det där med att ställa tillbaka till vintertid trodde jag var enkelt...

Jag ställde om mobilen igår kväll i tron att jag gjorde heeeelt rätt. När jag vaknade i morse och tog det lugnt och trodde jag hade all tid i världen visade det sig att klock-aset ställt om sig själv OCKSÅ. Därmed var jag en timme fel i alla fall. Och hade bara en halvtimme på mig att göra mig klar för att åka. Bra jobbat!

Nu står klockan rätt och jag ser över spinningpasset till ikväll. Det blir mycket disco! Det är ju ändå höstlov nu och då känns det skoj med en hel massa "upp-popade" hits. Det kommer bli svinkul och jag har cyklar lediga så det är bara att komma! Tiden är 18.40 som vanligt.


Ebba och jag har dejt!

img_1025 (MMS)

Ebba och jag har dejt!


Bästa kommentaren idag.

Jag beklagar mig för moster över råttor som springer i väggarna och över att katten inte finns hemma en sån gång.

Moster: Klarar du av att slakta en gris klarar du väl att sätta upp en råttfälla!


Mjo, tänkte inte på det... Moster är klok.

Äntligen saknad.

Var är KF* när man äntligen behöver honom?? Tycker mig höra en råtta i väggen...


*KattFan.


Lovande lov

Endast en ynka skoldag är det kvar innan vi får höstlov. Det känns som att det kommer mer välbehövligt än vanligt, men så säger jag visserligen varje gång det blir lov.

Dock är jag inne i en rent allmänt mindre motiverad period just nu och mycket av det skyller jag på den envisa förkylningen som suttit i i många veckor nu. Den tar mycket energi både fysiskt och psykiskt. Psykist dels för att jag inte sjunger som brukligt (det tar på rätt hårt när man är medveten om att man sjunger "fulare"). Sedan kan jag inte heller träna som jag skulle vilja och det orsakar en ständigt trött Matilda.

MEN nu är det ju snart höstlov och då ska jag äntligen åka upp till bästa Robertsfors och hämta energi. Där har jag inte varit sedan sportlovet(!) så det är verkligen dags. Jag är i stort behov av kroppsligt arbete, skit under naglarna, musikpaus, norrlandslugn och mysiga släktingar och djur. På tisdag bär det av!

Den senaste månaden har jag skrivit en del om auditions till skolans musikal och jag vet inte hur många av er som förstått/hört/vet/anat nu de senaste två dagarna men vi har alltså fått ut rollerna till Grease i veckan. Nu kan jag inte hålla mig längre: JAG SPELAR HUVUDROLLEN (delar den med Märta)! :D Helt jäkla asroligt är det! Superglad och superstolt! Därför får ni nu kära människor boka in någon dag under vecka 15 nästa år att gå på Reginateatern i Uppsala och se oss. Whieee!
Höhö, ja jag är ju ingen Olivia Newton-John precis! Men that's the point. Turligt nog.

Gymnasiebibeln

Skolkatalogen har kommit. Veckans snackis no.1.

Friskt och glatt humör

Musikalmöte väntar om en halvtimme! Vi är pepp som attan!


Ni vet, Victor är ensam stackars kille i vår klass. Vi kallar honom:

Mannen som talar med höns.(Och jag är ett enda stort leende idag. Huvudroll, yeey! Gladare än gladast!)

Nu är det klart!

Grease is the word, yeah.


Etik och moral

Här finns ett kåseri till förfogande. Läses av den som så önskar.

Det heter:

Jag är bättre än alla andra
-om etik, moral och döddssynder


Bättre sova

Kåseriet kommer ut i morgon istället. Nu ska jag sova!

Förresten var spinningpasset skojsigt. Det innehöll illamående, mjölksyra, nästan andnöd, enorm energi i gruppen och fantastiskt taggade deltagare!


Vinna eller försvinna

Efter förra veckans uppehåll och en rejäl bamseförkylning ska jag nu försöka ta mig an spinningcykeln på podiet igen. Ett galet intensivt pass väntar. Woho! Trots att förkylningen inte ger sig så ska jag chansa idag och ge järnet ändå. Ibland blir det åt helsike när jag gör så och ibland vänder det och jag blir frisk. Hoppas på det senare.

Jag kom efter lite i skolarbetet då jag febrig och orkeslös sov mig igenom veckan med Farbror Ipren som bästa vän, så idag har jag jobbat ikapp lite och skrivit på kåseriet om dödssynder. Det läggs upp här ikväll när sista touchen är gjord. Jag är bättre än alla andra är rubriken.

C'ya, nu drar jag iväg för en timmes svettningar.


Lite doft och jag känner mig genast som hemma

Jag har lyckats dra på mig ladugårdslukt på 10 min. Det var fort gjort. Anledningen var att världens sötaste lilla kattunge på sisådär 8 veckor kom förbi och hälsade på, direkt från kalvboxen där den bott ett tag innan. En helt ljuvlig liten svart skapelse, vit om halsen, magen och tassarna.

Det blev tuligt värre då den lille skulle gosa in sig i hals och haka på mig, så den lyckades gnussa av sig en hel del ladugårdslukt på den lilla stunden. Bara mysigt! Den stunden gjorde mig inte nådigt Robertsfors-längtig så nu ska jag ta mig i kragen och boka flyg till höstlovet.

Nu vill jag också ha en kattunge! Synd att de växer så fort bara...


Lilla Doris i Robertsfors förra sommaren.

Kramp i skrattmusklerna

Till igår blev jag tvungen att bli frisk. Det fanns inget annat, för då var det dags för äventyr för Åsa och mig. Sedan Åsas födelsedag i augusti hade vi biljetter till Ugglas Revy på Chinateatern. Så jag släpade mig till skolan för att titta på en idrottslektion och ha en halvtimmes musikteori innan vi begav oss till allas vår Hufvudstad.

Efter en middag på T.G.I.Friday's promenerade vi till China och gick 3,5 timme senare därifrån med kramp i mage och käkmuskler och sönderskrattade halsar. Jag som aldrig någonsin egentligen gillat Uggla var också lite omvänd efteråt. Bara en sån sak som att se Sarah Dawn Finer (iklädd nitar och läder) gränsla pyttelilla Magnus var ju en upplevelse i sig. Haha. Annika Andersson som också var med är nog lite utav min nya idol efter revyn. Störtskön.

Att jag gick och nynnade på Uggla-hits hela vägen till Centralen såg Åsa som en seger. Men hon brukar ju lyckas med sina "uppdrag" min Åsa. Jag menar, hur 80-talsskadad vore jag inte utan henne? Så i fortsättningen kanske jag inte skriker rakt ut när hon spelar Uggla i bilen. Kanske.

Vi hade en mysig kväll och idag är jag trött trött trött. Nästan kry men fortfarande förkyld så det förslår.

EDIT: Vid närmare eftertanke finns det en sak Åsa har misslyckats med. Niclas Wahlgren-biten. Där ger jag aldrig med mig.


MMS: Åsa o jag på väg mot Fridays och Uggl...

img_0943 (MMS)

MMS: Åsa o jag på väg mot Fridays och Uggla-revy!


Reaktion

Nu när jag är hemma sjuk vet jag inte HUR många bloggar jag plöjt mig igenom. Exempelvis har jag numer på min meritlista att ha scroll-läst igenom hela Spiderchicks arkiv. Perfekt istället för någon "söndagslektyr" att gotta sig i andras problem.

Idag har Blondinbella gått ut med att hon och hennes pojkvän går skilda vägar och KOLLA HÄR:Shittan gittan!

Jag vet inte ens vad jag ska säga.


Matilda längtar tillbaka...Förändring NU

Jag är hemma idag också. Fortfarande dödligt trött, ont i kropp och knopp och orkar inte allt för mycket. Alltså håller jag på och dör av tristess. Så, jag hänger här vid datorn, leker lite med Photoshop, kollar in Robert Gustafssons 25-årsdvd, och surfar runt på diverse sidor. Mest av allt shoppingsidor. Jättedumt.

Nu skulle jag helst av allt vilja ändra på allt. Byta ut garderoben (åtminstone fylla på den..), ha vinter, byta frisyr och byta hårfärg. Japp.

Just ja, helst vara frisk också och ha tillbaka min kända superenergi. Punkt. Punkt. Punkt.

Återigen ett "just ja": En ny header vore på sin plats. Igen. Jag menar, nog för att allt i den jag har nu representerar mig på ett eller annat sätt men i dagarna när jag varken äter muffins eller kör traktor särskilt ofta, har grisar endast i fryst form och inte är brun och fin längre och inte ens kan ha Converse längre på grund av kylan, så känns den inte riktigt rätt.

Därmed kan ni ju räkna ut hur nästa header kommer se ut: En fläskkotlett, ett upptåg, möjligen en Grease-logo, en blek Matilda och eventuellt några pianotangenter. Snyggt va?


Redig skolgång

Lillebror kom idag hem och upplyste mig om att de minsann fått dissekera älgögon i skolan. Vettigt värre (utan ironi i rösten faktiskt). Jag tycker det är supernyttigt.

"Vi fick inte ens använda plasthandskar" sa han.
"Moahaha" sa jag.


Annat var det för oss, vi fick då endast titta på när vår kära Hans dissekerade en gammal å-gädda i åttan eller när det var. Jag minns det tydligt. Jag, Emelie och Jossan satt uppradade på främsta raden och stirrade ivrigt. Det stank fisk i hela klassrummet, resten av klassen satt så långt bak de bara kunde. Fiskslemmet stänkte och Hans höll upp gäddan i någon sena så fisken såg ut som en handväska. Ända tills senan gick av och fisken damp ner i den slemindränkta pappskivan så ännu mer slem stänte runt. Japp, så traumatiskt var det.


*Här hade jag kunnat slänga in en liten bild som grädde på moset men jag tänkte att det verkar urbota dumt att förlora alla läsare med ett enda inlägg liksom. Vad skulle jag bli kallad sen egentligen, Makabra Matilda möjligen.*

Sockerchock önskas

Hujedamig, det var ju jädrigt smart att lyckas tajma in en socker-förbud-period SAMMA vecka som jag går och blir sjuk (vilket dessutom händer väldigt sällan). Jag menar, vill man inte helst av allt klämma i sig en mugg O'boy med en bulle eller krypa ner i soffan med smågodis såna här dagar? Jo men se det går ju inte.

Tur i alla fall att jag bestämt det själv, i annat fall hade vederbörande person fått det jobbigt kan jag säga.


Sömnen tar över.

Mina senaste 30 timmar:

08.30
Har GeMu-lektion vilken jag är den enda som infinner mig på. 1 av 6. Göran gick igenom dominanternas dominanter osv..

09.15 Går för att ha sånglektion men blir ivägskickad till vilorummet

09.30 Somnar som en sten i vilorummet

11.30 Vaknar, äter lunch, inser att jag inte orkar mer och åker hem.

15.00 Kommer hem, somnar.

19.30 Vaknar, petar i mig lite mat, läser bloggar, checkar Äntligen Hemma.

23.00 Somnar igen, sover halvkasst.

08.10 Vaknar, rör på mig en sväng, kliar katten, läser bloggar.

11.05 Hade visst somnat om igen, vaknar.


Som ni kanske förstår är jag inte helt kry.


Nytt liv

Idag börjar mitt nya liv.

Nåde den jävel som försöker bjuda mig på godis.

Vem sänder du till den nionde kretsen?

Kanske är det mig.

Vissa skulle gärna slänga ner mig där tror jag bestämt. (inte pga förräderi dock, puh) 

9:e kretsen i helvetet. Helvetets riktiga helvete så att säga. Jag pratar kretsar (nivåer) i Dantes "helvetestratt" vilken han skildrar i Den gudomliga komedin för er som är pålästa. Det är vad som diskuteras på svensklektionerna nu i veckorna nämligen. Dante, himmel, helvete och vem som bör hamna vart. Ungefär så.

Jag blir såklart igångtriggad som attan av våra diskussioner och funderar och funderar, pratar och pratar, resonerar fram och tillbaka, osv osv.. Men kommer jag fram till något svar? NEJ! Förhoppningsvis är jag inte kass för det. Om jag förklarar hur jag tänker så förstår ni förhoppningsvis min förvirring och blir eventuellt lika förvirrade som jag (om ni nu inte kommer med världens bästa utläggning och lyckas överyga mig om vad jag ska tro på - ytterst osannolikt men prova gärna! Ha!).

Dante fokuserade på helvetet eftersom det var därigenom han blev guidad i Den gudomliga komedin. Därför förutsätter vi att vi är syndare som kommit till helvetet och himlen bryr vi oss inte ens om att nämna. Okej. Där ska vi rangordnas. 9 kretsar har vi: 1 är lindrigast och 9 är värre än värst vilket ni redan vet. Där blir vi så plågade att vi önskar att vi aldrig ens blev födda. Är ni med på det? På Dantes tid - Medeltiden - hamnade exempelvis odöpta i första kretsen och förrädare i den nionde. I kretsarna däremellan har vi mördare, vällustiga, giriga, vreda, osv.

Om vi sätter det här i relation till nutiden blir det jobbigt. Jag menar, HUR många är inte odöpta idag? Många människor i helvetet blir det... Skulle vi idag välja att föredra en mördare före en förrädare? Kanske? Eller inte (?).

Frågor om moral är alltid jobbiga och gör ofta människor upprörda. Även mig bör tilläggas då jag dessutom är ganska tvetydig ibland och tyvärr använder någon form av konstig dubbelmoral vad det gäller en del saker. Även solen har sina fläckar!

Jag ger ett exempel:

Vem är bättre än vem, person 1 eller 2?

Person 1 som panikslagen gått ner i köket i kolsvarta mörkret med en golfklubba i övertygelsen om inbrottstjuvar och av misstag mördat sin man som var uppe för att ta sig en nattmacka. Mannen har tidigare varit otrogen i äktenskapet.
eller
Person 2 som förrått sin bästa vän genom att berätta vidare dennes mörkaste hemligheter vidare vilka var så mörka att bästa vännen förlorar jobbet. Det hör till saken att "Person 2" är arbetslös.

Jag tycker ofta att man hamnar i någon form av konstigt beslutsvakuum så fort det handlar om att välja vad som är värst av dessa tre saker:
- Syftet
- Handlingen
- Konsekvensen

Vilket är egentligen det man ska ta hänsyn till vad gäller moral? Är jag tillräckligt psykiskt sjuk förstår jag inte vad konsekvensen blir om jag sticker en kniv en annan människa och då har jag förmodligen inte heller något syfte. Handlingen blir dock väldigt viktig eftersom en människa DÖR och aldrig mer kommer tillbaka. Även fast jag inte har någon aning om vad jag gjort så blir jag straffad i det nutida helvetets nionde krets.

Sen kan jag med full medvetenhet våldta en människa i parken med syftet att jag bara är lite kåt och handlingen utför jag "av bara farten". Konsekvensen är troligen att personen får psykiska men för livet och kanske är det så illa att denne inte kan leva i ett förhållande någonsin och har tappat all sin tillit till det motsatta könet. Är det värre? Att förstöra en människa psykiskt än att inte låta en människa leva sitt liv alls?

Om jag låter väldigt förvirrad är det för att jag verkligen ÄR det. Jag vet verkligen inte vad jag tycker för en gångs skull.

Det intressanta för mig just nu är vem vi skulle sätta i vilken krets idag. Dantes helvete kan slänga sig i väggen för världen har gått vidare de senaste 700 åren. Det viktiga är hur dagens prioriteringar ser ut och hur vi tänker. Vilket brott är värre än vilket, vem är mer värd än någon annan och vad är egentligen en "synd" idag?

Jag kan ju tycka att man inte riktigt "levt livet" om man inte utför en endaste liten hederlig synd. Jag menar, vem frossar inte i godis på lördagskvällen...

Så, vem hamnar egentligen i nionde kretsen. För vegetarianen är det slaktaren tillsammans med mördaren, för någon annan är det förrädaren och tyrannen. För en tredje är det våldtäktsmannen och massmördaren.

Finns det ett rätt svar?Det blev visst hockey även denna lördag! S...

img_0939 (MMS)

Det blev visst hockey även denna lördag! Ståplats i klacken den här gången dock, och lite färre folk i publiken men tillräckligt för att heja fram vinst med 3-1 mot LHC!


mms: Hittade några trevliga får i förmidda...

img_0933 (MMS)

mms: Hittade några trevliga får i förmiddagssolen.


Jul-orgieSom Piff & Puff men ändå inte.

Abbe leker med min iPhone. Det pratas om appar.

Abbe: Wheeeeey, jag hittade ett fiskespel!

Jag fortsätter prata om appar.

Abbe: Jag fick NAPP!

Mamma: Nu har jag det! I fortsättningen ska jag kalla er för Appe och Nappe.


Vilken snilleblixt.

All right, två prestationer kvar

Idag är det en såndär krävande dag som kommer befria en enorm lättnad när den äntligen är över. Prestationsångest big times. Småfebrig i kroppen och ett matteprov och en teateraudition kvar - bland annat. Nu blir det lite återhämtning i Teorin en stund innan det är dags att jobba på igen.

Kul förresten att jag fick lite respons på texterna jag pratade om att lägga upp, den första kommer inom kort, jag är på hugget!

Gud nu blev jag nervös för auditionen igen.. Önska mig lycka till! Nu är det sista chansen att ge järnet och visa vad vi går för..!

Hiss eller diss?

Så sitter jag här. Kaffedarrig, med matte som behöver pluggas, ett huvud som vill sova och en säng som vill att jag kommer och sover omedelbums. Ändå sitter jag här. Just nu står självdisciplin och framför allt motivation högst på min önskelista. Det är lite utav bristvaror hos mig för tillfället. Inte bra! Inte heller likt mig, nu blir det skärpning. Jag säger inte att jag blivit en slashas som inte gör någonting och sackar efter MEN jag behöver få upp farten igen och se det roliga i saker och ting. Pepp pepp!

Idag på bussen fick jag ett skrivar-flow tack vare en livlig diskussion vi hade på svensklektionen och jag tänkte "Hmm, var kan man publicera såna här texter?". Jag insåg att bloggen faktiskt är det perfekta verktyget. Det är ju min blogg och här kan jag slänga ut precis vad som helst i skriven form. Kul!

Då Svenska B till stor del handlar om litteraturhistoria så bestod dagens svensklektion av diskussioner kring Dante och kretsarna i helvetet (bland annat. Guds existens och annat var också på tapeten ett tag - mycket intressant!). Såna ämnen går jag verkligen igång på och uppgiften vi ska skriva i ämnet passar mig utmärkt. Ett kåseri. Kåserier och krönikor är riktigt roligt att skriva och här i bloggen har jag från och med nu tänkt kasta ut något liknande en gång i veckan.

Förhoppningsvis kan jag sporra till diskussion i vissa ämnen och frågor som det ibland inte finns några rätta svar på (det finns inget roligare!). Ibland blir det allvarligare ämnen och ibland inget allvarligt alls utan något till synes oviktigt - sånt är ju nämligen också viktigt.

Vad tror ni om det? (Ovärt att jag skriver om ingen vill läsa, liksom. Haha)


Hiss eller diss, det är frågan!

Nytänkande? Nej!

Kolla in det här klippet! Göran visade oss det på GeMu:n förra veckan och jag skrattade högt åt det. Komeditrion "Axis of awesome" har satt ihop ett medley av många låtar. 5,5 min där kända låtar spelas med endast 4 simpla ackord som komp, runt runt runt i samma följd. Och det funkar. Låtarna är byggda på exakt samma grund - inte samma tonart som original såklart men ändå! Det är alltså så all radiomusik (ta det med en nypa salt) ser ut nu för tiden. Inget nytänkande här inte! Haha!

Jag kan inte låta bli att undra om det är låtskrivarna som blivit slöare och bekvämare eller om vi lyssnare bara är väldigt väldigt lättköpta och "ska ha det som det brukar vara".

???

Här kommer det:


Jag hamnade på Läkerolen bara sådär ändå. ...

img_5161 (MMS)

Jag hamnade på Läkerolen bara sådär ändå. Brynäs-Timrå! Mycke mål blire, 4-3!


Ni behöver inte ens fråga om jag har det b...

img_3379 (MMS)

Ni behöver inte ens fråga om jag har det bra. Saffranssemlan med vaniljkräm säger allt.


Julmarknad nästa!

img_3424 (MMS)

Julmarknad nästa!


Med blandade känslor

Så var 2 av 3 auditions avklarade. Kan säga att förra veckans prövningar var betydligt lättare än dagens. Skitsvårt att avgöra hur det gick, men det får väl gå som det går. Haha nu är det som ett vakuum bara. Det är konstigt det där med nervositet och dess stadier. En timme innan var jag allmänt sprallig och tokig. Jag blev galet skakisnervös typ 20 min innan. Under auditionen klev jag in i nån bubbla och nu vet jag knappt vad jag gjorde där inne. Direkt efter och tio minuter framåt var jag totalt uppflugen i taket och ett sprallmonster som var lättad att det var över. Sen kom ångesten. "Hur gick det EGENTLiGEN?? Ååå vad duktiga alla andra var och så var jag så dålig". Och nu, ja nu vill jag både skratta och gråta. Nu är det en extra sångaudition, teateraudition och en jobbig väntan kvar.

Komma ikapp

Jag fick den äran att åka tåg och buss hem med mitt Ebba-troll idag! Inte illa! Ehm, Ebba påminde mig idag att jag inte ens slängt ut bilderna från när hon klippte mig och vi åt tapas för, ja vad är det nu, 2 veckor sen? BU för mig.

Det blev lite mer ordning på trollet kan man ju enkelt uttrycka det.När jag ändå håller på och tar ikapp kan jag ju fortsätta:

Det lilla trollet här nedan till vänster räddade min fredag. Då dagen inte blev som planerat åkte jag till Vad och gjorde nytta. Där var även Knaskusinerna Larsson och den här parveln blev min lilla dräng. Vi städade undan hagen och var på traktoräventyr! Filurerna till höger träffade jag på igår när jag snorig och trött tog mig en promenad över åkrarna - och visst hamnade på ungdjurens bete. Uppiggande att stå och prata med dom en stund.


Axel, ännu har du ett par decimeter kvar ner till pedalerna!

Ett tafatt litet steg

Muahahahaha på onsdag är det visst dansaudition till Grease. Hoho!

Ni kan väl tänka lite extra på mig då mellan klockan 16 och 17. Jag vet inte riktigt hur jag känner för det där. En del av mig tycker "Wohoo, det här blir kul! En utmaning!". En annan del av mig säger: "STOPP!".

Så det förslår

Helgen blev liksom inte riktigt som tänkt.

Så nu är jag så längtig så jag nästan inte vet var jag ska göra av mig själv.


MMS: Ut å städa undan grishagen nu!

img_0883 (MMS)

MMS: Ut å städa undan grishagen nu!