Läs artikeln i dagens Arbetarbladet eller ...

img_8315 (MMS)

Läs artikeln i dagens Arbetarbladet eller på www.Arbetarbladet.se. Jag blir förbannad och lite ledsen i ögat när jag ser sånt här. Det är nästan så att jag återigen tycker det är en bra idé för mig att skaffa nya grisar i sommar. Svenska och välmående. LÄS artikeln och tänk över vilket fläsk du väljer nästa gång: Glad svensk gris med knorr eller tysk/dansk psykiskt instabil gris utan knorr. Det är du som bestämmer!


Intensivt!

Jisses anåda vilka intensiva timmar jag haft. Två barnkörer tar på krafterna, haha! Jag hade glömt hur intensiva barn kan vara i 6-8-årsåldern.. Nåt oerhört charmiga var de, och den äldre kören (9-12 år) sjöng något fantastiskt fint! Det här blir bra!

Nu väntar förberedelser för nästa kör - vilken får en alldeles ny medlem idag. Och inte vem som helst: Farmor! För övrigt ska vi redan nu sjunga påskdagssång och sedan lite Duvemåla kanske...

Hej å hå!


Ett litet smakprov

God morgon!

Med filtallriken i högsta hugg håller jag som mest på och förbereder dagens övningar. Idag ska jag träffa barnkörerna för första gången så jag håller tummarna för att det ska komma några barn iaf!

Igår blev det en lång dag - jag åkte kl 07.00 och kom hem 19.40. Rätt småseg då... Anledningen till den sena kvällen var rep till musikalen och främst rep inför det "PR-shownummer" vi ska köra ur den nästa vecka på Multishowen på UKK. Så om ni är sugna på att se lite ska ni komma till:

Uppsala Konsert & Kongress B-salen den 1/2 kl. 19. Pris: Barn/ungdom 40 kr, vuxen 90 kr.

Det blir även lite ur Duvemåla och några sologrejer. Jag kommer befinna mig vid pianot både sjungandes och icke sjungandes, och självklart även i musikalnumret vilket mormor är igång och syr värlens snyggaste rockabilly-kjol till. Svart med vita prickar, hög midja och vid kjol med vit tyll under. Hoho!

Tjejhelg

Den här helgen är toppenskön. Trots att jag inte direkt gjort något nyttigt idag och därmed har dubbelt att göra i morgon, så trivs jag. Igår hade vi verkligen en toppenkväll i Uppsala - hur mysigt som helst.

Idag har det återigen varit tjejdag. Mamma och jag har haft dagen tillsammans och strax styr jag kosan för att tillbringa kvällen ihop med Ebba! Gissa vad vi ska göra??Bara några reflektioner

- I'm carrying a little bit of my home with me. Plötsligt känner jag en liten pust av bonnalukt i näsan. "Mmm" tänker jag och tror att jag just har umgåtts med ett får. Sen kommer jag på att det är min egenhändigt virkade sjal runt halsen som luktar som händerna gör när man klappat just ett får. Ull.

- Att svänga sina lurviga till Greased lightning var ju sjukt roligt! Igår repade vi den låten som ska vara med som shownummer som PR för musikalen på Multishowen på UKK den 1 februari kl. 19. Kom och kolla! En liten klatshig danskoreografi som inte var allt för svår gjorde det möjligt även för kylskåp som jag att uppskatta bravader i danssalen. Jag skrattade mig igenom övningen.

- Det är uppenbarligen något stort problem med min hjärna. Eller? VARFÖR I HELA FRIDEN kan jag prestera alla gånger förutom på terminsproven? Det är en gåta. Terminsproven är de värsta minutrarna på hela året. Lätt. Det är förknippat med ångest, ångest, sömnlöshet, kallsvettningar, tandagnissel, minnesförlust, borttappad musikalitet och åter ångest.

Det blev inte ens bättre när det var över för då skämdes jag som en hund och var skitarg, förbannad, ledsen och besviken. Det klassiska stycket gick så fruktansvärt dåligt att vilken människa som helst (musikalisk som omusikalisk) hade tittat konstigt på mig om de hade hört (och tänk er då hur jädra konstigt de supermänniskorna som satt där tittade på mig!!). Som tur var gick den fria låten bättre.

- Upp som en sol och ner som en pannkaka är ett bra uttryck för hur jag är. Av eller På är lite utav mitt signum. Supersprallig goes Superdepp som i ett trollslag, och vice versa.


- Den här veckans slutsats: Terminsprov bör döpas om till Terminstortyr.

Yeah, i morgon är det fredag, jag har sovmorgon och jag ska umgås med favorittjejer både fredag och lördag. Tjoho!Terminsprov i piano. Jag vet inte vad som ...

Terminsprov i piano. Jag vet inte vad som hände, dåligt inåt helskotta gick det i alla fall. Glömma och gå vidare - yes, please.


Det är nu det börjar.

Nu börjar de händelserika veckorna ta fart - och kommer inte ta slut förrän i slutet av april med undantag för ett litet sportlov.

På tisdag börjar jag jobba i Tierp-Söderfors församling som körledare där jag ska vara på tisdagar och vissa söndagar under våren. Det är hur roligt som helst! 3 körer ska jag ha. Barnkör, ungdomskör och kyrkokör. Tjiho! Det ska bli roligt att ha mer tid och kunna sätta min egen prägel på det på ett annat vis än förut då jag bara haft kyrkokören i två omgångar om en månad vardera.

Gamla goa kyrkokören känner jag väl och vet hur de funkar, däremot är det supernervöst med barn- och ungdomskören. En riktig utmaning som jag hoppas ska gå bra.

Någon som är sugen på att gå med i kyrkokören kanske? Vi övar 19-21 på tisdagar i Tierpsgården!


Slö

Den här dagen är slöare än slöast. Jag har inte gjort ett skvatt på hela dagen, så nu måste jag hugga tag i övning till terminsprovet och lite läsning åtminstone. Sen behöver jag inte göra några fler knop...

Det gäller att passa på att njuta av lugnet medan det finns tillgängligt!


Inte ensam i sängen i natt.

Jag fick oväntat, nattligt sällskap. Lurvig som attan är han och snarkar och dreglar dessutom. Fräscht KF!


Skrattfest

Det var väldigt länge sedan jag skrattade så mycket under en enda dag som idag tror jag. Hela dagen har bara varit skum på något vis.

Egentligen är det konstigt att jag hållt humöret uppe trots att jag bara sovit 6 timmar i natt och haft skoldag 10.15-17.40 (innehållandes enbart 2 lektioner. En på förmiddagen och en på eftermiddagen. Värt.). Varpå jag var på stan med en sväng och sedan åkte hem med åtta-tåget och var hemma kvart över nio. Still happy.

Kanske är det inte så konstigt förresten: Jag är utvilad efter lovet, har våren under kontroll, har inte hunnit få sjuttiotusen saker av stress överösta över mig och de två lektionerna vi hade var inte ansträngande. Dessutom blev de 4 håltimmarna idag heltokiga. Det har varit De Dåliga Ordvitsarnas Dag, minst sagt. Tänk en sån tur jag har med min klass!

Fortfarande glad i hågen ska jag hugga tag i boken nu och sova gott med vetskapen om att jag inte behöver åka hemifrån förrän halv tolv i morgon. Yeah.

10 veckor.

Onsdag innebär musikalrepetition och idag kom vår regissör med den uppfriskande nyheten att vi har 10 veckor på oss nu. TIO VECKOR. Det är ju ingenting känns det som! Lite nervöst blev det, men det kommer att gå vägen.

Roligt är det dock - väldigt roligt. Jag är bara totalt ovan med faktumet att spela teater under ordnade former. Apar mig gör jag för det mesta men det här är helt nytt och något jag lär mig massor av.

Vi som har huvudroller delar på dessa (de flesta av huvudrollerna iaf) och spelar varannan föreställning. Alltså finns det 2 Sandys, 2 Rizzos osv (inte två Dannys dock). Det är väldigt skönt! Särskilt då den andra Sandy har teater som sitt huvudämne och jag har musik och sång, så kan jag till exempel checka in henne under repetitionerna och få inspiration till min "rolltolkning". Mycket bra!

Till nästa vecka, då jäklar ska jag ha tok-läst manus och repliker för då ska vissa scener sitta. Hjälp!

Ni bokar väl in en dag i vecka 15 att komma och se oss på Reginateatern?

5 tankar idag.


1. Jag har en snäll skola. Vad det verkar kommer jag ha deltidsjobb under våren, kombinerat med skolan. Tack snälla rektor och lärare för att ni förstår situationen, litar på mig och peppar mig.

2. Jag behöver gå till Tandregleringen. SNARAST. Mina en gång genomskinliga gummisnoddar i "kedjan" är så gula av kaffe att man kan tro att jag inte borstat tänderna på några månader när jag drar av ett leende i förmiddagssolen.

3. Terminsprov i instrument är skit. Jag är äckelnervös trots att jag inte behöver vara det. 19 januari är det dags. Jag vill inte. Vill inte. Vill inte. Vill inte. Vill inte. (Funderar starkt på att bryta ett finger tills dess).

4. Må Fan ta Gud om han inte belönar mig/visar uppskattning. Nu när jag för andra gången i mitt liv sätter kyrkan före att resa. Sist var i nian när jag gick sommarkursen istället för att åka på klassresa, vilken jag hade dragit lasset att tjäna ihop pengar till (nej jag är inte ens en smula bitter över det). Den här gången är det för att jag för en stund sedan beslutat mig för att inte fortsätta med kinesiskan och därmed bli två timmar rikare varje vecka men samtidigt riskera att missa en två veckors resa till Kina-landet.

5. 2011 känns för ett ögonblick inte lika ovisst som igår. Eller jo. Jag har nog bara inte fattat det än. Jag försöker bara intala mig att allt är planerat och klart för att lugna ner mig. Skönt ibland att man kan lura sig själv. För ett tag i alla fall.

Nämen? Är det sant?

JA jag bloggar igen. Vilken sensation! Woho! Ehm..

Äh, slut på fjanterierna. Bloggen har under jullovet legat i kraftig och djup dvala, därav det uteblivande snicksnackandet och tjateriet. Jag menar, jag har väl inte ens skrivit gott nytt år här. Inte tänker jag göra det heller, för nu kör vi på istället. "God ny termin" kan jag önska er istället eftersom skolan drar igång i morgon.

Skola ja. Skoltänk har jag egentligen inte hållt på med sedan jag gick hem efter julavslutningen kl 15.30 den 20 december 2010. Det är ett tag sen nu det. Tre veckor av slöhet, prylar, musikaliska framträdanden, okristligt frossande av både det ena och det andra, härlig släkter, härliga vänner och en mysig pojkvän. Självklart var jag nu de sista dagarna tvungen att bli svinförkyld och få feber-ont i kroppen men ibland får man bita i det sura äpplet och intala sig att man inte har tid att bli sjuk. Därför får jag gå till skolan och barmhärtigt dela med mig av bacillerna i morgon.

I morgon börjar det nya året för mig. Ett år som är fruktansvärt ovisst. Jag vet absolut nada. En del av mig är SKITRÄDD just därför och en annan del av mig känns: "ja ja, mañana mañana. I morgon är en annan dag." (Just i detta nu är jag livrädd)

Det hela beror väl på att det ständigt sker förändringar. Jobb knackar på dörren, det blir fr.o.m nu rejäl hårdkörning med Grease, jag ska fylla 18 och en rad andra saker där besluten står uppradade som dominobrickor åt olika håll, redo att vältas igång.

Vad som i alla fall är säkert är att det kommer hända väldigt mycket i år och jag är övertygad om att det kommer vara ett utmanande, svinjobbigt och erfarenhets- och upplevelsegivande år. Framförallt utvecklande.

Kontrollfreaket herself ska nu sova och spendera all resten av veckans lediga tid med telefonen i örat och kära kalendern i högsta hugg.

Från och med nu är det skärpning på bloggen och en ny kategori ska ikväll födas i bloggen: "Grease". Ni räknar nog ut själva vad som kan tänkas hamna i den.