Effektivitet = bra.

Jag kan vara effektiv om jag vill. Till vissa gränser. Sen lär jag ta en paus-dag - som jag gjorde igår - och sen är det bara att gå på't igen. Det bästa med att ha sommarlov är att jag kan ha effektiva, respektive ineffektiva, dagar precis när jag vill. Eftersom jag är en sån som inte kan sitta ner på rumpan i tio veckor utan älskar kombinationen hög effektivitet/aktivitet och slapp-häng.

Idag stod klockan på 6.15 och FY TUSAN, minst sagt, vad jobbigt det var att gå upp halv sju. Orsaken var ett tidigt besök hos tandis i Uppsala. När jag kom dit fick jag reda på av en av läkarna att jag var i tidningen. Två dagar tidigare än väntat med andra ord. Det var en liten "Hallå där" med anledning av Folkmusikkonserten i Tierps Kyrka på torsdag kl. 20. Huvudfrågan var: "Hur är det att som 17-åring leda en vuxenkör?"

Sedan hanns det med mysfrukost i Luthagen, en fräsch fisklunch med Håkan och en övningskörning med farfen "hem" till Kyrkbyn där jag nu jobbar.

Om drygt en timme stundar sista övningen med kören för terminen - inför torsdagens konsert!

Kom och lyssna!

Torsdag 23:e juni kl. 20.00 i Tierps sockenkyrka.


 Be there, yeeeah.


Statusuppdatering: Tjockmätt som vanligt

Ebba och jag hade myskväll igår! Vi lagade mat, planerade vår Musik i sommarkväll (som går av stapeln i Hållnäs kyrka den 14/7 kl 20, under rubriken "I stillhet"), pratade massor och hade allmänt trevligt som brukligt. Nästan så att jag fortfarande är mätt.

Igår pysslades det på här hemma. Brödbak, städning och målning hann jag med. Jag har äntligen fått tummen ur och börjat renovera upp stolen jag och mormor hittade på loppis förra sommaren, så nu är den slipad och tvättad och grundmålad!

I förrgår var jag ju hos mormor och kokade saft och marmelad. Marmeladen är SUPERB! Sjukt god på rostat bröd med ost om jag får säga det själv. MUMS! Såhär två dagar senare är det dags att göra saften färdig. Den har stått och dragit nere i källaren nu i två dygn och ska härmed silas, blandas färdig med socker och hällas upp på flaskor.

Gårdagens förrätt. Egenhändigt ihoprörd "skagenröra" med dill plockad i trädgårdslandet.

Nästan lite nostalgisk.

När jag är ledig passar jag på att göra allt det som aldrig hinns med ordentligt annars. Till exempel få kvalitetstid med diverse människor runtomkring. I natt sov jag kasst på en träbänk i en grillstuga men jag hade en supermysig kväll och natt på alla vis med tre av mina söt-kusiner. Jag är så stolt över att de alla tre vågade sova där ute hela natten själva med mig utan protester och utan minsta gny när det var sovdags! Axel, 6 år, somnade först och sov nog bäst av oss alla. Impad!

Idag har jag ägnat dagen åt att ta reda på rabarber med mormor. Alla våra stackars rabarber ryckte jag upp och for med till Snatra, jag tillbringade dagen i köket och nu återfinns de endast i marmelad- och saft-form. Mysigt att vara på gården en hel dag och låta mormor rå om en.

Det har med andra ord varit "typiska" sommarlovsdagar hemma i Vad och Snatra. Det har känts precis som förut. Ingen stress, inget jobb, inget skoltänk. Bara mys, släktingar, traktorer, bara fötter på ladugårdsbacken, katter som rullar i rabatterna och kaffe på altanen. Jag älskar sommarlov.

[Hjärta]


Sommarlovsfirare

Jomen hoppsan hejsan. Har jag en blogg? Ja titta på tusan. En blogg som uppdateras oanständigt sällan, som inte ens kan få kallas "aktiv", en blogg som har en alldeles för gammal och inaktuell bloggdesign och förmodligen inga läsare heller.

På bloggen råder alltså MISÄR utan att överdriva. Torka. Paus. Uppehåll.

Förhoppningsvis kan jag hålla er lite uppdaterade nu under sommaren när det faktiskt händer roliga saker i måttliga mängder så att jag till och med hinner med det mesta. Bra va!

Just för tillfället däremot är jag på språng. Jag har knallat omkring här hemma ensam en halv dag och är redan rastlös (säger jag, som i flera veckor gått omkring och suktat efter aaaaaallllaaa suuuuuperskööööööna lååååånga eeeensammaaaa dagar utan nååååååågonting att gööööra). Det är skönt. Om det är sol. När det regnar och jag är ensam måste jag antingen ha en symaskin, jäst, några målarpenslar eller en bra film+popcorn för att kunna sysselsätta mig själv (efter jag har spelat och sjungit mig less, vill säga). Nu hade jag ingetdera.

Därför skippar jag nu ensamheten och sjappar vidare tre kilometer bort i byn till andra änden av Västerlandet för att busa med kusiner, övernatta i grillstugan, förhoppningsvis låna en symaskin några timmar, kanske spela nån fräsig låt på piano med Mini-Matilda (Klara alltså) och kanske dra en repa med nyförvärvet till veterantraktorsamlingen som farfar har på släp hem från Dalarna i skrivande stund.

Yeah. Men först ett Wienerbröd och en kopp te! Är det sommarlov så är det. Mormor kom förbi och hämtade katten och lämnade gottesaker och bröd. Ett väldigt bra byte tycker jag. Tack bästa mormor!Flanellskjorta och wienerbröd. Två plus direkt!

Inte vilken tonåring som helst.

I bilen mot Snatra:

Vi åker förbi en hage där kossorna i godan ro ligger och vilar sig i flock.

Jag: KOLLLAAAA vad mysigt de ser ut att ha det! åååh!
Mamma: Ja du skulle ju kunna gå och lägga dig där hos dom mitt i högen...
Jag: Men gud! Hur kunde du veta vad jag precis tänkte på???


Bonnböna som mer än gärna skulle gå ut och vila tillsammans med kossorna.