Det händer mycket nu!

Ja hej kära ni!

Det händer mycket nu kan man säga och ändå är det totalt stendött här. Förlåt för det.

Igår hade jag de sista körövningarna innan påskveckan då det blir uppehåll med anledning av Grease. Nästa vecka har vi ju intensivvecka och är på Regina hela veckan och veckan därpå spelar vi upp!

Det är så sjukt nära nu, det börjar bli verklighet. Tänk att det är ett helt halvår sedan det var auditions och nu står vi här med ett pussel som ska läggas i helgen för att om NIO DAGAR spela upp inför publik! Tjoho!


Trots att skallen mestadels tas upp av Grease så trängs det in en hel del annat där också. Lite annan musikal till exempel. Fredrik i spetstrean har gjort sitt projektarbete under våren och nu på sluttampen har jag varit med på ett litet hörn på en av låtarna han spelat in. Vi spelade in förra måndagen och resultatet ligger sedan igår kväll ute på nätet. Det är en snygg duett ur Chess, och den heter "Mountain Duet".

Hela projektet finns att lyssna på HÄR. Lyssna lyssna!

Nu när det börjar dra ihop sig lovar jag att hålla er bättre uppdaterade om vad som händer för nu är det bara Grease som gäller och allt annat läggs på is ett tag.

GOD NATT!

Busy woman

Hektiskt är ordet. Stressigt. Tröttsamt. Påfrestande. Utslitande. Men också helt fantastiskt.

Just nu är jag en ganska stressig flicka faktiskt. Lite för stressig och stressad. MEN nu är det prioritering på hög nivå som gäller. Musikalen ligger på absoluta prioritet eftersom premiären är om enbart två veckor! Det måste få vara så nu. Det kommer komma ett efterskalv som heter duga när musikalen är över, men det är en smäll jag vetat länge att jag måste ta.

Idag borde jag ha gjort tusentals saker på min enda lediga dag men nej. Enbart lite har jag fått undan. Dock är lite bättre än inget. Jag var nog helt enkelt lite slutkörd efter 12 dagar i rad av håll-igång och pendlande.

I morgon är det jobb som gäller. Först på schemat står gudstjänst i Mehedeby där yngsta barnkören "Lilla Stjärnan" ska förgylla dagen med några sånger, därefter ett litet hemma-hos-dop.

Jag är inne i en sjukt händelserik, ansvarstagande, mäktig och även jobbig period i mitt liv just nu men trots allt slit, all stress och all tid som går åt är jag himla nöjd. Jag får spela huvudrollen i skolans musikal där jag får stå på scen och göra det jag tycker mest om - samtidigt har jag ett jobb som jag verkligen trivs med där jag får ha hand om tre fantastiska körer som alla är charmiga på sitt eget lilla vis. Hjärta.


I wanna be forever young.

Det blev en sen kväll då vi var ett gäng och såg "Evigt ung" på Stadsteatern efter musikalrepet. Jag gillade föreställningen humorn, det var nästan lite revyvarning över det hela vilket jag absolut inte tyckte var något minus. Läs om Evigt ung HÄR

Sen blir jag lika fascinerad varje gång över hur mycket personer kan ändras till utseende med hjälp av smink. Tänk er en version av er själv om 40 år!


Nu ska jag sussa sött äääända tills klockan kvart över sex. I morgon ska vi köra hårt med musikalen hela dagen Sandy all day long.

TandställningslösHard work work

Nionde "arbetsdagen" i raden. Nu bär det av mot Kyrkbyn för att ta mig an mina tre fina körer! Idag ska påskens sånger bli så gott som färdigställda inför mitt lilla uppehåll med musikalen.

Äldre än någonsin men ändå yngre än någonsin.

Nu är det ungefär 5 ½ månad kvar tills jag blir myndig och med andra ord lite mer "vuxen". Aldrig någonsin förut har saker känts så frustrerande. Jag vill att allt ska hända fort, jag vill komma vidare, göra verklighet av allt jag går och funderar på.

18 år är väl ingen ålder egentligen. Ingenting är klart då och hela livet ligger framför. Men just nu blir jag tokig av att saker går så sakta. Jag tror liksom att jag måste göra ALLT nu och förstår inte att jag har hur många år som helst på mig (förhoppningsvis). Förmodligen är jag rädd att det inte blir gjort om jag inte gör det nu på studs.

Önskelista i raketfart:

- Någon som gör alla mina skoluppgifter som inte blir gjorda för tillfället. Tid = noll.
Min hjärna = *kööör greased lightning, kööör. Det är dej jag vill ha, uh uh uh. Ja goddag, det är jag som är Sandra Dubrowski*.

- Eget boende där jag skulle tjäna tid på att bo. 3 timmar förlorad tid om dagen är inte praktiskt när man har tusen och åter tusen järn i elden.

- Eget företag. Hej-jag-vill-vara-lite-mer-självständig

- Ett antal (läs: många) tusenlappar för införskaffande av diverse nödvändiga och utvecklande musiknyttiga prylar.

- Tid. Av självklara skäl.

Tänk att trots att det händer så mycket just nu känns det som om jag står och stampar.

HURRAAAAAAAAAA!

GISSA om jag är glad! Tandställningen i överkäken är numer borta! Tjoho!

Så himla skönt, och en verkligt glad överraskning. Imorse när jag gick dit hade jag ingen aning om hur det skulle sluta. "Ja, det här ser fint ut så om du är nöjd kan vi ta bort den där uppe nu". "Ta bort den FORT innan ni ångrar er!" svarade jag. Så så blev det.

Nu är jag schnygger - har raka tänder, slipper bekymra mig om att ha sallad hängandes på tork, eller ha knallgula gummisnoddar som konkurrerar ut självaste solen och får mig att se ut som en kedjerökare i käften.

MEN det känns däremot väldigt tomt. Det ekar ju rentav av all plats som blivit över. Dessutom känns det lent och fint och jag kan säga adjö till skavsår, blåsor och elefanthud i munnen. Å andra sidan har jag fått en "härlig" pryl som är som en blandning mellan löständer och bettskena som ska sitta där i ett halvår och gör att jag inte kan säga bokstaven *f*.

Jag får helt enkelt dra ner på mina favoritord: fiffigt, fräsigt, fräckt, fuffens, fnula, finurligt. Och Fredrik, ja, han stackarn får heta Hredrik från och med nu. Haha!

Just nu har jag ingen bild men imorrn, då jädrar, ska ni få se ett tandleende som aldrig förr.

Dagens insikt(er)

-Min verklighet just nu består av 2 (TVÅ) hellediga dagar den kommande månaden, som har sin början idag.

26/3 och 11/4 har jag mina enda hellediga dagar från och med nu fram till den 16 april då vi har den sista Greaseföreställningen.


-Förresten är jag väldigt mycket inne på det här med att dirigera just nu. Hmm undrar om det kan hända att det är lite det som är min grej. Leda, planera, strukturera, arr:a, skapa "genom andra människor", och liksom hålla koll på andra istället för mig själv, haha.

Det, och även musikal (som ju blir ett projekt med variation man gör och sedan lämnar igen) passar mig bättre än att nötanötanötanötanötanöta 5-7 timmar om dagen på ett specifikt instrument, i mitt fall piano, i flera år bara för att sedan kunna kalla mig för "Konsertpianist". Ja, så är det banne mig.

Smidig som ett kylskåpJa, lite såhär kände jag mig idag på musikalrepet som utövades i danssalen. Men lugn bara lugn, ni ska få valuta för pengarna ändå. Tur att Sandy inte är så dansant av sig. Det blir lite extra övning för mig helt enkelt. Jesus amalia.

Imorrn hoppas jag på en intensiv dag trots att det inte är någon "vanlig" torsdag. Hurraaaaa för att PL-lektionen är inställd imorrn säger jag - det innebär att jag slutar vid lunch! Därför blir det en sväng på stan för att ordna diverse Grease-prylar.

Saker att hinna med i morrn (utöver de ynka ordinarie lektionerna):
- En tur till Tandregleringen för att bli av med det fula gula smajlet och förädlas med nya fräscha kedjor och gummisnoddar. (just nu är jag så less på tandställningen att jag bara vill bända bort den. NU!)
- Spela in "film"
- Ordna lackleggings, skor och andra småprylar.
- Träna!
- Öva!
- Skriva uppsats om kvinnligt ledarskap inom musikbranschen.

Matildas dag.

Jag kommer visst aldrig sluta fåna mig:


Idag har vi förresten för första gången repat Greasemusiken med både musiker, sångare och kör tillsammans. Tjoho vad mycket roligare det blir på en gång! Dessutom har jag raggat tag i lite mer kläder under helgen och idag så nu händer det grejer. "Värre" är att det är svårare att lyckas fokusera på något annat än just musikalen men så får det vara nu. Övningstiden i praktiken är runt 12 timmar i veckan men mentalt förmodligen tredubbelt! Men TJOHO vad skoj det är! Oj oj oj!


Spännande när det tar 3 timmar i restid at...

Spännande när det tar 3 timmar i restid att ta sig till skolan. Inte där än på en halvtimme och startade hemifrån 9.30. Härligt liv.


33 dagar till premiär. Dip da dip da dip, do wop-a-doobie-doo.

Grease närmar sig med storsteg. HERREGUD. Nu börjar vecka 10. Den här tiden om på pricken fyra veckor är vi på Regina. 33 dagar till premiär.

De senaste dagarna har jag börjat bli lite pirrig, men det är bara bra för då pluggar jag manus och sångtexter mer effektivt. Jag börjar känna mig stressad och pressad och rädd för att inte klara av att sätta allt som en smäck i skallen, och eftersom ett sådant scenario är helt otänkbart. pluggar jag intensivt som attan. 

Det är svårt att lära gamla hundar att sitta och på så sätt har det även sina nackdelar att köra en sådan välkänd och "inkörd" musikal. Alla låtar sitter ju redan. Men på engelska.. Just det är skitsvårt att lära om. Å andra sidan har det ju goda fördelar också. Musiken är enkel och lättsmält och alla melodier sitter sedan år tillbaka då låtarna är sådana man i stort sett alltid känt till.

Som tidigare renodlad musik-tjej är det här med musikal en upplevelse. Det ger en helt annan möjlighet att släppa loss och gissa om jag gillar det! Det är så himla roligt!

Hoppas ni kommer och kollar!

PREMIÄR DEN 9 APRIL KL. 16.00 på REGINATEATERN, UPPSALA.

Övriga kvällsföreställningar för allmänheten som jag spelar går av stapeln:
13/4 kl. 19.00
15/4 kl. 19.00

Biljetter finns att köpa på http://www.reginateatern.se

Alla andra föreställningar jag spelar går dagtid och är endast till för skolor.

/Sandy.


Mina favoriter.

Varje dag klickar jag mig igenom en hel drös med bloggar. Alla är dom speciella på sitt eget lilla vis och de ger någonting, annars skulle jag inte läsa dom.Mina "läser-flera-gånger-om-dagen-bloggar":

Egoinas Värld - Skånetjej som bjuder på sig själv fullständigt. En helt vanlig tjej med egenskapen att återberätta händelser kring henne på ett tokroligt sätt. Bloggen har jag läst flera gånger om dagen i 1,5 år nu. Befriande, igenkännande. Störtskön.

Spiderchick - Skövdemamma på 27 år som lindar in vardagliga händelser i sitt liv med Lilleman och sin Rockstarboyfriend i ett säreget, härligt skriftspråk. Hon är en sån mamma som jag skulle vilja bli.

Blondinbella - Blondinbella må vara både älskad och hatad. Jag ligger någonstans mitt emellan. Ibland är hon småtråkig och ibland blir man faktiskt glatt överraskad och egoboostad. Både provocerande och peppande.

Foki - Foki är liten och söt och har en hemtrevlig blogg som just nu är mer spännande än annars då hon just flyttat tillbaka till hemlandet Thailand för att "börja om" där med sin svenske pojkvän. Nada igenkänningsfaktor. Bara gulligt och puttinuttigt.

Mina vänners bloggar:

Ebba - Bästaste Ebba!
Evelina - En fantastisk fotoblogg med stil! Evve är duktig och inspirerande hon!
Elina - Hemtrevlig blogg som jag följer. Bland annat ett enkelt sätt för mig att hålla kontakt med Norrland och följa tillväxten i släkten :)
Jenny - Hihi SötJenny.
Fredrik - Fredrik är djup som attan och har alltid varit inspirerande på så sätt.

Mina "varannan-dag-bloggar":

Gaymasen -
En blogg jag nyligen börjat läsa och fullkomligt älskar. Den är vardaglig, men han är gay och han är från Dalarna, vilket han spelar på själv. Han bjuder på sig själv på ett underbart sätt med en otrolig självdistans som jag önskar att fler hade.

Lindas sminkblogg - Den enda "ytliga" bloggen jag verkligen gillar. Hon verkar superproffsig, har tips för alla om allt mellan himmel och jord och tar dessutom snygga bilder som ger proffsigt intryck.

Heja Abbe - Abbes pappa bloggar om livet med sin son Abbe som har ett medfött hjärtfel och en kromosomavvikelse, alla turer som det medför och utvecklingen som sker. Perspektiv på livet på ett erkännande och sakligt sätt. Abbes pappa verkar vara en synnerligen klok människa.

Svorskan - Svorskan är Egoinas mamma, vilket gör det hela lite roligt eftersom Egoina är den jag följer mest slaviskt. Dessutom är hon rolig och bjuder på sig själv hon också.

Emelie Ohlsson - Ung tjej som jobbar som fotograf och har fotokurser. Fotokurs hos henne önskas! Kolla in bröllopsbilderna..
Day 15 - Put your ipod on shuffle. First 10 songs that are played.

Here we go.

1.
She's not me (Offer Nissim Remix) - Madonna

2. We are the people (Wava Remix) - Empire of the sun

3. Panic - The Smiths

4. Uffie - Add Suv feat. Pharrell (Frederik Mooij Bootleg)

5. Relax - Frankie Goes To Hollywood

6. Brudmarsch efter Larshöga Jonke - Jan Johansson

7. Ramblin' woman - Cat Power

8. Gymnopedie no.1 - Erik Satie

9. Son of a preacher man - Dusty Springfield

10. Future Lovers / I Feel Love - Madonna - The Confessions Tour Live

Day 14 - A picture of you and your family

Nu är det en hel vecka sedan jag var här och det är för att jag helt enkelt haft fullt upp och igår kände jag för att ta ledigt från ALLT förutom Greasemanuset.

Men jag fortsätter väl lite på min lilla lista här. Eftersom familjen numer är lite splittrad får det bli två kort.