KÄMPA!!!

De teoretiska ämnena i skolan har nog kommit överens om att ta död på mig.

Eller så är jag överambitiös.

Eller så har jag för mycket annat att göra.

Eller så är jag allmänt skol-/vår-/sommarlovs-/stress-trött.

Eller så har jag tusen roligare saker runt om som jag hellre vill fokusera på.

Nåt är det i alla fall.

Hej sista-minuten-stress-med-allt.

Folkligt

Jag brukar inte lida av att ha det stressigt omkring mig men just nu är det BARA skolarbete som ställer till det och då är det inte roligt längre. Jag vill inte stressas av uppsatsinlämningar, prov och argumenterande artiklar. Jag vill ju ha fullt upp med annat (och det har jag ju också visserligen).

Arrangering, körer, konserter och allt annat som står för dörren skulle hellre få ta upp all min tid, men nu är det det som får vänta (dock enbart lite. Hallå, jag måste få ha lite roligt emellanåt också). Det är "fel" ordning på prioriteringarna just nu. Att prioritera efter hjärtat skulle inte vara så tokigt för själen men värre för kursplanen.

Hej Kärnämnes-less.

Idag får jag i alla fall ha en rolig jobbdag med körerna så det firar vi med lite folkligt Jan Johansson.

En får ju leva som en lär och lära me'ns en lever!

[Man ska leva som man lär, och lära sig medan man lever]

Den musikaliskt personliga utveckligen går framåt på många fronter nu och det ser bara ut att bli bättre de närmaste månaderna - det känns toppen! Som ni kanske vet så har jag ett ständigt behov av inputs och stimulans från alla möjliga och omöjliga kanter och råkar jag ha tid över så ja, nog sjutton fylls den ut på ett eller annat sätt.

Härnäst står flera härliga utmaningar för dörren:

- Kyrkokören. Ja från min kära kör får jag en ständig dos av stimulans och energi. De lär mig mycket även om de inte vet om det själva :-) Jag börjar finna min roll nu och det är härligt! Påskdagen var ett sant nöje. Att få stå och dirigera en kör på 40-45 duktiga körsångare, pianist och trumpetare var maffigt och beroendeframkallande.

- Helgkurs i kulning. Tack vare visat intresse, lite flört och inte alls mycket övertalning ska duktiga Britta Röjås ägna sig åt att lära mig och övriga intresserade att kula i Uppsala helgen den 21-22 maj. Om du också är intresserad att haka på så kan du höra av dig till mig för det är bara roligt om vi blir fler!

- Spelmansstämma/midsommarkonsert väntar kvällen före midsommarafton. En stadig tradition ute i Socken som förhoppningsvis inte försvinner än på många år. I min roll som sockens körledare ingår det att få ihop det hela. Mycket spännande dels att få utrymme för folkmusik och att få samarbeta med folk som verkligen månar om våra gamla kulturarv. Spelmanslag, folkdansgille och folksånger i en fin kombination. Svenskt så det förslår!

- Körsång på nya höjder. Under en vecka i augusti då "masterclasses i dirigering på avancerad nivå" går av stapeln i Uppsala har jag fått chansen att tillsammans med en vän hoppa in i Uppsala Akademiska Kammarkör (www.uak.se) vilken då kommer vara dirigenternas sk övningskör. Något jag ser fram något oerhört! Jag känner att jag saknat att själv få sjunga i kör och bli ledd. Att dessutom få göra det i ett sådant bra gäng ska bli en härlig kick och utmaning. Två flugor i en smäll: Inspireras av dirigenter som går kurs + sjunga i en proffsig kör. HURRA!


Kreativa stjärnor

Jag har precis påbörjat min lilla paus mellan körerna så nu är väl tanken att äta, ladda om i huvudet och göra någon lagom kreativ nytta en stund.

Mina stjärnor imponerade på mig idag! Kanske märks det att det har varit en månads långt uppehåll nu med anledning av musikal och påsk för idag var de oerhört engagerade både de små och stora.

Med de små stjärnorna sprang tiden iväg fortare än vanligt och de stora stjärnorna påbörjade skrivandet av en egen låt som förhoppningsvis kan framföras på deras skolavslutning! Efter ett litet inledande,  "deep-talk" om vad livet är ritades det tankekartor och skrevs verser om olika stadier i livet. Så himla kul att sätta något i händerna på dem och se hur bra saker växer fram!

Kreativt arbete syns här framför en fånigt småleende, stolt körledare.