Glömde det roligaste

Det roligaste av allt med Sund-konserten är nästan att hela halva Boland är representerat i jättekören som kommer bestå av OD, Allmänna sången, La Capella, UAK och Fyris Kammarkör.

Vi har:

1 rektor
1 lärare
1 vaktmästare
1 elev

Hela spektrat är med liksom. Rektorn och jag i UAK och övriga tu i OD. Minsann!

3 veckor. 70 år. 1 konsert. 100 dagar.

Om PRICK tre veckor den här tiden är jag hos min värdfamilj i Kina. Det skrämmer livet ur mig. Och stressar livet ur mig. Tänk allt som ska göras innan dess. Men tänk när vi väl är där! Jag är då alldeles fullkomligt superpeppad efter gårdagens Kina-möte i skolan efter att dessutom ha fått höra av våra Kina-ansvariga lärare att jag har tre kineser som vill att jag ska bo hos just dem! Score! *Måste välja*. Gula berget, sidenmarknaden, pärlmarknaden och kinesiska muren - här kommer jag!

Så var det 70 år, en ringa ålder som Robert Sund snart kommer upp i och firar med en fläskig konsert i Universitetsaulan tillsammans med alla sina gamla körer i Uppsala. Han var på UAK-repet igår och övade igenom det vi ska medverka i på konserten - snacka om energi trots 70 års ålder. 70 är väl kanske ingen ålder egentligen för vissa men jesus amalia. Helt crazy. Läs om konserten HÄR. Jeanette Köhn är sopransolist - bara en sån sak!! Svincoolt. Hörde henne tillsammans med Nisse Landgren i Berwaldhallen för två år sedan och några månader senare stod hon i Storkyrkan i Stockholm och sjöng på kronprinsessbröllopet.

Och alla de där dagarna som är kvar - är de få dagar som är kvar till studenten.
Nästan inga alls faktiskt.
Nästan så jag inte ens vågar tänka på det.
Nästan för underbart för att vara sant.
Nästan lite sorgligt.


Klicka på bilden för att komma till källan och Robert Sunds hemsida.


Från det ena till det andra

Nyss film om blodomloppet - nu till jobbet och ha körövning!

Människokroppen fascinerar mig. Helt sjukt hur allt fungerar, galet spännande. Det lockar till att lära sig mer mer mer.


Det mest värdefulla

Oavsett hur småirriterad jag kan bli och hur mycket det kan krypa i kroppen på mig när jag läser puttinuttigt gull på nätet så når jag själv en bristningsgräns när jag bara måste få tala om för hela världen att den bästa pojkvännen som finns, ja, han är faktiskt min. Utan tvekan.

Och varför kan jag då i vissa fall bli irriterad när andra gör sådant? Jo för man kan väl tänka sig att par inte alltid måste skrika ut sin kärlek inför sin omgivning utan hålla bekräftandet inom förhållandet istället. Det är ändå där det är viktigast att visa den.

Men det kommer till sist ett stort fett MEN. För det är ju trots allt för jäkla härligt att bara få explodera ut sin kärlek och visa alla andra hur lyckligt lottad man är. Eller hur? Och det är för jäkla härligt att bara inte bry sig om vad omgivningen ska tycka om att man vräker ur sig det. Det är liksom sånt som händer när man är upp över öronen förälskad i en människa. Det är jag och det har jag varit i drygt 9 månader nu och kommer garanterat att vara länge till.

Jag har världens finaste människa vid min sida. <3

En hel graviditetstid

9 månader idag - Fredrik & jag <3


Hemma igen och hemma på det hemliga hemfjället

För tillfället befinner vi oss i Uppsala efter ett par rastlösa dygn med spring i benen. Stackars min omgivning ibland alltså. Det går fort att vänja sig vid frisk luft och energikrävande aktiviteter och nu när vi kommit hem har det liksom blivit som att springa in i en vägg av stillasittande. Det funkar en stund. Sen kommer ett litet utbrott i form av energi som måste ut. Det resulterar antingen i att jag ägnar 3 timmar i rad åt att göra studentinbjudningar, att jag ställer mig och hoppar på Fredrik i soffan eller nåt annat kreativt. Han sa åt mig tidigare ikväll: "Gå och ta på dig skorna! Nu går vi på promenad. Du behöver rastas!!".

Sista dagen innan vi åkte hem var jag forever alone på grund av mina helvetesknän som spökade men tänkte att jag vägrade sitta hemma och vänta medan de andra for runt som tettingar i backarna när det dessutom var det finaste vädret på hela veckan. Så jag tog mig iväg till Hemfjällsstugan själv med skotertaxin och var däruppe, mitt på fjället i stormen och solskenet bland väderbitna korta granar. Utan el, utan vatten men med en varm macka och en spännande bok på en renfäll i solen vid söderväggen på stugan. Där var det rätt fint må jag säga.24/7

Ni vet vad som händer den 4:e juli. Och ni vet vem som kommer vara där.

Kan inte sluta tänka på det. *Besatt*
Produktivt handikappad

Jag har ett handikapp. Jag KAN inte ta tag i saker förrän det verkligen brinner i knutarna. Tänker varje gång att: nu ska jag banne mig vara ute i god tid så jag slipper stressa. Funkar det? Nä, aldrig. Då sitter jag där likt ett litet monster och sliter mitt hår samtidigt som klockan drar iväg mot deadline.

Jag är en jäkel på att planera mitt skolarbete - men sämst på att hålla planeringen. Det trodde ni inte va?

Sen är det förstås skillnad när jag verkligen är inne i något för då kör jag på som en ångvält men när det är såna där halvjobbiga halvdana uppgifter väntar jag alltid till sista sekund istället för att få undan det. Smart? Inte ett dugg.

/Matilda med en att-göra-hög-el-grande.

Katarr och inställd skotertaxi

Jag och Freddeyboy hade tänkt fara upp på Hemfjället till våffelstugan idag och moffa våfflor framför brasan då vädret inte såg särskilt tillfreds ut och mina knän skrek onda ord efter mig. Dock blev det en smärre form av antiklimax när vi kom upp till avfärdsplatsen för att upptäcka att skotertaxin var inställd pga vädret. Kanske var det tur med tanke på att min magkatarr from hell har visat sig från sin "bästa" sida idag.

Det fick i alla fall bli film, party med proviva blåbärsdryck och öppen brasa.

Bildbomb från senaste dagarnas skidåkning:

Hachiko

Har tittat på nån jädra hundfilm och grinat som nån idiot. Nä nu får det vara nog. God natt.

För övrigt hade jag under ett års tid hört talas om filmen och totalt dömt ut den. Och så grinade jag så att alla tårar formligen sprang ut ur kroppen likt gaseller. Pinsamt.


Dagens

Paniken i småbarnsföräldrars ögon när deras barn utbrister högst uppe på toppen: "mamma nu kommer det kiss!"


Enda besvikelsen:

SNÖGUBBEBORG ÄR NEDLAGT!


Finväder, nysnö och knä-ont

Halvsover i skrivande stund i famnen på finaste killen framför wallanderfilmen på fyran. Trött som stryk efter dagens äventyr i lindvallen. -2 grader, sol, en sjuhelsikes blåst samt en decimeter nysnö. Toppat på det lite afterski, bastu med ännu mera afterski, gomiddag och blåbärspaj.

AJ i knänen med nysnö säger jag bara! I morgon blir det upp i ottan och köra i nypistad backe. Yeah.

God nattis från mattis.


Status: KRIG

Fredrik och jag har just utmanat småkillarna i snöbollskrig. Det är nämligen kräksnö här och den är perfekt att krama till runda bollar. De fick STRYK! ...eller så var det jag som fick det. Punkt.

På plats!

Så var vi framme! Fem timmar tog det att rulla hit från Uppsala och då hann vi med ett matstopp i Månkarbo och en kisspaus i Rättvik också.


Jädrar i havet vad jag ska njuta den här veckan. Ni anar inte hur jag ska trivas här bland snögubbar, skidor, maträtter, filmer och mysiga människor.


För övrigt har jag fått tillbaka min dator efter den varit hos doktorn och fått sitt batteri bytt. HURRA! Har väl aldrig varit så o-produktiv som nu de senaste 3,5 veckorna när jag varit utan den. Firar återkomsten med en gammal photobooth-bild eftersom jag i skrivande stund ser ut som ett jehu. Vi ses i morgon i stället för nu ska jag sova som en död.På väg för att eskortera prinsen.

Ja om 15 min är han på uppländsk mark igen och ingen trodde väl att jag skulle kunna hålla mig ifrån att åka och möta honom på Arlanda.

6 veckor är över och nu ska vi ha guldiga dagar i Sälen. Gu' se' fint vi ska ha de'!4:e juli 2012 röjer vi sönder Ullevi!

Jag ryser bara vid tanken och trodde nog inte innerst inne att jag skulle få säga TVÅ gånger i mitt liv att: JAG SKA GÅ PÅ MADONNA!

Hahahahahahahhaaha ståpääääls på armarna. <3 I love my life <3


Kommers och kärlek

En kommersiell skitdag som är en chans för alla som inte ger kärlek till vardags att ta igen det som de missar. (menar vissa) Fast också är det en dag, en tradition, som faktiskt står för det som namnet anger.

Alla hjärtans dag.

Det är liksom lite mysigt ändå. Folk är lite mer vänliga och kärleksfulla och även om de glömt det i gråvädret om ett par veckor igen så är det för tillfället himla trevligt. Chokladhjärtan hit, rosor dit och annat kärleksfullt.

Själv fick jag en dikt tillägnad mig idag och det var ju inte fyskam! Och i övrigt har jag sett söta par på stan med rosor som gått hand i hand och sett allmänt gulliga ut. Jag får vänta tre dagar innan jag själv kan gå runt och se gullig och kär ut.

För precis som alla andra högtider så firas den med Kyrkokören. Fina Kyrkokören som jag tillsammans med har firat åtminstone tre födelsedagar, allhelgonaaftnar, julnätter, påskdagar och midsomrar. Så varför inte också alla hjärtans dag? Man får helt enkelt sprida värme och kärlek där man befinner sig för tillfället. Gör det du också <3


Har nästan glömt hur det var man gjorde.

Kör en hederlig.

OM...

...1 dygn är veckan rivstartad med ett uppskjutet, fruktat psykologiprov och en efterlängtad UAK-repa. Det räcker att vara borta ett rep för att få cravings efter sångglädjen i det gänget.

...2 dygn har jag åter tagit mig an kyrkokören och rivstartat dem med ett par goa 60-talshits a'la Körslaget. Utan att ha fått hybris så är jag nog lite utav den körens skyddsängel. Andra kantorer kommer och går men Matilda består. Så har det varit nu i drygt 1,5 år och jag är ju inte den som är den. Erbjuds det jobb så, ja tack. Allra helst i den kören som faktiskt ligger allra närmast hjärtat, enkelt sagt. Den härligt brokiga skaran kan man inte annat än älska.  

...3 dygn ligger jag hemma och andas ut för att veckans tre mördardagar är över och två kanondagar är kvar - följda av ett lov.

...4 dygn har jag packat färdigt för Sälenveckan och kan förmodligen inte sova av rädslan att Fredriks alarm inte ska fungera i ottan morgonen efter när han ska flyga ner.

...5 dygn ÄR JAG I SÄLEN! Inte nog med det, jag sussar förmodligen på söta örat i min kärleks famn alternativt är superspeedad och springer hundra varv runt stugan i lyckan av att det är lov och jag har sju dagar framför mig med familj, skidåkning, bus, mys och fjälluft.

Nedräkningen har börjat