Ida 2 år!

Idag har det varit 2-årskalas i Östervåla. Mysigt så det förslår!
 
Självaste presenten från mig. Pysslat med i veckan - ett förkläde och diverse virkade godbitar.


Åsa, Ida & morfar Charlie hade fullt sjå att få upp ett hus.


...där det sedan spelades myyyyyycket munspel! Munspelet som mormor hade med sig släpptes inte ur Idas blickfång mer än sammanlagt 30 sekunder på 2,5 timme tror jag. 


Vi åt go-fika. Tårta med den fluffigaste och godaste chokladbotten jag ätit. Omnomnom.


Ida satte i sig en Piggelin istället.


Och Åsa gosade med Arne!


Rena rama gos-kalaset. Lena lånade lilla Albin.


Tjarå!


Albin skulle sitta på Idas axlar men det uppskattades inte riktigt av nån.. ;-)
 
 Mysig kalasdag helt enkelt!

Nu ska lillebror bli en byxmyndig moppepojke *wäää*

Tänk va, min lilla lilla lilla lilla pyttelilla gulleputtenuttiga bror. Abbe. HAN FYLLER 15 ÅR IDAG FÖR BÖVELEN!
 
15 år. Jag känner mig gammal.
 
Det känns inte överdrivet länge sen jag blev skitarg på honom för att han sprang utan blöja i 2 minuter och på de 2 minutrarna hann kissa på en av mina barbiedockor. Eh, justja, det är 14 år sedan det ja...
 
Grattis min älskade Abbe! Ses i morrn! (För ikväll är ju du och tittar på Avicii *googlar stavning*, Nause och annat som en storasyster kan bli FETT aVuNdSjUk på. Wää.)

Alltså hur jädra göllig får en 3-åring lov att vara? Albert Anno. 2001.

Hallelujah moment toppat med en skördetröska

Vad underbart skönt det är att efter några riktigt trötta dagar få en härlig glad-dag där tröttheten inte spelar någon roll, utan där det går att pyssla på med saker utan planering, stress och massa folk.

Den här dagen var precis vad jag behövde. Totalt oplanerad var den från början och ändå har jag gjort saker hela dagen. Gjort härliga saker. Farfar ringde i morse när jag låg och drog mig och på 5 min hade jag hoppat upp och klätt på mig, gett katterna mat och var på väg till Vad med farfar som hade vägarna förbi Stav. I Vad utfodrade jag grisarna och även mig själv och sedan fortsatte farfar och jag med ett jobb som kunde likna Tetris. I "tältet" på gården där maskinerna står skulle vi få ut en traktor. Traktorn stod längst in i ett hörn. Förstås. Framför stod slåtterkross, två traktorer, en stor traktorkärra, en rejäl Deutz Fahr-tröska, en liten veterantröska och annat smått och gott.
 
Vi är ett bra team farfar och jag. Han är lugn, kunnig, saklig och vågar släppa mig även med de stora leksakerna. Jag är smidig (nåväl, lite smidigare än farfar i alla fall, hihi), nyfiken, vetgirig och har ett jädra temperament. Om det där temperamentet är positivt eller ej är nog en tolkningsfråga. Vi fick ut traktorn och lyckades dra igång den med.
 
Senare på kvällen, efter en planteringssväng hemma i Stav där jag även gömde mig för Jehovas, hade jag ett riktigt Hallelujah moment med grisarna. Jisses vad underbart det var där i hagen i kvällssolen. Det lugnet som de där grisarna kan ge är ju nåt alldeles otroligt. Jag satt där i gräset jag, på en fläck som de ännu inte bökat upp, och kliade och klappade tills jag hade ett par 70-kilos-grisar snarkandes runtom mig. Så himla mysigt.
 
Det blev ingen hajpad fredagskväll det här inte. På kvällningen parkerade jag mig i soffan i Snatra med en kopp te och lite glass och där satt vi, mormor och jag, och virkade och stickade som de tanter vi är.
 

En gammal tapet kan pigga upp vilken sketen torsdag som helst

Nä nu har det varit för mycket socialt och för lite Matilda ett tag. Senaste två veckorna har gjort att jag Bara. Inte. Orkar.
 
Släkten har en förmåga att fylla år precis runt skolavslutningar och midsommar och allt det där. Så trots att jag i normala fall ÄLSKAR de där socialiteterna och sammankomsterna så har det den här tiden bara blivit som en sötsliskig överbakad kalvdans som skurit sig. En klump överbakad råmjölk som står grynig och stampar i vasslen på botten.
 
Jag känner att jag borde inte behöva vara så övertydlig att jag säger att jag haft en fin midsommar och allt det där för det förstår ni att jag haft. Det har bara blivit för mycket av det goda. Igen. För mycket av halvbekantingar som kommer och säger med överglättiga röster: "men MATIIIIILDA, hur ÄÄÄÄÄÄRE MÄÄÄÄREJ?? och är du HÄÄMMA nu alltsåå?!". Två gånger orkar jag hålla skenet uppe utan problem. Sen vill jag säga: "Jo tack idag är det fint." sen med eftertryck säga: "MEN DU SKULLE SETT MIG IGÅR".
 
Nu svarar jag inte det förstås, men jag skulle vilja det ibland så folk kunde förstå att den enkla frågan "hur är läget?" kan vara så in i helvete tung när det inte känns självklart att svara att det minsann är jotack bra och tjenahejsan.
 
Det är dåligt med ork i Karlssons kropp nu och jag behöver vila. Vet ni vad jag skulle vilja mest av allt just nu? Åka till Bingsjö i veckan och dansa (=lära mig mer) folkdans, umgås med tokiga spelmän och därmed stänga av hjärnan något dygn. För jisses vad jag levde upp i lördags när jag träffade de där tokarna jag var i Bingsjö med för två år sedan.
 
Innan dess pysslar jag på här hemma. Det är två katter som ska ha uppmärksamhet, samt 10 grisar som vill ha mat framförallt. Pysslet just nu består av små fina saker min goa tremänning ska få på lördag, och tapetsering av en tråkig kökspall. Tänk vad en originaltapet från Duro, hittad i ett bortglömt skåp i ett 103-årigt hus kan göra under för en trist IKEA-pall.
 

Fredrik 21 år!

Idag fyller mitt älskade hjärta 21 år!
 
GRATTIS till världens finaste kille <3
 
 
 

En försenad tacksamhetslista såhär på en måndag

Såhär efter midsommarveckan känner jag mig tacksam/glad över:
 
... att jag trots endown-vecka orkade avsluta den med en riktigt fin midsommarhelg + födelsedagskalas.
 
... att släkten som är ett härligt och glatt gäng samlade ihop sig både på farfars och mormors sida. Mys!
 
... att jag hade Fredrik vid min sida hela helgen. Vi hade det toppenhärligt!
 
... att det var så jädrans kul i Lövsta på "Lövstadansen" i lördags. Välkommen till landet liksom. Dansbana, öltält och hela alltihop. En riktigt bra festkväll med allra bästa vännerna!
 
... att jag har just min morbror till morbror. Självklart dels för att han är världens goaste och snällaste. MEN det för även nämligen med sig förmåner ska ni veta, haha. Hans kompisar är minsann inget dåligt gäng. Bjöd bl.a. på hamburgare i Lövsta.
 
... att jag vaknade upp igår morse och kände redan då att "åh det här kommer bli en bra dag!". Det har inte hänt på månader att jag känt så redan på morgonen.
 
... att lille-lillebror har blivit så oblyg och gärna hänger med till grishagen och tittar och klappar de sträva svinryggarna.
 
... att den här måndagen varit bäst. Jag, Åsa & Lena har suttit parkerade på altanen i varsin solstol och pratat, pratat och pratat lite till i solen. Efter grismatningen avslutade vi det hela med hemgjorda hamburgare på grillen. Ohyeeeah.
 
 
 

Båtpremiären med pizza och gött sällskap

 

Den här veckans tacksamheter kommer lastade

En gång är ingen gång, två gånger är tradition.
 
Jag ger er den här veckans tacksamhetslista!
 
Den här gången är jag tacksam/glad över:
 
...att vi varit ut på sjön med båten för första gången. Världens mysigaste pizzakväll firade vi med!
 
...att jag och kusin ska smida planer på tisdag och det kommer bli SÅ kul!
 
...att jag fått i ordning en pysselhörna här hemma hos mamma. Ordning och reda, var sak på sin plats osv osv.
 
...att jag fyndat finfina grejer på auktion i finfint väder bland gamla bekantskaper.
 
...att jag fått vara med om "storebrorsans" härliga student. Trots regnväder blev det en varm och härlig dag med massor av lycka.
 
...att jag varit på 4 kussars skolavslutningar (2 st) och fått känna den där härliga sommarkänslan en själv kände under grundskoleåren när det vankades avslutning.
 

En lördagslista från Konstgrepps-Karin

Karins Konstgrepp är en fantastisk kvinna, blogg, konstnär, allt. Ja alltså jag känner ju inte henne men bilden jag fått av henne via nätet och Instagram är att hon är en fullständigt fantastisk människa. Hon hade hittat en lista som jag tyckte var lite rolig så jag snor in den hit.
 
Det tråkigaste som hänt dig i år. 
Att jag gick in i väggen. Så. Ruttet.


Det bästa som hänt i år.
Att jag gick in i väggen. "ÄRU STÖRD ELLER?!" tänker ni nu. Men det är faktiskt så. Nu lever jag inte efter ett livslångt schema som jag haft förbestämt i flera år. Jag har släppt min plan. Nu har jag börjat förstå vad som är viktigt och mindre viktigt i livet, vad jag mår bra av och känner att lite vad som helst kan hända i framtiden så länge jag har Fredrik vid min sida, kommer bo i ett hus och ha några barn i framtiden.

Tre senaste sms. 
"Tycker du & Fredrik om Strawberry Daiquiri? [...]" Ebba om midsommardagsplaner.
"*hjärta och upptumme*" Klara om att PLL säsong 4 har börjat
"Skeppet!" Benji som skickat mass-sms om vart dom är på krogen i Uppsala


Nuvarande beroende: 
musik: podcast: Hannah & Amandas fredagspod. Så. Bra.
tv-serie: Pretty Little Liars och Game of Thrones
kläder: Klänning
mat: Rabarberpaj. Omnomnom.


Ett jobb du aldrig kan ha.
Höghusönsterputsare. Höll ju för tusan på och svimma när jag skulle måla taket i köket och då stod jag ändå bara på en stege. Tänk då hur jag skulle bete mig i en skylift på 24:e våningen.

Något du inte gillar hos andra.
Småaktighet.


En dålig sida med dig själv.
Att jag får katastroftankar. Det är ett problem både för mig och för andra. Svarar inte mamma i telefon på en kvart kan jag hinna börja planera hennes begravning för jag tror att hon kört över ett vildsvin i mörkret på vägen hem, voltat med bilen osv osv osv. Och så stod hon egentligen i duschen.


En maträtt du är sugen på just nu. 
Fett mätt efter pizza på Hundshar'nsbryggan. Är typ sugen på vatten.


Helgplaner?
Hälsa på Hans & Birgitta vid deras kolonilott utanför Uppsala i morgon. Det ska spöregna så regnjackan åker på!

Student!

Är på student idag! Min brother from another mother har precis sprungit ut från Vasaskolan i Gävle. Nu väntar mottagning!


Senaste tidens liv i Instagram-bilder


1. Jag har gigat för första gången efter utbrändhet och sjukskrivning. Det var neeeervigt men gick bra och var kul!
2. Mina älsklingar har återförenats i och med att Fredrik kommit ner för sommarlov <3
3. På insta är det dåligt med mångfald. Mest vältränade kroppar hit och dit och "kolla vad duktig jag varit". Jag vill visa att vi andra finns också. Nu finns taggarna #jagärintetjockjagärbaramycketkvinna och #mångfaldimedia
 
 
1. Jag behöver inte lägga upp dagens outfit varje dag. Det räcker med att ha gjort det en gång. Såhär ser jag ut. Varje dag.
2 & 3. Världens bästa Maria har tagit studenten!
 
 
1. Grisarna badar gjyttja om dagarna när det är varmt. De gillar särskilt att komma och stryka av sig skiten mot ens ben efteråt.
2. På landet har vi felvända lyktstolpar. Allt för att kunna se grödornas växtprocess även i mörker, såklart. På bilen har vi ju lysen för bövelen, så vem behöver lyse på vägen?
3. En ny, fransig, fantastisk väst stickad med bandgarn har jag införskaffat. Hippiemysig och underbar.
 
 
1. Lill-Timpen var i sitt esse i söndags och rev upp kryddor ur rabatterna varvat med att leka i sandlådan.
2. Jag köpte en hatt på loppis för 40 kronor. Hösten är räddad! Bättre bild lär komma så småningom.
3. I media har alla tjejer släääääta halsar trots att de ligger ner. Brösten är alltid lika stora, jämna, och sittver i samma höjd. Magarna hänger ALDRIG eller rynkar sig/valkar sig även om de ligger ner. Vafan, vems hals korvar inte ihop sig när en ligger på en kudde? Det krävs inte ens övervikt för att det ska bli så. Kom igen. #mångfaldimedia
 
 
1. Grisarna har sagt åt mig att chilla/fånga dagen/carpe diem osv.
2. Jag har varit på kusins skolavslutning!
3. Och sist men inte minst har jag bokat biljetter till PENNTRICKET som kommer bli en alldeles fabulös, annorlunda, fantastisk, feministisk show i höst! Med min favvo Lady Dahmer (of course) och Cissi Wallin.
 
 
 
 

Den blomstertid nu kommer

Efter en tidig (nåja) morgon med frukost hos farmor & farfar, och grisrutiner så kickar jag igång den här dagen med skolavslutning i Hille. Kusin slutar sexan och tycker det är oerhört pinsamt att ha storkusin här, hoho.

Grisarna var sådär gosiga och härliga i morse när de klev ur sin sovhydda. Varma och gosiga ville de bli kliade bakom öronen innan det var dags för mat. Det ultimata sättet att starta en dag på är faktiskt just att sätta sig därute och klia några grisar, lyssna på fågelkvitter och ha det fint. Då försvinner liksom allt annat.

Nu ska jag sjunga den blomstertid så det står härliga till. Saknar det där härliga pirret som infann sig varje år kring skolavslutningen. Massor av förväntningar inför sommaren som kändes sådär oändligt lång.


Skapar söndagstradition med tacksamhet

Såhär på en söndag som går mot måndag och ny vecka passar det bra med en tacksamhetslista. Ska vi göra det till en söndagstradition? Ja det gör vi. Varje söndag kör vi en lista på saker vi är tacksamma/glada över, så känns det inte lika tungt att gå vidare med ny vecka och kanske kan söndagsångesten dämpas lite. Dela gärna med er i kommentarsfältet, skriv i en bok på nattduksbordet eller ligg bara och fundera en minut innan du somnar. Deal?
 
Jag är tacksam och glad över:
 

... att jag haft ett fint godnattprat med min fina fästman. Småpratat om dagen och sänt några pussar genom luften.
 
... att jag har världens bästa vän i Ebba och att vi kan prata om allt mellan himmel och jord. Stort som smått. Vi vet allt om varandra och finns alltid för varandra. Det gör mig väldigt trygg.
 
... att lille-lillebror showade loss ordentligt idag när jag var hos pappa och fick mig att gapskratta konstant.
 
... att min mamma kört 10 mil på cykel i helgen för att samla in pengar till Barncancerfonden.
 
... att jag har fantastiska far- och morföräldrar som ställt upp för mig hela helgen på olika sätt.
 
... att kusin bett mig fixa hennes hår inför skolavslutningen på onsdag kväll.
 
... att mina grisar är såna små solstrålar och alldeles friska, härliga och glada.
 
... att jag numer är formellt med i "syjuntan" eftersom jag idag blev inbjuden till FaCeBoOkGrUPpen liksom. <3
 
... att jag fick äta svenska, otroliga jordgubbar hemma hos Anders & Frida i fredags.
 
... att Fredrik och jag haft härliga dagar hemma i Stav. Lugna och sådär vanliga som de är när vi bor tillsammans till vardags i Piteå. Och det är då vi har det som bäst - när vi får pula på i vår egen takt med det som faller oss in.
 
... att jag lägger ut mångfaldsbilder på Instagram under taggarna #jagärintetjockjagärbaramycketkvinna samt #mångfaldimedia. Hoppas fler hakar på och visar upp valkiga magar, hängbröst, näsor i olika storlekar, gropiga lår, you name it. Jag ska skriva mer om det i veckan.
 
Kram och god natt!