Det tråkigaste som finns

Att flyttpacka måste vara det tråkigaste som finns. Totalt värdelöst är det faktiskt, men jag har ändå tur som är hemma om dagarna nu i veckan och kan packa lite allt eftersom - sprida ut arbetet liksom. Igår gjorde vi ett superryck här hemma och var helt sjukt effektiva båda två. Packade massor av kartonger och bar ner i förrådet så att det ska slippa bli så mycket spring i trapporna när grejerna ska ut i bilen och kärran i helgen.
 
Idag har jag haft min förhoppningsvis sista körlektion och jag kommer uppriktigt att sakna körläraren jag haft här uppe! Härlig, glad person som haft precis rätt taktik och pedagogik för att jag ska lyssna och lära mig. Ska ni ta körkort i Piteå ska ni helt klart välja Ibbe på Piteå Trafikskola.
 
Nu ska jag ta och packa en flyttkartong eller två, rensa garderoben och leta stipendier att söka till en häftig grej jag vill göra i höst.
 
Hej så länge!
 

Slut som artist

Alltså tröttheten i mig just nu. Finns inte ord. Igår var jag i Lule och skrev körkortsteorin (och klarade den!!!), for hem i euforisk glädje och packade flyttkartonger och halva-körkortet-klart-firade tillsammans med karln min med tacos och vin.
 
Mitt i gårdagens eftermiddagspyssel blev jag kallad till att sjunga på begravning idag på förmiddagen tillsammans med en liten ensemble ur kammarkören. Självklart ställde jag upp och det innebar alltså att det blev en rätt tidig morgon i morse för att hinna vakna, dricka kaffe och göra sig begravningsfin för att sedan kuta iväg till kyrkan och jobba. Vi sjöng två fina sånger med ensemblen på 10 pers och det blev en stämningsfull stund för den bortgångne f.d. norrbottniske landshövningen.
 
Efter begravningen väntade rep med renässanskvartetten inför sommarens konserter och nu ligger jag hemma i soffan halvdöd, lyssnandes på The Smiths med en kaffekopp i handen. Sjukt osugen på att packa flyttkartonger. Tar nog och äter lite tacorester och plockar fram en stickning. Jag har nog faktiskt jobbat klart för idag.
 
 

Ti'n ba springer ifrån'ma

Jomen hej'ba. Alltså nu är det mindre än två veckor kvar tills jag, fästmannen och katten är bosatta på landet. I Snatra. Byn där jag föddes och levde mina första fem år. Det var ju nyss som jag tänkte på detta med tidsramen "det är ett helt sommarlov kvar" - det är alltså två månader sedan nu. Fattar ingenting.
 
Grej för grej betas av här uppe i Piteå och allt bockas av i sista-gången-listan. Vi packar nån flyttkartong här, säljer nån grej där, försöker tömma frysen så gott det går och jag trodde aldrig jag skulle säga det men: jag är in i helsike less på udda bitar av fläsk och vildsvin nu. I helgen gjorde jag dock en variant på pulled pork med vildsvinsskinka som blev himla bra!
 
Mycket mer inspirerande än såhär är jag inte just nu, utan det är mest körkortet som tar upp plats i min hjärna. Och ja, det faktum att jag gärna vill passa på att njuta av sista Pite-tiden också. Träffa folk, sjunga mycket och försöka att inte gräva ner mig själv i flyttkartongerna. :-)
 
Det är en ambivalent tid det här. Saknad av alla där hemma och en enorm glädje över att "flytta hem" samtidigt som det är ett visst vemod i att lämna vårt första gemensamma boende, lämna vänner som kommit att bli riktigt nära det senaste året och bryta upp med körer och ensembler.
 
Hej & hå! Hoppas ni har haft en fin våffeldag - det har jag!


Gluten- och sockerfria våfflor med grädde och kokta hallon:

Pyttipanna i vårfärger

När jag var i Robertsfors förra helgen hade jag med mig den lilla projektpåsen och i den låg min pyttipannastickning. Jag stickade färdigt de få varv som var kvar på pyttipannan och när jag kom hem i tisdags var jag himla ivrig att fästa trådar och blocka sjalen som pyttipannan blivit.
 
Sjalen i fråga heter alltså Pyttipanna och varför den heter så kan du kika in och läsa om hos mönsterskaparen Garnomera. På hennes blogg finns också mönstret, alldeles gratis och lättförståeligt.
 
Jag har stickat min pyttipanna på stickor 3,5mm i garnet Drops Fabel Print (75 % ull och 25 % polyamid). Färgen heter "310 Sunset" och för att vara ett självrandande garn tycker jag det är helt fantastiskt fint. Precis mina färger! Totalt gick det åt 71 gram garn så sjalen väger nästan ingenting. Den fungerar alltså helt utmärkt att sticka när en har lite restgarner eller ett överblivet nystan som jag hade här. Det blev nämligen ett nystan över när jag stickade sockor till svärmor, så det nystanet plus en annan liten snutt som också hade blivit över räckte precis. Helt perfekt!
 
Jag och min pytt kommer trivas finfint i vår känner jag. Till ett par ljusa jeans och mina knallrosa Converse kommer den här sjalen hänga fint kring halsen!
 
 

Recept: Farmor Anka-paj

Som jag skrev förut så gjorde jag och Evve en härligt amerikansk paj i måndags och jag tänkte dela med mig av receptet. Degreceptet är Leilas och kommer från hennes bok "A piece of cake".

Farmor Anka-paj:
  • 150 g kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1/2 msk kallt vatten
  • 3-4 stora äpplen
  • 1 dl blåbär
  • 1 msk smör
  • kanel
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk malen eller färskriven ingefära
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör tärningar av det kalla smöret och kör det i en matberedare tillsammans med vetemjölet och florsockret, alternativt nyp ihop med fingrarna så att det blir en smulig deg. Blanda ner ägget och det kalla vattnet och kör snabbt ihop det hela till en deg. Arbeta inte degen mer än att den precis går ihop. Plasta in degen och lägg den att vila i kylen minst en halvtimme

2. Skala och kärna ur äpplena. Antalet äpplen anpassar du efter hur hög paj du vill ha. Vår paj blev ganska låg, men du kan lätt dubbla antalet äpplen om du vill göra den hög och riktigt amerikansk. Skär klyftor av äpplena och stek dem i smör. Strö över råsocker, kanel och ingefära och fortsätt steka tills sockret smält och äpplena puttrar i en härlig karamellsås. Ta av pannan från värmen och låt äpplena svalna lite.

3. Ta ut degen ur kylen och dela den i två delar. Den ena delen kavlar du ut på mjölat bakbord till en fin rundel som ska bli din pajbotten. När degplattan är tillräckligt stor lägger du över den i din form och ser till att degen hänger lite utanför kanten. Lägg i äppelfyllningen i pajskalet och strö över blåbär.

4. Kavla ut den andra halvan av degen och skär remsor av den, ca 3 cm breda. Sedan är det bara att börja fläta! Börja på mitten av pajen genom att lägga ett kryss rakt över. Sedan fyller du på utåt sidorna allteftersom. Det är minsann lite pilligt, men blir otroligt fint. Nyp ihop ändarna på remsorna med kanten på pajskalet när flätningen är färdig. Pensla locket med ett uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen ungefär 30 minuter.

5. Servera med vaniljsås, glass, vaniljgrädde eller vad som faller dig i smaken :-)


Bacillerna segrade

Den här vintern har jag haft en himla tur med sjukdomar. Jag har inte varit särskilt jättesjuk och inte gått och varit småförkyld som jag annars har en tendens att vara hela vintrarna. Men så är det ju klart att så fort våren blottar sitt soliga plyte så hoppar bacillerna på mig som flugor på en koskit.
 
Så nu ligger jag här i soffan och småhuttrar med ett huvud som väger tonvis och en hals som svider. BLÄ. Tursamt nog gjorde jag en rejäl sats med soppa till middag igår som jag kan värma och sörpla ner i lill-hals'n idag.
 
Soppan i sin tur blev en väldans trevlig sådan. Grundidén hittade jag på någon receptbank på nätet och sedan modifierade jag soppan efter eget tycke och smak såklart. Såhär gjorde jag:
 
Soppa med rotsaker och torsk, 4 portioner
 
400 g torsk
4 stora potatisar
1 liten palsternacka
3 morötter
1 gul lök
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 dl créme fraîche
0,5 dl fryst, finhackad dill
cayennepeppar
salt & peppar
 
Skär torsken i tärningar i valfri storlek. Skala och hacka rotsakerna i lagom stora sopp-bitar (typ 2x2 cm). Finhacka löken. Fräs löken lite lätt i en smörklick i soppkastrullen. Häll på vattnet, lägg i buljongtärningarna och ha i rotsakerna. Låt koka under lock på svag värme i ca 20 min.

Blanda ner créme fraîchen och dillen och låt soppan koka upp igen. Lägg slutligen ner fisken och låt den sjuda med i soppan några minuter. Toppa och smaka av med cayennepeppar, finmald svartpeppar och salt.
 
Toppen på soppan hade förstås varit en skvätt citron men i brist på detta fick det funka ändå. Bra och god vardagsmat!
 

Toppenhelg med sushi och farmor Anka-paj

Vilken fin långhelg det har varit. I fredags eftermiddag tog jag alltså bussen ner till Robertsfors där jag möttes av fredagsmys. Först rännde vi ut i kalvstallet för att göra småkalvarna mätta och sedan fortsatte vi in för att göra oss själva mätta och glada.
 
Helgen fortsatte sedan med fyrmänningsmys hela lördagen (måste hitta på ett nytt ord för fyrmänning, det låter ju helt vansinnigt avlägset), och på söndagen fyllde Evve år! Ewa och jag fixade och donade hela dagen med diverse förberedelser under tiden själva födelsedagsbarnet var på jobbet. Vi rullade sushi, jag vispade chokladmousse och när födelsedagsbarnet kom hem blev det en alldeles förträffligt trevlig familjemiddag med hela storfamiljen.
 
Det blir lätt ett genomgående mat-tema på Herrgårdsfäboda när jag är där. Vi experimenterar och fixar och jag suger i mig kunskap så mycket jag någonsin kan. Således blev det ett pajexperiment igår till eftermiddagskaffet. Vi ville göra en riktig farmor Anka-paj sådär med flätat lock ni vet, amerikanskt så det förslår, och vi hittade ett recept som faktiskt blev himla bra. Kvällen spenderade vi i grillstugan runt elden, inlindade i renskinn och påklädda som små hattifnattar. Utanför var det -12, stjärnklart och fullmåne. Där inne satt vi och värmde föttren vid brasan, åt den godaste grillade osten jag någonsin ätit (Ewas hemgjorda, MUMS), slickade i oss curry-aioli och tjattrade om allt möjligt. Mitt i alltihop var såklart labben Bruno som är som en charmig, busig tonåring som är totalt oförarglig <3
 
Så bra jag har det som har en extrafamilj att åka till och bara må sådär himla bra!

Ja ni ser ju: som en hattifnatt mitt i ett hjärtligt gapskratt, min signaturpose, där axlarna hoppar och den charmerande dubbelhakan uppenbarar sig.
 

Saker att vara glad över på en fredag

Det blåser storm och är grått ute och dessutom är kylan på väg tillbaka men jag är minsann glad ändå, såhär på fredagen!
 
Tillåt mig punktera upp varför detta är en finfin dag:
 
* Vid lunch har jag körlektion = ett steg närmare dendärhimlalappen
 
* På eftermiddagen far jag med buss ett par timmar söderut till kära Robertsfors för att tillbringa helgen med släktingar och djur, och fira Evelinas födelsedag på söndag.
 
* Ikväll när jag kommer fram blir'e fredagsmys med Evelina, bara en sån sak liksom! <3
 
* Jag är ju en poddlyssnare av rang och fredag är Stora Poddsläppdagen, vilket passar alldeles förträffligt bra när jag ska sitta på en buss i drygt två timmar.
 
* Det finns en kanna nybryggt kaffe i köket. Mmm.
 
* Vår lägenhet är uppsagd och vi har prick 3,5 veckor innan det bär av söderut.
 
* Mozart har ännu inte klättrat upp på taket på cykelgaraget idag, vilket han gjorde igår. Trodde i mitt stilla sinne att han slutat med såna dumheter. Det är en bonus för varje kvart han håller sig på marken.
 
 Ha en trevlig helg, det ska jag ha! :)

Ny, fräsch start

Oj oj oj min dator är rena rama X2000 nu alltså. Jag har ju haft min kära äppeldator i 2,5 år och på den tiden hinner en samla på sig jäkla mycket skit måste jag säga, så nu var det sannerligen dags att börja på ny kula innan alltihop bara havererade. Allt viktigt ligger nu på externa hårddisken, allt annat har RADERATS och så har hela skiten återställts. Och vad gött det känns. Dator-detox deluxe.
 
Det känns som att även jag fått mig en liten detox idag för det har nämligen varit balkongväder och jag har intagit årets första balkongkaffe! YÄÄ!
 
 
 
 

Ett enkelt go-bröd till veckan

Hoppas ni har haft en bra helg! Jag inledde helgen tillsammans med Erica, precis enligt vår nyskapade tradition. Fredrik var och spelade kort och då passade det bra för oss att ha en middagsdejt med enormt god fisksoppa, vitt vin, och en vit chokladkladdkaka med hallonröra till efterrätt. Till soppan bakade jag ett bröd som gick riktigt snabbt att ordna ihop och det blev mycket av en sats!
 
Receptet är enkelt och jag hittade det på Mitt Kök. Du finner det även nedan, med mina små justeringar.
 
Till 20 stycken frallor/småbröd behöver du:
 
- 50 g jäst
- 5 dl fingervarmt vatten
- 3 msk valfri olivolja
- 2 msk sirap eller honung
- ca 12 dl mjöl (jag använde ca 4 dl grahamsmjöl och resten vanligt vetemjöl)
- 1 tsk salt
 
Lös upp jästen i vattnet och rör ner olja och sirap. Blanda ner grahamsmjölet och ha sedan i lite vetemjöl i taget tills degen känns lagom fast. Ta upp degen på mjölat bord och knåda ordentligt tills degen är spänstig och glansig. Det tar ca 10 min. Gör en liten grop i degen, häll i saltet och knåda in det i degen under ett par minuter.
 
Om du har bråttom: häll upp lite hett vatten i diskhon och ställ ned bunken som du täckt med plastfolie, så jäser degen snabbt och fint på ungefär 25 minuter. Om du har längre tid kan du skippa varmvattenbadet och låta degen jäsa under bakduk som vanligt, ca 45 minuter.
 
Sätt ugnen på 225 grader och baka ut degen till 20 småbröd eller frallor i valfri form jag gjorde mina lite avlånga med småspetsiga ändar. Låt jäsa på plåt under bakduk eller plastfolie ca en halvtimme. Snitta bröden på diagonalen med en vass kniv och pensla ev. med vatten för hård skorpa. Grädda 12-15 minuter och låt svalna på galler utan bakduk.
 
Avnjut med ett gott kryddsmör och mycket flingsalt!
 

Idag tänker jag lite extra på alla starka, härliga kvinnor jag vuxit upp med

Ni har väl inte missat att det är internationella kvinnodagen idag? En viktig dag för att uppmärksamma kvinnors situationer över hela världen och för att uppmärksamma kampen för jämställdhet.
 
Hur mycket eller lite feministiskt lagda ni än är, gamla eller unga, män eller kvinnor, så kan ni fira internationella kvinnodagen på ert eget vis. Visa kvinnorna du har omkring dig lite extra respekt och uppskattning som de förtjänar. Gör det inte bara idag utan visa varandra den respekten och uppskattningen varje dag oavsett kvinnodag, mansdag eller annan dag.
 
Jag tänker idag lite extra på alla starka, fina kvinnor jag haft omkring mig under hela min uppväxt och som präglat mig. De som visat mig att det är okej att ta plats, okej att säga ifrån och som dessutom lärt mig praktiska saker och lärt mig vara en kreativ och öppen människa. Jag har så mycket fin kvinnostyrka i min omgivning att jag nästan storknar när jag tänker på det <3
 
Grattis på internationella kvinnodagen!
 

Posttraumatisk smaskstress och bloggar ni inte ska missa

Hej på er! Det har ju varit mycket SMASK nu och även om jag inte alls var inblandad på något sätt är det ändå som att det råder efter-smask-depression här hemma. Fredrik är superseg efter en veckas stenhårt arbete och vi är nästan förvirrade över att vara hemma båda två SAMTIDIGT?!
 
Jag har varit borta och flängt runt så mycket nu jag också i två dagar och i morgon förmiddag ska jag sitta i kören på antagningsprovet för de som söker masterutbildningen i dirigering häruppe på musikhögskolan. Det blir skoj!
 
Tills imorrn eftermiddag tänkte jag uppmuntra er att kliva in på någon/några av dessa fantastiska bloggar jag listat nedan:
 
Feminism:
* Lady Dahmer - min guru. Hon ber minsann inte om ursäkt för sig och är inte rädd för att ryta till när det behövs. Skriver klokt och lättförståeligt om feminism och de problem vi har i samhället. Bra blogg för folk som är nyfikna på feminism och behöver få sig en rejäl spark i arslet, och samtidigt för oss som redan "är med på tåget" och vill fördjupa oss mer, diskutera och få nya infallsvinklar.
 
* HanaPee - Typ världens bästa tjej. Här snackar vi bra ungdomsförebild. Om jag har några läsare i 15-25-årsåldern så uppmanar jag er att omedelbart kliva in i Hanna Perssons fantastiska värld och få er en boost. Hon blandar högt och lågt, självkänsla, feminism och enkla samhällspolitiska texter med världens humor.
 
* UnderbaraClaras - Är det någon som jag skulle kunna byta liv med (rent materiellt och livsstilsmässigt) så är det Clara som bor ute på landet utanför Umeå. Hon är sådär härligt bonnig, hittepåig, ung, företagssam och helt otroligt skarp. Gillar ni feel good blandat med middagstips och ryt-ifrån-inlägg, samt tips på hur ni kan leva mer ekologiskt och miljövänligt - kika in hos Clara.
 
Humor:
* Egoinas - När jag började läsa bloggar för många år sedan så var det här jag började, och sen dess har jag klickat mig in i Egoinas värld säkert två gånger om dagen. Och hon är inte bara rolig, hon är även en helt sjukt bra krönikeskribent som publicerar kloka texter i Veckorevyn.
 
* Spiderchick - Det finns ingen mamma som skriver så avslappnat och roligt om småbarnsliv och vardagsliv som Spajdan. Hon har konsten att förvandla grötiga barn-magar och fasttorkade gurkskivor i golvet till bloggämnen och inlägg du skrattar ihjäl dig åt. Dessutom är hennes och Matildas podcast en av mina favoriter.
 
* Knivlisa - LÄTT den roligaste personen jag känner (varför känns det som att en känner folk vars bloggar en följer??!). Min favoritkategori i hennes blogg är helt klart den som heter "Skämt folk inte skrattade tillräckligt åt". Skulle Knivlisa fria till mig skulle jag svara JA!!!!
 
Övriga/Livsstil:
* Elaine Eksvärd  - Elaine har många egenskaper jag gillar. Hon är business, frispråkig, djup, rolig och har ett hett temperament även om hon verkar otroligt grundsnäll. Förmodligen känner ni igen henne från TV4 eller SVT där hon ofta är med i morgonsofforna eller hos Malou för att prata retorik - hon jobbar nämligen som retorikkonsult och driver "Snacka snyggt". Kommentarsfältet i hennes blogg är nästan halva behållningen. Ingenstans finns så mycket pepp och kloka diskussioner i just ett kommentarsfält. 
 
* Karins Konstgrepp - Karins blogg passar egentligen in på alla kategorier. Både humor, livsstil och feminism, pyssel, skönhet, men hon är som ett kinderägg. Full av överraskningar och konstigheter som alla är fullkomligt älskvärda. Hon gör otrolig konst som jag älskar och smycken med tänder och människohår. Älskar't. (kolla hennes webshop!!) Dessutom har hon tillsammans med sin bästis Sara den bästa podden i världshistorien. Jag skulle helst vilja ha dem på egen direktlänk live i öronen dygnet runt. Då vore mitt liv komplett. <3 Eller ja, för att göra mig själv ännu mer läskig och stalker-aktig skulle jag ju HELST typ bo hos Karin. Jag menar, kolla bara: http://www.karinskonstgrepp.se/2013/08/som-en-affar.html
 
 
Okej, IN OCH LÄS och tänk att finnen jag har i pannan är en indien-prick!
 
 
Pöss!

SMASK i Piteå - titta vetja!

Jag ska bege mig iväg ner på stan för att gå på SMASK-middag. Vi ska laga mat, äta mat och titta på streamingen från SMASK - superkul!
 
Om ni också vill titta så börjar det 18.30 på den här länken: https://www.youtube.com/watch?v=gIYOe3OMVMM
 

Fettisdagen - jag och 4 miljoner andra

Såg på nyheterna nyss att det äts 4 miljoner semlor idag. FYRA MILJONER!! Det är ju helt sinnessjukt. Å andra sidan så är ju semlorna typ guds gåva till vårvintern.
 
Som ni vet undviker jag socker och spannmål så mycket det går just nu och så även idag - fettisdagen till trots. Men tro inte att jag för det sitter här utan semla, nej nej. Socker- och mjölfria substitut till bakverk brukar ju inte bli så jädrans najs alltså, jag är ju mer för "äkta vara", annars kan det vara. MEN jag har hittat ett jättebra recept på semlor HÄR om man vill äta semlor utan socker och spannmål. De blir faktiskt riktigt goda och ett fullvärdigt glutenfritt alternativ för att hålla ballong-/IBS-/magkatarr-magen glad och mitt kära blodsocker jämnt och fint.
 
 
 

SMASKig vecka

Som sagt så är det SMASK-vecka och Fredrik är borta på morgonen när jag vaknar och kommer hem lagom tills det är dags att sova på kvällarna. De sliter något alldeles otroligt men verkar ha sjukt kul! På onsdag går Piteås deltävling av stapeln och det kommer gå att följa live på youtube, jag ska försöka hitta en länk om ni vill se.
 
När fästmannen är och SMASKar funderar jag lite på vad jag vill göra med livet, vilka kurser jag ska söka till hösten, pluggar körkortsteori och tar körlektioner, letar efter jobb, dricker för mycket te och kaffe och passar på att mysa runt i hans mysbyxor. Och så drömmer jag om får. SOM jag vill ha får. Oj oj oj. Ulliga och mulliga och alldeles fantastiska.
 
 
Avokado och kaffe: min primära föda just nu, haha.

Pånyttfödelse och ett avokadoexperiment

I vår kvarterslokal finns en bastu och där tillbringade jag min gårdagskväll under tiden Fredrik jobbade de sista av sina 14 arbetstimmar han skrapade ihop igår (SvenskaMusikAkademikersSångKåntest-vecka nu = mycket jobb för teknikfölk). Jag borde helt klart basta oftare alltså. Jag som annars drömmer HUR mycket konstigt och obehagligt som helst och typ badar i min egen svett på nätterna har i natt sovit som om jag vore pånyttfödd. Verkligen ett perfekt sätt att ånga ur sig den gamla veckan för att vara förberedd inför den nya.
 
Något som jag hoppas "ånga ur sig" nya, fräscha små skott snart är mina avokadokärnor som hänger i blöt just nu, hehe. Jag läste på Pinterest (såklart) att avokadokärnor går utmärkt att få plantor av genom att sticka tandpetare i dem, hänga dem över ett glas med vatten så de "badar upp till midjan" och sen vänta 2-3 veckor. Då ska det komma ett litet skott ur toppen på kärnan och botten ska börja producera rötter. Sen ska det bara vara att plantera skotten i jord och driva upp plantorna. Jag väntar med spänning på att mina små kärnor snart ska spricka upp och blotta små nya skott.
 

Where the magic's gonna happen

Jag pratar förstås om mitt kommande hobbyrum som jag kommer ha i huset! Det är faktiskt bara 5 veckor kvar till flytten - det känns helt och hållet overkligt kan jag säga. Även om det är otroligt mycket jag kommer sakna här uppe så finns det oändligt mycket som jag saknar med att ha familjen nära, att bo på landet och allt vad det innebär.
 
Det som kommer bli härligt med hus och fler rum är att olika rum äntligen får olika funktioner. Vardagsrummet får verkligen vara vardagsrum och inget annat, för jag kommer få ha ett hobbyrum och Fredrik kommer få ha ett helt eget, rejält kontor/studiorum.
 
Självklart planerar jag som en galning för hobbyrummet och även för garaget för det är där jag kommer pyssla med mina större projekt. Den delen av garaget som inte kommer upptas av en bil kommer jag ordna så jag kan hålla till där och måla, snickra och renovera möbler. Fräscha till arbetsbänken som redan är där och fixa vettiga förvaringsutrymmen för verktyg, målarburkar och allt som nu kommer hamna där.
 
Hobbyrummet i sig är en svårare nöt att knäcka för där är det så himla mycket småpryttlar som ska få plats på ett välorganiserat och lättåtkomligt vis. Jag tänker hyllplan från golv till tak att fylla med alla tyger och garner, en pegboard ovanför arbetsytan att fästa krokar i för saxar, tänger och andra små verktyg, och fiffiga lösningar för trådrullar, bandrullar och tejprullar. Mina mappar på Pinterest fylls på varenda dag kan jag säga:
 
<-------- Som vanligt finns alla bilder på min Pinterest till vänster.
 

Spontansocialt är bästa formen av socialt

Det blev en härlig spontansocial fredag igår. Jag och en vän bestämde sent på torsdag kväll att vi skulle ta en fredagslunch ihop och så blev det! Go-lunch och kaffe på stan, en runda i några affärer där vi drömde oss bort till framtiden och avslutningsvis en kopp te, ännu mer prat och lite musiklyssning innan jag begav mig vidare. En bra fredagsvana har vi skapat oss må jag säga. Lunch/fika och klokt, härligt prat några timmar sådär på fredagseftermiddagen sitter så himla fint alltså.
 
Mellan fyra och åtta hade vi mastodontrepetition med Piteå Vokalensemble och jag var fredagstrött och fnissig. Inte heller blev det bättre av att min fniss- och obskyra skämt-kompanjon i ensemblen var minst lika fredagstrött, haha. Hur som helst resulterade repet i ännu mer spontanhäng när Anna & Daniel hakade på hem till vår soffa för att kolla Let's Dance. Att Let's Dance sen tog slut redan halv tio hindrade oss inte från att fortsätta den trevliga kvällen inpå natten tills ögena stog i kors.
 
Spontant häng och mys är nog allra bästa formen av socialt. Det blir liksom så avslappnat och o-uppstyrt på ett härligt sätt som jag gillar. Skitsamma att en är trött efter veckan, att disken står odiskad osv osv. Impulsivitet är najs. Jag gillar att slippa massa förberedelser och förväntningar när det gäller det bästa, vardagssociala.
 
 
 
På stan igår hittade vi helt sjukt fina trasmattegrytlappar, de sätter jag upp på min to-do-list att tillverka!