Huvudstaden är ju skum asså.

Jag drog som sagt iväg med tre brudar till Stockholm igår för att handla julklappar. Lyckligt ovetande om allt som hände runtom oss hade vi en väldans trevlig och mysig dag.

1. Tågtrassel
Först tog jag fel tåg från Tierp, jag tog tydligen tågkompaniets tåg istället för Upptåget. Kom till Uppsala skittidigt och fick vänta 45 min på tjejerna. SEN när vi tog Regionaltåget mot Stockholm var det signalfel och gud vet allt.

2. Hallelujah moment i spelbutiken
A pratade i telefon med förälder om ett spel som skulle inhandlas till hennes lillebror. Vi alla fyra var lika lost på spel och tydligen hade något butiksbiträde observerat A:s förvirrade telefonsamtal och fattat vad det var hon skulle ha. När hon lade på luren var han blixtsnabbt framme hos henne med ett spel i handen och sade överseende "Det är det här du ska ha". A blev mållös och såg ut som om hon var i sjunde himlen.

3. Jesuskvinnan på drottninggatan
Ja, hon är jättekristen, 60-70 år, bryter på finska och talar i tungor jädrigt högt. Hon ryar så man tror att världen ska gå under. Helt plötsligt och oprovocerat fick hon syn på oss och började gå 3 m bakom oss på gatan. Vi brydde oss inte om henne utan fortsatte gå, hon var hack i häl och hojtade saker man inte förstod. Om Gud förstod vi iaf.

4. Beyond Retro, Vi [hjärta] Butiksbiträdet, och så lite Johan Palm
Vi gick på BR en timme och botaniserade bland second hand och vintage. Många skratt och fynd blev det. Johan Palm var också där. En b-kändis som vi trodde var mindre och kortare än vad han var. Han var faktiskt ganska lång. Vi blev lite besvikna. Butiksbiträdet i samma butik blev vi direkt förälskade i hela högen. En sån man vill ha som kompis. Haha, vi dog en smula.

5. Avstängda gator - fortfarande lyckligt ovetande
Det händer grejer på stan, jovisst, det märkte vi. Gator var avstängda, piket-bilar var ute och rejsade, medan vi inte visste ett skvatt. "Nobelpristagare på framfart?" tänkte vi. Vi knallade iväg till Vapiano, där ringde J:s mamma och vi blev upplysta om att det sprängts bilar inne i stan. Vi iPhonade snabbt fram expressen.se och insåg att det hade hänt precis där vi varit både precis före och efter smällen med den döde mannen - utan att ha märkt ett dugg. Inte ens hörde vi en smäll trots att vi var på Beyond Retro som ligger så nära så nära (dock under marken). Sjukt.

Ja, sen var dagen slut efter att vi ätit oss mätta på italiensk mat på det enda stället runt stureplan där man som lantis inte känner sig malplacerad - Vapiano.


Jädrar i min lilla låda. Tänk så skumt.

Kommentarer

Kommentera något vetja, så blir jag glad!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback