Mycket på tapeten

Det har hänt mycket överallt annars än just här de senaste dagarna. För här har det ju varit rätt dött på sistone, en biverkning av att jag har mycket att göra helt enkelt.

Sedan mitt bokinlägg i lördags har jag väl:

- Varit på Aktivéras 15-årsjubileumsfest. Vi som var där var få men naggande goda!

- Sjungit och spelat tillsammans med kusin Klara, 9 år, på Café Strömsberg. Julstämning och fint som tusan! Och jädrarimig vad vi improviserade. Hoho. Det lär vi göra om.

- Medverkat i "Den sjungande adventsgranen" i Borgenkyrkan och kompat Teen Choir i dundrande trioler på "All I want for christmas is you" (bla).

- Blivit fotad i studion av Jenny!

- Haft första sångrepet inför musikalen. Det är SVÅRT att lära gamla hundar att sitta.. Varför lära om till svenska texter när man kan alla låtarna på engelska? Pust..

- Ryckt in på en oförberedd körövning i Kyrkbyn med gamla goa kören. Tur att de känner virr-pannan Matilda. Åh vad den kören är mysig! Och bra gick det ju.

- Planerat Es09cs framtida klassresa och vägen dit. Moahaha...

- Börjat läsa kinesiska! Rätt oväntat. Även rätt chockartat för mamma när jag vid middagsbordet kläcker ur mig det i förbifarten: "Mamma vet du vad jag gjort idag? Börjat läsa kinesiska!". Öhm.

- FÅTT IN EN TALGOXE I KLASSRUMMET PÅ SVENSKAN. Det läskigaste någonsin. (Näst efter (1) när två skator flög in i hallen hos mormor och morfar och (2) Man var tvungen att gå in i hönshuset i Vad med paraply för att tuppen inte skulle hugga en..) Herrejesus vad jag blev rädd. Och jag ska vara bonnunge... Och skrek värst...

- Hatat UL nåt så innerligt och helhjärtat. Jag var hemifrån i 10,5 timmar idag. Av dessa ägnade jag 5,5 åt att resa. Tur att jag hade Angelica att dela helvetet med :-)


Snyggast i världen såklart.

Första repet!

Nu är första sångernas inför musikalen avklarat så nu är vi igång på riktigt. Just nu sitter jag på tåget och huttrar och ska när jag kommer till Tierp fort stressa ut till kyrkokören som jag inte träffat på två månade! Jag har fått ett litet vikariat där igen fram till jul. Ingen jul utan kören. :-)

Kräksnö och kärlek till böcker

Det här snöandet känns lite...tjatigt...eller vad man ska säga.. Det är inte bara det att det snöar lite fint utan det KRÄKsnöar hela tiden. Såhär mycket snö brukar det knappt vara på sportloven här och ännu är det bara november.

Jag håller mig inomhus idag och försöker göra nytta, men istället för att göra den nytta jag borde så gör jag annan nytta. Exempelvis har jag röjt upp i en av tre bokhyllor i "biblioteket" och gjort plats för de drösar med kokböcker som hade invaderat köket. Rensa är något jag är kass på - det tar alltid en hel evighet för att jag måste stanna upp och kolla igenom allt extra noga. Fotoalbum, gamla skoldagböcker och annat grejs. Och så får jag beslutsångest om vad som ska kastas, sparas, stå kvar eller säljas på loppis.

Men jag kan inte påstå något annat än att det är roligt. Jag blir rentav lycklig av boksamlingen vi har här ute och jag upptäckte idag hur mycket jag saknar att ha tid att läsa. Förut läste jag jämt. Hela tiden. En bok i veckan var inget märkvärdigt. Ibland två. Därför blev det lite nostalgi att plocka runt i alla de böckerna som jag en (eller flera) gång varit helt förlorad i. Det känns lite sorgligt att inte mer få uppleva känslan och aha-upplevelsen jag fick när jag läste Anne Franks dagbok första gången och sådana saker.

Böcker har jag, precis som många andra, ändå en väldigt speciell relation till. Bokhandlar kan jag irra omkring i hur länge som helst och jag läser gärna om bra böcker (eftersom jag har ett kasst minne och aldrig kommer ihåg exakt). John Marsdens bokserie "I morgon när kriget kom" glömmer jag aldrig när jag plöjde mig igenom. Där snackar vi upplevelse. Det är såna "upplevelser" jag menar att det är bittert att inte ha kvar. Då måste jag hitta något nytt.

Kokböcker och faktaböcker har jag också en förkärlek till. Nog för att det finns receptbanker på internet MEN jag köper ändå hellre en till kokbok för ett par hundralappar just för känslan av en rejäl bok. Det känns mer på riktigt då. Böcker är vackra!

Nu för tiden hinner jag ju knappt läsa de noveller och böcker som lärarna ger oss - vilka inte är överdrivet många.

Jag har just återupptäckt min läslust och tråkigt nog har jag inte alls tid att få utlopp för den. Jag har inte tid att gå förlorad i timtal längre...


Mina älskade kokböcker stökar nu inte längre ner köket utan har fått givna platser. Döm om min förvåning när jag räknade dem. 45 stycken. Är det friskt?


Magkatarr?

En bra vecka slutade med - magkatarr? Ja, inte helt omöjligt. Känns som det enda alternativet idag. Kul skoj.  Vaknade med grotesk värk i magen i morse och insåg dessutom att jag försovit mig. Jag som skulle bli fotad av Jenny! Panik! Hann inte tänka på magvärken och tog mig snabbt som attan iväg till bussen och till Tierp. I Tierp gav jag efter för magen och vände hemåt igen.

Det var ingen magsjuka, inte kvinnobekymmersvärk, utan var smärta i kramper utan dess like. Ett helvete skulle jag vilja påstå. Och orsaker till magkatarr ska tydligen kunna vara stress, kaffe, oregelbundna mattider o dyl. HAHA. Ni ser ju själva.

Efter lunchtid var jag äntligen människa igen och har hunnit med att baka en sats lussekatter. Mysigt! Snart kommer Angelica hit och provsmakar till tonerna från Idolerna.

Nu ska jag fortsätta elda och ta och värma lite glögg.
En form av hatkärlek

Idag är det en sådan dag som man känner stor hatkärlek till - det är konsertdag. Jag älskar att vara mitt i smeten där det händer grejer, stress, förberedelser och lite nerver. Men det är den förbannade väntan som jag aldrig lär mig acceptera riktigt. Timmar som bara går utan att någon egentligen vet vad som händer, vem som står på tur för att göra soundcheck, vilka som måste finnas till hands de närmaste två timmarna. MEN det är lite det som är charmen. Att gå där och bli lite småirriterad för att sen få göra ett snabbt genomdrag och få belöningen ett par timmar senare. Belöningen är känslan efter framträdandena. Nöjda och trötta - men glada - människor. Det här blir en bra dag!

Man glömmer så lätt

Fredag! Äntligen är den här äckligt intensiva veckan slut. Jag hade nästan hunnit glömma hur det var att ha såhär späckat schema. Men fort har tiden gått. Övningar inför konserter som stundar den kommande veckan, läxor, redovisningar.. You name it. Nu får jag äntligen hem och dö över helgen med mysigt sällskap som är på besök - för att välkomna en ny intensivvecka. Och en till. Och en till. Det är liksom högt tempo den här tiden på året och det alltid lika.

På söndag är det konsert i Västlands kyrka kl. 19.00 - "I folkton". Med mig, Britta, Maria, Erica, Maria, Camilla och Carro. Kom och lyssna! Jag ska exempelvis framföra Mårtens sång "Till en saknad" som går rakt in i hjärtat. Ackompanjerad av piano och flöjt, kanonbra.

Fyra dagar senare - den 25/11- är det dags för nästa konsert! Den gången med skolan. Vi spelar Kristina från Duvemåla kl. 19.00 i Nannaskolans aula och jag kommer hålla hårt i pianot. Jag har just varit på Myrornas och fixat en del till den outfit som krävs för temat. Hihi.

Ha en trevlig helg, det ska jag ha!

Yeah, årets bästa händelse. Äntligen kan j...

img_5032 (MMS)

Yeah, årets bästa händelse. Äntligen kan jag börja skriva önskelista!


Att välja för sitt eget bästa

Som det var planerat skulle jag infunnit mig i Domkyrkan hela helgen för att sjunga Händels Messias med storkör, orkester och Margareta Raab som dirigent. Det hade jag sett fram emot, dels för att det är roligt att sjunga klassiskt som omväxling och dels för att Domkyrkan är en rolig lokal. Ända fram tills igår kväll kändes det bra.

Skolan har i veckan överöst oss med grejer till början av nästa vecka. Engelska, svenska och extra rep inför Duvemålakonserten. Vore det endast läxor hade saken varit biff, då hade jag gjort dem på håltimmarna. Om inte alla håltimmar varit upptagna av rep. Till vilka jag också måste vara färdigövad och repeterad och tvärsäker. Nej, så det gick liksom inte att lösa. Jag fick välja att strunta i Domkyrkan och stanna hemma istället.

Nu känns det lite bittert att jag sitter här med "tråk-saker" när jag kunde ha sjungit men med facit i hand är det vettigt att loda runt här i myskläder och göra nytta istället.

Ni ska veta att det här är framsteg. Det är ju ändå Matilda Karlsson vi pratar om. Tjejen som alltid har tusen järn i elden, inte kan stava till ordet NEJ för att "allt är ju så himla roligt" och i slutändan landar helt utsjasad någonstans. Nu kanske den påfrestande vecka jag har framför mig kan bli lättare. Bravo.


Den osminkande skönheten sanningen


Dagens ordvits: "Flotta inte ner duken. Då...

img_7970 (MMS)

Dagens ordvits: "Flotta inte ner duken. Då blir jag fett arg". Pris utlovas till den som lyckas gissa vem som kläckte det utomordentliga fredagsskämtet.


Inget viktigt alls.

Ursäkta min superuppdatering de senaste dagarna. Jag har väl inte direkt haft nåt bra att skriva om antar jag.

Det är vinter här på riktigt känns det som, jag är avundsjuk på att farmor och farfar är i Norrland och att jag inte kunde åka med, veckan har gått äckligt fort och jag fick igår erfara att jag har så dåligt lokalsinne att jag kan virra till det även där jag hittar. Knasigt.

Nu beger jag mig till skolan och drar av en låt på pianot, kör ett spinningpass/gymmar, och lär mig lite om dubbel-subbor och dominanternas dominanter. Well, yeah.

God fredag kära ni!


Lappvantar

Alltså, det som är här utanför fönstret nu vill jag gärna kalla för SNÖSTORM.

Det blåser utav helskotta + är mängder med snö = Snöstorm med stort S.

 
Två brasor, raggsockor och fleecetröja känns som säkra kort!


vilket nederlag. Albert är numer en bra bi...

vilket nederlag. Albert är numer en bra bit längre än jag. Bah. Fattas bara att han snart är starkare också.


Signalfel

Ack så härligt det är att vara pendlare på vintern. Mycket härligt. Särskilt när det är minusgrader och tågförseningar.

Vart tog lovet vägen?

Söndagsångest big times. Nu börjar allvaret och stressen igen. Urk. Tur att jag haft ett toppenlov iaf, det gick bara alldeles för fort. Jag kanske måste börja ha lite tråkigt så tiden går långsammare.


Bröd eller kaka?

Jag, mamma och bror var tillsammans med Martina och Lucas i stugan hos Åsa igår och åt mat och hade mysigt. Efterrätten/fikat stod jag för - Rocky Road Brownies. Gudomligt gott.

Åsa är inte alls mycket för sötsaker så jag hade varnat henne och retats med henne att hon absolut inte skulle tycka om denna kaloribomb som består av en browniebotten med fudgeglasyr ovanpå, toppad med dumle, marschmallows och annat efter smak. När Åsa ändå smakat en bit så kläcker hon ur sig detta:

"Mja. Det där uppepå var det godaste, men brödet var jag inte mycket för."

Jag fattade ingenting. VILKET BRÖD? "Hmm, råkade hon få en ostmacka?" tänkte jag febrilt.

Det urartade i att snillena spekulerade om vad som är kaka och vad som är bröd. Åsa hävdade att bröd var typ bulle, sockerkaka och allt annat mjukt. Likaså brownien. Kaka var hårt i stil med drömmar, singoalla och sånt. Jag hävdade att BRÖD är matbröd eller möjligtvis bulle. Säger man kaffebröd däremot, då innefattar det alla bullar och kakor. Men fortfarande inte matbröd. Hänger ni med? Med andra ord - alla sötsaker är kaka. Smörgås är bröd.

Eftersom vi båda är lika envisa ger sig ingen av oss men en av oss måste ju ha fel. Nu vet jag ju att det inte är jag (moahah), men hjälp oss nu att reda ut detta trauma.

Åsa vet att jag älskar henne ändå.


Kaka eller bröd? Det är frågan.


Jag är aldrig nöjd.

Angående min nya header så lade mamma en kommentar i stil med "[...] spännande att se vad du ska sätta i den tomma hyllan". Kanske är ni fler som sett att en av mina hyllor är tom? Vi pratade om det sen mamma och jag och jag talade om att jo, den ska vara tom. Alltid.

Det är väl genomtänkt och inte så att jag helt plötsligt inte hade någon fantasi kvar att fylla hyllan med. Jag ska berätta hur jag tänker, och det här får väl bli en av dom där längre diskussionstexterna jag sagt att jag ska skriva men haft dåligt med tid till...

I headern så ser ni som känner mig saker som är typiska för mig. Väldigt typiska. Ni som eventuellt hänger här utan att känna mig ska få en hum om vem jag är genom att titta på den.

Bakgrunden, ja den är min fondtapet som jag fullkomligen älskar. Fetaosten och soltorkade tomaterna visar på mitt matintresse, likaså muffinsformarna. Nagellacken i knalliga färger och det röda läppstiftet är också typiskt för mig, gärna ihop med en basker i annan rolig färg. Radion, micken och pianotangenterna talar för sig själva. Även grisen och grepen med halm/hö/ensilage.

Cykelskon är viktig i sig, för den är ett redskap i den enda sport (jämte utförsåkning) jag älskar att utöva. Den nakna tomtegumman är en av morfars julprydnader och för med sig mycket symbolik. Dels humor, dels att man inte behöver vara snyggast och smalast utan lika gärna kan ha hull på benen och trivas ändå. I tavelramen finns en bild på mig och den som håller mitt hjärta. Bilden på mig själv med ett stort garv är mest typisk för mig. För trots allt är det något jag alltid får höra - att jag är glad och positiv.

Så kommer vi till den tomma hyllan. Vad saknas egentligen? Det finns jättemånga saker jag tycker om som jag skulle kunna stoppa in där. En skidpjäxa, en traktor, en klädtrave, en sko? Äh vad vet jag. Det viktiga är att den är just tom. Att vad som helst ska kunna stoppas in där. Eller att den alltid ska få förbli tom. Här i bloggen kommer den alltid att vara tom.

Jag längtar alltid efter något, ser alltid fram emot något, söker något. Något okänt. Jag är aldrig riktigt nöjd. Det tror jag inte någon människa är för vi vill alltid ha mer, mer och ännu mer. Även om vi inte erkänner det så finns det alltid något mer vi vill ha. Annars lever vi inte. Det behöver inte vara allvarligare än att det är en ny liten ynka utmaning vi vill ha. Det känns som att det är lite därför som livet ändå rullar på, för att vi "längtar". Skulle jag aldrig tänka att det fanns något mer än det som är, då skulle jag gå under.

Nog vet väl jag också att man ska leva i nuet och ditten och datten - javisst! Njut av det som är och ta vara på det för guds skull.  Jag tror att vi alltid har nya mål för oss själva även om vi inte vet om det. Därför ska min hylla alltid vara tom.

Har kanske du också en hylla som är tom?

Utveckling
is the word.

Söndag som söndag

Tänk att varje söndag ser likadan ut och att jag aldrig lär mig. Alltid är jag seg, och så tänker jag "kaffe!". Jotack. Dricker kaffe. Blir piggare. Tänker "JA det funkade! Kanske kan jag bli ännu lite piggare då?". Dricker ännu mer kaffe. Och lite till. Äh, en kopp till. Ja och så lite efter maten. Och så lite innan spinningen. Mmmmm.

Hej jag heter Matilda och jag har spasmer och ryckningar i hela kroppen och darrar av kaffeöverdos.

TYP.

Just for your knowledge.

Men - ett spinningpass och så är jag i balans igen. Och segare än segast. Tillbaka på noll igen. Ohyes.

Jag har lyckats med världens bravad. Jag g...

Jag har lyckats med världens bravad. Jag gick nyss igenom säkerhetskontrollen UTAN att behöva bli visiterad. Det måste ha varit för att jag klädde av mig. Naken.


Minibullar

Nytt uttryck

Evelina o jag diskuterade vår uppväxt idag och kunde enigt konstatera hur nöjda vi är med att vara uppvuxna på landet. Från jord till bord, och liv och död så att säga. Då hunden, mitt i vår diskussion om Landet vs Stan, försökte äta upp våra chokladbrownies myntade Ewa ett nytt uttryck:

"Choklad för hunden he e som fetmjölk'a fö stadsbon".

Det tyckte vi var riktigt roligt.

There's a new design in town.

Nytt och fräscht. Samma stil men ändå inte alls. Äh. Upptäck det själva.

Vad tycks?

Jag själv vet nämligen inte ännu om jag är nöjd.

Full rush i köket

Evve och jag har fullt upp i köket! Måånga grejer att ta oss igenom, testa och fota!


7 sorters kakor.

12 sorters kakor.

Ro och frid i kroppen

Det har, tack och lov, alltid samma effekt på mig att åka upp hit. Jag befinner mig alltså i Robertsfors fram tills på lördag om någon missat det. Ladugårdslukten har redan satt sig i håret och jag har kalvslem och mjölk lite varstans. Att åka hit gör att jag släpper allt annat och bara är. Det ger en ro att bara få umgås, vara med djuren och ta i ordentligt med kroppen. Att få en annan vardag än den vanliga, så att säga.

Nu ska jag inte ödsla tid här mer. Tjohejs.


En aning tidigt

Att gå upp klockan fem är att gå upp MINST en timme för tidigt. Särskilt om man somnat sent. Hm. Men nu är jag iaf äntligen på väg! Så mysigt! Jag kan lova att jag kommer sova gott på planet..

Sovdags

Tycker nog att det är dags för sängen nu. Klockan ringer trots allt vid fem i morrn bitti och planet går halv nio uppåt Norrlandet.

Jag har förresten pillat lite med ett nytt utseende för bloggen. Förra veckan skrev jag ju att jag inte riktigt kunde definiera mig med den nuvarande längre. Så, inom kort!

Adjö.

Ganska mycket faktiskt.


Ungefär såhäääär ful är jag i håret idag.

Ungefär såhääääär tråkigt är det att packa.

Ungefär såhäääääär långsamt går den här dagen.

Ungefär såhääääääär mycket vill jag bara komma iväg nu.

Ungefär såhäääääääär mycket hatar jag att packa "lagom". Bra-att-ha-grejer är ju bra att ha liksom.

Packa packa packa

Packandet är igång! I morgon styr jag kosan norrut! :D
Att ljuga bara liiiiite

Tydligen kan man tidsinställa inlägg här på blogg.se nu för tiden. Det ska utnyttjas! Nu kan jag för all del låtsas att jag är upp med tuppen varje dag. Moahaha.

/Nattugglan som egentligen skriver det här kvart i ett på natten. Just for your knowledge.

Pigg pigglin piggepiggepiggelin

Varje gång jag tränat ett hårt pass undrar jag varför jag inte gör det oftare. Jag mår ju faktiskt SÅ mycket bättre efteråt. Humöret är bättre, jag sover bättre osv. Därför har jag bestämt mig för att börja med Piggelino igen - det var där jag hängde friskt när jag hade min mest träningsrika period med bäst kondis någonsin, för ett par år sedan.

Piggelino är inget annat än en hemsida där man registrerar sin träning och får statistik och blablabla. Man kan sätta upp mål osv och göra det hur seriöst som helst. Det tänker inte jag göra. Jag tänker bara ha det för att se vad jag håller på med så jag inte lurar mig själv. OCH för att jag blir så rackarns tävlingsinriktad och MÅSTE få staplarna i statistiken högre.

Haha, jag är så lättlurad.