Därför väljer jag att inte handla på LIDL:

Vissa av er kanske såg det i den förra bloggen. Isåfall påminner jag er.
De tre bilderna ovan ser ganska motbjudande ut. Och den nedre visar att Croissanterna ALLTID är slut - och de som är den enda anledningen till att man går dit. Typiskt.

God fortsättning!

Här som jag ansträngde mig och till mms-bloggade igår från telefonen - och så GLÖMDE jag skriva in koden som gör att den kommer hit och inte till gamla bloggen. Så God Jul-inlägget ligger väl i gamla bloggen numer, den som ingen läser..

GOD JUL i alla fall!

Den här dagen är bara konstig. Klockan är halv fyra och jag har bara varit vaken tre och en halv timme. Efter att ha sovit fyra timmar. Efter att ha varit på julotta och uppe i fyra timmar. Det blev krångligt.

Hur som haver, julaftonen var rätt annorlunda i år mot vad den brukar men den var supermysig. Fina klappar, hela tjocka släkten på plats och mat i massor. När den var slut sov jag som en sten i tre timmar och släpade mig upp för att åka och jobba kl tjugo i fyra. Mysigt va!? Tack snälla farfar som skjutsade och farmor som fixade kaffe åt sitt trötta barnbarn mitt i natten!

Julottan blev en fin sådan - min första i tjänst dessutom. Jag har ju varit ledare för Sockenförsamlingens kyrkokör nu under en månads tid för att de skulle kunna genomföra julottan som utlovat. Det har varit kanonroligt och jag har lärt mig massor av nyttigt genom det. Så idag var det då dags för "Kyrkokören under ledning av Matilda Karlsson" att framföra juldagsmorgonens sånger (ni må tro att det kändes härligt att höra prästen säga det! :-)) Trots att klockan var 6 på morgonen var jag ofattbart alert och kören sjöng så vackert så! Dessutom hade vi trumpet och tvärflöjt med oss vilket gjorde det hela ännu mer stämningsfullt.

Kvart i åtta när jag kom hem var det fortfarande kolsvart ute så då kostade jag på mig fyra timmars sömn till.. Det satt rätt fint! Dumt att vara vaken när man kan sova.

NU: Middag i Snatra med Bloms! TJOHO! Jag saknar Åsa <3


En urladdning och en boost.

Vilken dag! En dag utan mat och kaffe - men som ändå klarade sig utan att jag slog någon eller skällde ut någon (haha) tack vare att jag blev matad med en hel del annat.

Skolan hade julavslutning idag, väldigt trevligt, och jag tillbringade största delen av dagen i Missionskyrkan för övning inför avslutningen efter att jag på morgonen smått oförberett kompat ett terminsprov i sång. Spännande!

För att inte frångå mina principer hade jag en hel radda med programpunkter att klara av. Först Robert Wells-likt tryck på tangenterna i "All I want for christmas" tillsammans med en oooo-stämma. Sedan Mårtens nyskrivna vackra "Decemberdikt" - både solo och trestämmigt ihop med David och Fredrik. Med Leif på piano och Mårten på triangel (icke att förglömma eftersom han drog hem flest applåder! haha!)

Därefter följde "The moon's a harsch mistress" av Steve Dobrogosz, vilken jag spelade och sjöng ackompanjerat av improvisationsdans. Verkligen ett stämningsfullt nummer och inte ett öga var torrt, bokstavligt talat. Jag känner mig rätt nöjd när mina lärare sitter med tårar i ögonen :') Avslutningsvis bidde det "Gläns över sjö och strand" på orgeln. Kontraster så det förslår! 
 
Summan av kardemumman är att det blev en toppenavslutning på terminen som varit sjukt hektisk på många vis. Jag kan inte ens trösta mig med att det blir lugnare i vår, då lurar jag bara mig själv big times. Många gånger under terminen har jag känt mig lite otillräcklig på alla håll. Det blir lätt så när järnen i elden blir för många, det blir svårt att vara på topp överallt.. MEN idag fick jag min "revansh" om man får säga så. Det var länge sen jag blev så otroligt boostad med musikglädje och självförtroende som idag. Idag var det min dag!

Dessutom avslutades den fint på Café Linné med härliga vänner. (Och den efterlängtade maten och kaffet som jag blev utan på lunchen som jag aldrig hann med...)

TJOHO!I Knutby i lördags. Vi åkte pulka i kolsvarta mörkret. Haha märks det inte att vi går andra året i gymnasiet så säg? Vårt barnasinne lär aldrig gå ur. Blindkörning i brant backe orsakade dock både ryggont och rumpont hos somliga.


Yeeah, tur att man får komma till Snatra o...

img_1137 (MMS)

Yeeah, tur att man får komma till Snatra och läsa veckans Jordbruksktuellt och Land så det blir lite ordning och reda.


Julmys

Jag älskar vårt hus på julen. Mysfaktor på hög nivå. Brasor som sprakar i flera rum, och mycket rött, grönt och vitt.

Nu bär det snart av till Rebecca i Knutby tillsammans med ett gäng klasskompisar för en mysig julig dag. Jag tror minsann att ett spets-pepparkakshus står på tur att byggas. Hoho.

I Stockholm för en vecka sedan kilade jag ner på NK Kaffe & Te. Och gjorde självklart av med lite för mycket pengar på te. Kanske för att de exempelvis har det godaste Rabarber Grädde som går att hitta. MUMS!


Dumdristigt kanske, men ändå..

Nu är det dags för spinning igen! Det är mååånga veckor sen sist. Fem veckor sen tror jag bestämt. På fem veckor har jag hunnit tappa kondition, muskler och immunförsvar - inte bra.

Så: en svagare, flåsig, asförkyld Matilda åker snart iväg. Det får gå som det går. Jag behöver ju inte köra hårt, och då funkar det toppen. Jag kan ju göra det andra jag är bra på, sköta musiken, se snygg ut och peppa hårt som attan! Wohoo!


Huvudstaden är ju skum asså.

Jag drog som sagt iväg med tre brudar till Stockholm igår för att handla julklappar. Lyckligt ovetande om allt som hände runtom oss hade vi en väldans trevlig och mysig dag.

1. Tågtrassel
Först tog jag fel tåg från Tierp, jag tog tydligen tågkompaniets tåg istället för Upptåget. Kom till Uppsala skittidigt och fick vänta 45 min på tjejerna. SEN när vi tog Regionaltåget mot Stockholm var det signalfel och gud vet allt.

2. Hallelujah moment i spelbutiken
A pratade i telefon med förälder om ett spel som skulle inhandlas till hennes lillebror. Vi alla fyra var lika lost på spel och tydligen hade något butiksbiträde observerat A:s förvirrade telefonsamtal och fattat vad det var hon skulle ha. När hon lade på luren var han blixtsnabbt framme hos henne med ett spel i handen och sade överseende "Det är det här du ska ha". A blev mållös och såg ut som om hon var i sjunde himlen.

3. Jesuskvinnan på drottninggatan
Ja, hon är jättekristen, 60-70 år, bryter på finska och talar i tungor jädrigt högt. Hon ryar så man tror att världen ska gå under. Helt plötsligt och oprovocerat fick hon syn på oss och började gå 3 m bakom oss på gatan. Vi brydde oss inte om henne utan fortsatte gå, hon var hack i häl och hojtade saker man inte förstod. Om Gud förstod vi iaf.

4. Beyond Retro, Vi [hjärta] Butiksbiträdet, och så lite Johan Palm
Vi gick på BR en timme och botaniserade bland second hand och vintage. Många skratt och fynd blev det. Johan Palm var också där. En b-kändis som vi trodde var mindre och kortare än vad han var. Han var faktiskt ganska lång. Vi blev lite besvikna. Butiksbiträdet i samma butik blev vi direkt förälskade i hela högen. En sån man vill ha som kompis. Haha, vi dog en smula.

5. Avstängda gator - fortfarande lyckligt ovetande
Det händer grejer på stan, jovisst, det märkte vi. Gator var avstängda, piket-bilar var ute och rejsade, medan vi inte visste ett skvatt. "Nobelpristagare på framfart?" tänkte vi. Vi knallade iväg till Vapiano, där ringde J:s mamma och vi blev upplysta om att det sprängts bilar inne i stan. Vi iPhonade snabbt fram expressen.se och insåg att det hade hänt precis där vi varit både precis före och efter smällen med den döde mannen - utan att ha märkt ett dugg. Inte ens hörde vi en smäll trots att vi var på Beyond Retro som ligger så nära så nära (dock under marken). Sjukt.

Ja, sen var dagen slut efter att vi ätit oss mätta på italiensk mat på det enda stället runt stureplan där man som lantis inte känner sig malplacerad - Vapiano.


Jädrar i min lilla låda. Tänk så skumt.

Idag blir det julmys i Stockholm med fina ...

Idag blir det julmys i Stockholm med fina tjejer! Mat och julhandel står på dagens agenda. Mys!


Dansarna hade sin årliga julshow på skolan...

Dansarna hade sin årliga julshow på skolan igår, det var toppenbra. Jag satt med tårar i ögonen och asgarvade om vartannat. Roligt var också att jag fick supermycket inspiration till min Luciaspinning, förklarar det sen! Nu ska jag slumra på tåget...


En sån där lista

Ja, det har aldrig förekommit någon sådan här förut. Någon gång ska vara den första.

När jag borstar tänderna tycker jag att det är sjukt tråkigt och blir alltid GRYMT törstig efteråt.
När jag lagar mat tycker jag om att ha mycket tid och göra det "ordentligt".
Jag är rädd för fåglar. Skräckslagen. FOBI.
Den värsta känslan är när man är medveten om att man gjort fel, jämte att känna sig otillräcklig.
Den bästa känslan är att vara genuint jädra skitglad!
Jag är bäst på att tjata. Vem sa att man var tvungen att sina goda sidor i listan?
Jag är sämst på att vänta. Hänger väl ihop med föregående I guess...
Jag kommer alltid vara ambitiös och vilja göra det bästa av det mesta.
Jag lyssnar på sjukt mycket olika sorters musik.
Jag pratar mycket, ofta och jämt. Och högt (dock inte jämt). Beror även på sällskapet, jag har mina tillbakadragna stunder.
Jag tycker om att prestera. Att uppnå saker. Synas och höras.
Kärlek är en fantastisk känsla/sinnestillstånd som kräver mycket men ger mer tillbaka.
I somras hade jag ett dussin slaktsvin att ta hand om och till råga på allt gick jag och blev härligt tokkär.
Sist jag grät var jag frustrerad över min klantighet.
När jag vill tänka tar jag en promenad. Fungerar lika bra för motsatt effekt.
När jag bakar så bakar jag ofta ganska mycket. "Ja! Jag bakar baguetter!" tänker jag och under tiden baguetterna jäser och "ugnen ändå är igång" så slänger jag in en sats muffins.
Innan jag går och lägger mig slår jag en pling/skickar ett sms till F.
Just nu tänker jag på det vore bra om jag gick och lade mig bums så jag kan börja veckan utsövd.
Bebisar är mysiga filurer som jag tycker väldigt mycket om och väldigt gärna vill ha i sinom tid. Dock inte ännu på länge.
Idag har jag gjort alldeles för lite, men haft det väldigt skönt. Och missat spinningen på grund av att jag inte kan räkna. Mitt klantarsel.
Ikväll ska jag läsa Allt om mat - julnumret.
Imorgon kommer jag sova längre än en vanlig måndagmorgon, ha en grotesk håltimme, ett Greaserep och träffa bästa kören.
Jag vill verkligen vara ledig och inte känna några krav. Ha en paus helt enkelt.
Om jag var ett djur skulle jag vara ett marsvin (enligt mina "kunniga" teatervänner ;-)) med motiveringen att jag är liten men samtidigt med en tyngd, jag försvinner liksom inte. Och marsvin har visst samma kroppsbyggnad.
Min mobiltelefon är en iPhone.
När jag vaknar på morgonen krävs det minst 3 snooze för att jag ska tycka att det är värt att gå upp ur sängen.


Kvällslektyr..


Det blev visst dåligt..

Jag hade ordnat vikarie för spinningen idag. Trodde jag.

Morgonmysigt

Ingen är gladare än jag, tralalala. Kakelugnen i mitt rum är numer eldningsbar! Wohooo! Nu är det slut på köldskadornas era.Igår spenderade vi dagen på Gränby, mamma, jag & Abbe. Jag köpte julklappar! (Till mig själv också..) Sedan hamnade vi i Snatra på mysmiddag där Abbe och jag först av allt var tvungna att flippa lite. Övertrötta/understimulerade av att gå på Gränby. Välj själva. Well, mormor och morfar tycker om oss ändå. När knasbollarna lugnat ner sig sparkade vi även igång morfars diabildsläsare så nu ska här digitaliseras!Jag fick även ett ryck att impulssy ett par nya juliga grytlappar till vårt kök. Fint som snus!

Inte heller idag har jag något på agendan - mer än att klara av ett par läxor. Yeeehaa!


Men så knasigt, däri får ju jag inte plats...

img_1107 (MMS)

Men så knasigt, däri får ju jag inte plats! Typiskt.


Struligt

Kul att det bara är 2:a december och det känns ute som om det är slutet av Februari. Om det inte vore för att jag skulle sitta och pendla varje dag skulle jag vara hur nöjd som helst, men just det här pendlandet tar enormt på krafterna just nu. "Jaha, undrar om tåget går idag...". De senaste dagarna har jag ägnat mer än 5 timmar varje dag åt att ta mig fram och tillbaka till skolan, då är det inte okej.

Det, i kombination med annat, gör att hela jag är i någon form av obalans just nu. Jag är ofantligt trött. Jämt. Jag skulle helst bara stanna hemma på morgnarna, sitta framför brasan och läsa böcker, träna ordentligt och regelbundet, baka lussekatter och göra enbart vad som faller mig in.

Nog för att jag är Stressy girl som trivs med att vara i farten och synas och höras, men nu är jag trött. Jag vill hinna göra mig själv nöjd och glad också. U(j)L* fick liksom bägaren att rinna över en smula.


*Upplands jävla Lokaltrafik. Annat namn för den ofantligt kassa lokaltrafiken här i landskapet.