Den obligatoriska nyårslistan

Fem händelser/saker som varit bra det här året:
 
- Fredrik & jag förlovade oss! Helt klart den finaste och lyckligaste händelsen på året. Vi hade världens mest opretentiösa förlovningsdag, men så himla mysig. Vi bara myste, åt god mat, ja bara hade det bra. Vi trivs i varandras sällskap <3
 
 
- Studenten! Alltså vilken lycka! 3 års slit avslutades med en riktig partydag från tidiga morgonen till sena kvällen. Släkt och vänner var närvarande och dessutom fick jag fira dagen med världens bästa Ebba.
 
- Tillkomster i familjen: Mozart blev vår och vi blev helt plötsligt en liten familj vi tre. En liten kolsvart, busig lurvtuss som numer har 4 kilo att sätta upp mot Alladin i hårda brottningsmatcher. En liten buskorv till lillebror kom också till världen i maj. <3
 
 
- Kinaresan - som var nyttig på alla sätt och vis. För att få reseerfarenhet, se kulturella skillnader, fantastiska upplevelser, ALLT! Jag vill åka tillbaka.
 
- Madonnakonserten (och alla andra musikaliska upplevelser det här året). Det går inte att välja av allt jag både gått och lyssnat på eller medverkat själv i. Musikal, Madonnakonsert, Bennykonsert, ja alltså. Det kulturella livet har varit rikt, vilket inte lär ändras i framtiden.
 
 
 
Fem händelser/saker som varit sämst det här året:
 
- Magen är sämst hela den. Usch. Needless to say more.
- Att energin efter studenten inte går att få upp i samma nivå som tidigare. Taket har liksom sänkts.
- När Mozart inte fick flyga med upp efter Zürichresan och fick vara hemma i Stav en månad. Usch vad tomt det var i Pite då...
- Att det är så förbannat långt hem från Pite. Det är svårt att träffa och hålla så mycket kontakt med folk som man vill. Tänker: "det är enkelt", men det är det faktiskt inte.
 
 
Vad har du lärt dig i år?
Att jag inte måste vara så himla duktig, smal, rik och bäst hela tiden (inte för att jag är rik, haha). Det borde fler lära sig, för det går att må bra ändå. Jag har också, under ganska mycket pinsamheter, lärt mig äta med pinnar i Kina och lärt mig laga dumplings. Det sista jag har lärt mig men som jag inte klarar av att leva efter alla gånger är att det ibland går rätt bra att bara "hänga med" och se vad som händer. Men gud vad det är svårt när man vill ha kontroll över varje minut i sitt liv.
 
En tjej som är jäkligt bra "ändå":
 
Blev året som du har tänkt dig?
Nej, fast jo. På många sätt väldigt mycket bättre och lyckligare än jag någonsin kunnat hoppas, men också mycket jobbigare och lite sämre på helt andra vis.
 
Vilka kläder har du använt mest?
Converse och skinnjacka. På våren, sommaren och hösten är det som om de växer fast på kroppen nästan.
 
Vad har du mest lyssnat på för musik?
Coldplay, Robbie Williams nya platta, massor av smooth jazz, och en hel del klassiskt i studiesyfte.
 
Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)
Desperate Houswives och House.
 
Vilka människor har du hängt mest med år?
Oj oj oj, det har varit olika mellan våren och hösten kan jag säga. Det blir så med flytt tyvärr.
 
Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Väldigt många härliga, både i samband med musikalen när man alltid kommer närmare människor, plus alla goingar uppe i Pite!
 
 
 
Vad är det vackraste du fått i år?
Min förlovningsring <3
 
Vad är det bästa du har läst?
Smuts av Katarina Wennstam. Också det mest tragiska.
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja. Jag valde ett antal gånger min hälsa före jobb eller uppdrag.
 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, fast pappa är ju även min vän så han får räknas ;) Tim kom till världen!

Vad var din största framgång 2012?
Mina slutbetyg i gymnasiet. Nöjd är ordet!

Bästa köpet?
Kissekatten såklart!

Vad spenderade du mest pengar på?
Lägenheten, mat, kläder

Vad önskar du att du gjort mer?
Det är lätt att säga att jag önskar att något skulle varit annorlunda men samtidigt har jag ju gjort som jag gjort av en anledning så. Jag önskar dock att jag hade haft vett att lyssna på hur kroppen mådde innan det var "för sent".

Det konstigaste du gjort i år?
Hönsat som en galning med en KATT! Vem trodde det skulle hända liksom?! Han är min bebis. Punkt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Gick i skolan, och sedan på mitt första körrep med Piteå Kammarkör. Därefter gick jag och Fredrik hem till oss och åt en trerätters som vi hade förberett innan. Brietårta, finkött från Robertsfors och massa smaskens.
 
 
GOTT NYTT ÅR!

In Westrose

Hej och hå, så var det redan nyårsafton. Jag fattar ingenting. Det här året har varit så långt men ändå så kort. Det har hänt helt sjukt mycket.
 
Nyåret ska firas in hemma hos Ebba i Västerås, bara vi två! Vi tog oss hit på förmiddagen efter mycket om och men, haha. När vi kom till Tierp var tåget inställt. Gaaaah. En ersättningsbuss skulle komma men de är alltid så långsamma. Den kom och vi chansade för att kanske hinna med anslutningsbussen i Uppsala. Vi satt på bussen och tänkte "nää, det går inte". Men så hade chauffören ringt och bett bussen vänta, så där stod den snällt och vi klev på, ynka 3 minuter efter den riktiga tiden. SCORE!
 
Vi har handlat och donat och förberett för middagen så förrätten och efterrätten är redan färdiga så nu sitter vi utfläkta i soffan med te och en rabarberpaj som för en timme sen var något så ynkligt som en kylklamp. Jag köpte kött till middagen på CityGross igår och skulle släpa med det hit idag och självklart kollade jag inte igår om det fanns kylklampar. Det fanns det självklart inte i frysen i morse så då fick det bli en nödlösning: en påse rabarber från sommarens skörd! Tur, för då fick vi rabarberpaj...hehe.
 
Nyårsmenyn ser ut på detta vis:
 
Förrätt:
Medelhavsexplosion (gurka, chili, olivolja, räkor, granatäpple - fräscht!)
 
Varmrätt:
Pepparbiff med timjanrostad potatis, rödvinssky och vitlökssås samt sallad
 
Efterrätt:
Hemgjord mörk chokladmousse med chokladbitar och rårörd hallonsås
 
 
Känns som att det blir en bra kväll!
 
Den improviserade kylklampspajen:
 
 

Mellandagsrea och mellandagsmys

Snacka om att det är slöa dagar det här. Mellandagarna. Man riktigt hör att det bara ska vara nåt som är "mitt emellan". Något som ska mysas igenom helt enkelt.
 
Så jag gör det.
 
Jag fikar, myser med släkt och vänner. Läser lite, virkar lite, kollar lite film.
 
Igår hade jag dejt i Uppsala med en körvän från UAK och hans pojkvän, hur mysigt som helst! Vi åt och fikade och kollade rea. Jag shoppade äntligen mina Levi's och hittade lite andra småsaker för småpengar. På kvällen lagade jag middag hos Fredriks mamma och vi myste på med Snowroller och House kvällen lång.
 
Nu är jag hemma i Stav igen och ligger utslagen i soffan som en slashas.
 
Undrar vad som händer i morgon?
 

Julafton

Julafton var precis "som vanligt" - i positiv bemärkelse! För mig som är traditionernas drottning blir det bäst så.
 
Det var en glad och mysig dag på alla håll och kanter och vis!
 
Vi började med julklapps- och frukostmys med mamma efter att jag legat vaken en halvtimme från 07.20 och väntat på att klockan skulle gå fortare... Vi har alltid haft som tradition att vi har vårt "egna" julklappsbyte på morgonen framför brasan vid granen eftersom vi sedan drar iväg resten av dagen.
 
Abbe & jag for vidare till farmor och farfar där hela ligan var - pappa och hela det gänget plus faster med familj. Julbord, tomte, smalfilm och Tim- och kusinmys.
 
Frampå seneftermiddagen åkte Abbe & jag hem till Stav där hela mammas sida av släkten firade för fullt. Vi kom lagom till paketleken som blev en het sådan, haha! Tävlingsnerven kom fram ordentligt! Middag blev det hos mormor, sedvanligt med lutfisk och ris a' la Malta.
 
Julafton avslutades med att jag sjöng på midnattsmässan i Karlholm, en mysig tillställning som alltid känns så skönt avslappnad och trivsam.
 
Så himla mysig dag med fina klappar och goa släktingar <3
 
Det tränade ögat kan urskilja en tjej som kör traktor i granen:

Och imorrn... och i övermorgon... och dagen efter det...

Konversation i vårt kök för 10 min sen.
 
- Nu är man tjock och mätt. Och trött.
- Men det är ju julafton och är det någon dag man ska få tjocka så är det ju idag.
- ...och imorrn
- ...och i övermorgon
 
 
.....................................

God Jul!

God jul på er! Julmorgnar vaknar jag alltid lite för tidigt och likaså i år! Tjugo över sju slog jag upp ögonen och kunde inte somna om så då var det bara att kliva upp och tända ljusstakar och ljus och slå igång en julskiva.

Sedan hade vi julklappsmys jag, mamma & Abbe och en gofrukost. Nu är vi hos farmor och farfar, mätta av julmat, och tittar på smalfilm. Snart kommer tomten....


Rocky Road, den nya julklassikern

Ända sen Leila dök upp i rutan och frälste bakvärlden med sina stora chokladbruna ögon för några år sedan, har vi gjort Rocky Road varje jul. Det där sötsliskiga alldeles fantastiska (jul)godiset som har allt. Förutom nötter då i vår familj förstås.
 
Idag svängde jag ihop en sats av världens enklaste godis och fint och gott blev det!
 
400 g choklad
Minimarschmallows
10-15 dumlekolor
10-15 dumlesnacks (såna med krisp-grejs)
 
Smält 250 g choklad över vattenbad. Hacka resten av chokladen fint och rör ned tills den också smälter (när du tagit av bunken från vattenbadet). Släng sedan i marschmallowsarna samt dumlegodisarna som du delat mitt itu. Häll ut blandningen i en form som du täckt med bakplåtspapper. Strö gärna över några marschmallows eller lite strössel ovanpå innan det stelnar. Låt stelna och skär sedan upp i bitar. ÄÄÄÄÄT.
 
 

Några snöflingor och lite glitter ovanpå blir vem som helst glad av!

Hemmamys och julfix

Det är så mysigt att vara hemma så jag springer runt och är alldeles knollrig hela tiden! Men det är mycket som ska fixas och ordnas så det är ju tur att jag är som en liten hoppjerka, haha. Idag känner jag mig som en 5-åring såhär dan före dopparedan. Kan liksom inte vänta...
 
Igår var det fullt ös - på förmiddagen fikade jag hos farmor och farfar, på dagen shoppade vi det sista i ett knökfullt Valbo köpcentrum, sedan var det födelsedagsfirande. Och efter deeet när vi kom hem så kom Ebba hit och klippte håret på mig och Fredrik! Vi blev klippta, bytte julklappar, åt ost & kex, drack te och hade det bara alldeles underbart. Åh vad jag har saknat min Ebba <3 Efter hon hade åkt vid halv tolv satte jag mig framför brasan och slog in de sista paketen under tiden som Fredrik låg på sängen och gottade sig i brasvärmen
 
Idag ska allt göras klart förutom allt som mamma redan pysslat ihop under december, hon har gjort sjukt fint! Granen ska in och bli klädd, skinkan ska griljeras, och allt sånt småfix. Strax ska jag också iväg och öva inför midnattsmässan som är i morgon. Det händer mycket nu! Men bara massa myssaker. Jag har hunnit kramas lite med pappa idag också när han kom och lämnade Abbe här i Stav.
 

Jakob 13 år!

Igår fyllde kusin Jakob tonåring och då var vi där och mysfikade goa julmackor och gottigheter. De har så mysigt och fint hemma!
 

Godmorgon världen, hej Stav

God morgon!

Det är bra fin att vara hemma alltså. Trivsamt och mysigt och alldeles härligt. Nu kan jag liksom inte bärga mig tills jag får träffa alla som jag saknar!

Eftersom jag var hungrig som en varg igår när vi kom hem så hade mormor förberett mysfika/nattmat med köttbullar, skinka och gottgott så att vi kunde åka raka vägen dit och fika. Myspys! Mozart fick bråka av sig lite med deras katter och sen åkte vi hem och nattsuddade jag och mamma. Sent och mycket te blev det. Jag har längtat hem!

Det är verkligen jul i vårt hus nu, jag ska försöka fota lite i dagsljuset (som faktiskt finns här!) så ska ni få se litegrann.

Idag ska vi till Gävle och fira kusin Jakob som fyller tonåring och sennans Ebba frissa till mig & Fredrik och bara julmysa!


En extra halvtimme på Kallax

Flyghelvetet är försenat 30 min så jag snodde en lista av Ebba för att lätta upp väntan lite!
 
Favoritcafé:Just nu har jag Uppsala-längtan så det måste bli Café Linné
Favorittidning: Allt om mat!
Favoritplagg i garderoben just nu:Min svarta stickade tröja med svarta sidenrosor och röda glitterpluppar. Bästa julmyströjan och inköpt på Myrornas för typ 30 kr.
Byter gärna garderob med: Ingen aning!?
Vanligaste färgen på mina kläder:Svart, tyvärr. Annars murriga färger som grönt och rött.
Sminktips till allmänheten: Snälla folk, sluta använd för mörk foundation för er hud på vintern. Tack. 
Mitt rum (lägenhet) kan beskrivas som:Mysig, blandning av nytt och gammalt i en personlig kombo.
Mig själv med tre ord:Explosiv, kreativ och glad
Jag tränar: På tok för lite!
Jag ville bli när jag var liten:Öh. Nåt med musik.
Nu vill jag bli:Sångerska och proffessionell korist (typ a'la Radiokören). Dirigent. Gärna jobba med musikteater.
Humör just nu: Bra! Jag är på väg hemåt för bövelen! :)
Är det nåt du absolut inte äter: Gröna ärter, inälvsmat.
Hur många kuddar sover du med: 3!
Morgon- eller nattmänniska: Ingetdera eller både och. Oftast natt dock.
Sparare eller slösare: Både och, absolut. Har ofta goda ambitioner om att spara men så blir det inte riktigt så.
Bästa film(er): Stephen King-filmatiseringarna: Nyckeln till frihet & The green mile.
Bästa bok: Dan Browns fantastiska böcker som gör mig helt knollrig, haha.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2 eller 3 vore nog rätt lagom.
Bio eller promenad: Prommis!
Är du kittlig: Mjo....
Största svaghet: Sötsaker. FY Matilda.
Det här är jag bra på: Att vara kreativ, baka, sjunga, planera, vara impulsiv.
Chips, morötter eller godis? Godis.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum) : Både och. Superstökigt - superstädat - superstökigt - superstädat.
Kaffe, te eller inget? Te!
Har du en besatthet? Haha JA: Julen!
 
 

Vi har världens snällaste bebis (katt)

Gissa om jag är imponerad över Mozart den här resan! Ännu är den inte över men...han sköter sig exemplariskt den lille fisen! Vi sitter på Kallax och har varit på resande fot sedan strax efter kl ett. Så är det med katt - det går inte att bara ta en flygtaxi/studenttaxi hur som helst utan det måste trixas med bussar och sånt, men det gör vi ju såklart. Idag var det inte heller några problem med att ta bussen mellan Piteå och Luleå. Den där första gången jag försökte och det gick åt skogen måste jag bara haft otur att få en riktig suris till chaffis. Blä på honom och HEJA den snällisen som körde idag!
 
Mozart har legat snällt i buren i mitt knä och tittat ut genom fönstret, alldeles cool och lugn i 3 timmar nu. Nu är det mest jag som har dåligt samvete för att han inte får ut och skaka sina lurviga men han verkar ju faktiskt inte lida :) Hoppas flyget går lika bra. Det brukar vara lite tjorvigt i starten. Då bråkas han och vill ur buren men sen somnar han. Han måste ju samla energi tills det är dags att attackera Storlurven i Stav!
 
Vi lyfter om 45!

En lite töntig "hej här är jag på en flygplats-bild" (Det där långa håret som sticker fram till höger tillhör Fredrik men han blir av med det i morgon)
Storlurv och Lillurv - återförenade inom kort
 
 

Jullov!

Nu har jag juuuuullooooooov! Smet lite tidigare från avslutningen för att hinna med bussen - nu hem och slänga i neccessären i väskan, få in katten i buren och äta lite lunch. Sen åker vi!


Min nya favorit

Under tiden jag är på julavslutning i skolan kan ni få ett litet bloggtips!
 
Ganska länge har den här bloggen varit på tapeten men jag har aldrig någonsin upptäckt den förrän nu i höst. JISSES vilken fin mat-och-bak-blogg! Alla bilder är fantastiska och det är så snyggt, charmigt och personligt alltihopa så jag nästan smäller av.
 
Läs läs läs läs läs.
 
Bara en kaka till - en blogg om livets goda
http://4.bp.blogspot.com/-qIbnWAp6lz0/UNCId9Tq7QI/AAAAAAAAHV4/zlx4B0BAbr8/s1600/_DSC0051.jpg

Bildkälla: baraenkakatill.se

Nu är jag redo för att jula mer än någonsin!

Ni där hemma får passa er för i morgon kommer inte jorden gå under, nej, en julstorm kommer snarare dra in över er. Som en peppiga peppar-Pia fast med jul. Jag är så pepp på att fira jul så ni anar inte! Äta massor av god mat, glida runt i mysiga kläder, busa i snön, träffa all släkt och vänner, äta apelsiner, dricka varm choklad... Nu vill jag HEM!
 
Jag hann allt det där jag skulle idag! Det är skönt att komma igång tidigt - det var ju på förmiddagen jag fick mest gjort (tacka vet jag julkalendern som tvingar upp en... Och nej, man blir aldrig för gammal för julkalendern!). Så nu är det rena kläder i garderoberna och resväskorna, rena sängkläder, undanplockat i största mån, städat och luktar såpa om golven.
 
Sofföverdragen hade blivit lite...eh....missfärgade. Fredrik köpte nya jeans förra veckan och det blir inte så bra när man gnider ett nytt jeans-arsle på en vit soffa, haha. In med överdragen i tvätten och på igen, fortfarande lite fuktiga för att de inte skullebli så förbannat skrynkliga. Det ledde i sin tur att när vi väl var klara med våra bestyr kunde vi inte lägga oss i soffan och slöa eftersom den fortfarande var fuktig. Så: Undan med soffbordet, fram med kuddar, filtar och täcken och sen dog vi på golvet framför TVn med ett avsnitt House och så Ernst då förstås.
 
Nu har jag äntligen packat klart och till och med med lite luft i väskan! Shit my god vilka framsteg jag gör - jag brukar få sitta på väskan för att få igen den, men nu tar det sig! Haha!
 
Det är glatt i stugan här, vi båda (alla 3) längtar neråt nu och om några timmar är vi där!

Jag säger bara det: försök packa med en nyfiken katt i närheten.

Mozart leker in sin nya bur som kom på posten idag, tajming! Liten och händig, precis som missen!

I god tid som vanligt...

Jag har haft ett utbetalningskort legat i två månader nu och sista uthämtningsdag är 23/12, på söndag. NU är jag på väg till banken för att få ut det. Mycket tidsmarginal här!

Fast inte så konstigt kanske, Nordeakontoret ligger verkligen HELT på andra sidan av stan och det finns liksom inga andra ärenden heller att göra där borta "när man ändå är där" men nu ska jag banne mig ge mig dit så det inte förfaller. Jag är nog en idiot. Det låg JÄTTENÄRA ICA Kvantum där vi alltid handlar, med andra ord nära stan/centrum också. Det låg inte heller där kartfunktionen på min iPhone talade om för mig efter att ha kollat adressen på nätet. Adressen på nätet måste vara felfelfel. Nu är jag iaf hemma med en frost-trött telefon och en fryst nässpray - så kallt är det här idag!

På vägen till bussen gjorde jag ett redigt snö-plurr. Alla småvägar på bostadsområdet är inte upplogade utan bara de "stora" så min vanliga väg till bussen visade sig ligga under 1 m snö sista biten. Jag hann inte heller gå runt hela alltihop och gå den andra vägen utan fick helt enkelt pulsa mig igenom. Nu får mina svarta jeans mig att se ut lite som en isbjörn.. Kalllllllllllllt.

Typ såna här högar fick jag skutta igenom:


Tvätta, stryka, städa, packa

Hej och hå! Jag har haft tvättstugan sedan sju och passar mellan varven på att kolla julkalender, äta frukost och vinka av Fredrik som åkt till Lule på lektion.

Idag är det den stora fixardagen. All smutstvätt ska tämjas, lägenheten ska bli skinande fin, kylskåpet ska rensas ur så det inte luktar gammalt snusk när vi kommer upp efter nyår, och så ska det ju PACKAS. Packandet är det jag våndas mest över, helt klart. Julklappar ska trängas med kläder och pryttlar och herregud, haha. Men det ska gå!!

Sen ska det hämtas ut några beställda julklappar och en ny bur till Mozart också.

Så om jag inte är så aktiv här idag så fattar ni. Nu ska jag diska!


Julkonsert i Öjebyn ikväll!

Efter gårdagens "stora händelse" - terminsuppsjungningen - är det dags att avsluta terminen på riktigt ikväll med Framnäs julkonsert som vi har i Öjeby kyrka kl 19.

I morgon ska det tvättas och packas och fejas, på fredag är det avslutning på morgonen och sen åker vi hem!


Jag har blivit min morfar

Ni vet sånt där om att man inte vill ta efter vissa egenskaper från sina föräldrar eller mor-/farföräldrar. Just det där och det där och det där ska man absolut INTE ta efter.
 
Jag har också sådana, men det känns som att om jag skriver dem här så kommer alla ni som känner både mig och min familj säga: "Ahmen du ÄR ju redan så! Du GÖR ju redan så!"
 
En sak kan jag i alla fall bekänna.
 
Jag är ju född och uppvuxen i en bondesläkt och ja, det har präglat mig något enormt (vilket jag hela mitt liv kommer känna otrolig tacksamhet över!). Vad är bönder aldrig nöjda med? VÄDRET! Morfar som hela sitt vuxna liv försörjt sig som potatisbonde samt röjt snö, satt upp vägpinnar, osv osv, missar aldrig en väderleksrapport. Inte så konstigt. Och alltid har vi alla barn och barnbarn till morfar fått höra "nu är det väder, tyst då" i en vänlig men bestämd ton som bara han kan få till, kära morfar.
 
Nu är jag exakt likadan. Jag kanske inte kollar rapporterna på TV särskilt ofta men jag är helt väder-besatt. Jag kollar SMHIs app på telefonen sjutton tusen gånger om dagen och har koll på väder och vind här, i Tierp, i Uppsala, you name it. Här om dagen ringde jag till mamma och sa: "Men hur gåååår det där nere? Ni har ju klass 1-varning!". "Jaha" sa mamma, "jo det snöar ju lite förstås".
 
Det är nog lite sjukt att jag sitter här och har koll på deras väder.
 
Morfar, nu är jag nog till och med "värre" än du. :-)

 
 
 

2012, vad hände egentligen?

Det hände MASSOR. Sjuka mängder med saker har klarats av i år, om ni orkar läsa.
 
Januari: Jag gick från att ha vikarieplats till fast plats i UAK och fick återigen rycka in för att jobba med kyrkokören.
 
Februari: Efter att inte ha sett Fredrik sen jullovet hade vi världens bästa sportlovsvecka i Sälen. Skolarbeten slogs om min bristvara: tiden. Dessutom började jag bli skitnödigt nervös över den stundande Kinaresan.
 
Mars: Filosofiska fördjupningar och tankar samsades med bl.a. Robert Gustafsson-föreställning, magundersökningar och studenttankar. Jag sammanställde en lista om katastrofala saker som skulle kunna hända i Kina, på den fanns t.ex. "Tänk om Converse inte finns i min storlek!!!!" med. Sen åkte vi till sist till Kina! Två veckor jag kommer bära med mig resten av mitt liv. Historiska och fantastiska platser, upplevelser, en shopping utan dess like... Allt också i sällskap av mina fina vänner.
 
April: Det var påsklov och jag kom hem från Kina helt jetlaggad och trött (vaknade ändå 6 på morgnarna), pratade sönder min omgivning om resan. Pappa gifte sig i Sälen och sen var det musikaldags! Musikalveckorna som var lika fantastiska som året innan kantades av bullbak, tovigt våffelhår a'la 80-tal och prat i SR P4 Uppland. Jag och Gloria skötte oss exemplariskt som radiopratare :) Så småningom hamnade vi även i UNT och i lokal-TV. Musikalen var välbesökt och jag njöt till fullo i min roll som präktig men humoristisk pastorsfru i Footloose. Valborg tillbringade jag och Ebba i Skärplinge, själva på hennes altan med mat och vin. Världens mysigaste kväll.
 
Maj: Det övades och nöttes inför intagningsprovet på Framnäs, det klarades av och jag fick besked om att jag kommit in. Sedan gick allt fort med lägenhetskontrakt och liten kattunge. Mozart blev vår! Det var även studentskivetid strax innan intagningsprovet.. Jag klarade det omöjliga - att gå på studentskiva med sång- och talförbud, 4 dagar före prov. Och jag KLARADE RÖSTEN. Senare på månaden fick jag MVG i Svenska B nationella, klurade på namn till missen och det började bli studentpirrigt på allvar. Sista maj var det min klass studentskiva! Den 18:e maj kom en bedårande liten halvbror till världen <3
 
Juni: STUDENTEN präglade väl på sitt sätt hela den månaden. Vilken frihet, vilket slut. Galet. Efter studenten var jag som en urvriden disktrasa, minst sagt. Tiden mellan studenten och midsommar var bara..trött och seg. Midsommar spenderades med hela släkten på båda sidor. Halva dagen med vardera, rätt häftigt! Midsommarafton blev en dag att minnas av en annan anledning också: Fredrik gick ner på knä och frågade om jag ville förlova mig med honom! Senare hade jag och Fredrik "Musik i sommarkväll" i Karlholm, en välbesökt och stämningsfull konsert och efter det blev jag tvungen att ta första steget i Operation Mindre Magkatarr och med det i sista sekund säga nej till en veckas (obetalt men erfarenhetsgivande) arbete.
 
Juli: MADONNA säger jag bara. En av de lyckligaste dagarna i mitt liv var när jag för andra gången fick se Madonna på scen. Allra längst fram och med en highfive från drottningen herself. Grinade av lycka. Vi hade vår andra Musik i sommarkväll, jag jobbade ett fåtal dagar i Öregrund och vi åkte till Gotland på minisemester jag och Fredrik. Cyklade tandem, var på Real Groupkonsert och åt för mycket glass. Men vad som var allra lyckligast med hela månaden - och året - var att vi slutligen förlovade oss!
 
Augusti: Sommarkurs med UAK, en vecka som avslutades med bröllop och sång i Robertsfors. En mysig långhelg som jag är så himla glad att jag fick vara med om. Det fiskades kräftor utan något vidare resultat, men kräftskiva blev det ändå minsann! Bästa flytta-iväg-festen eftersom jag fick chansen att säga hej till i princip hela släkten på mammas sida innan det var dags att fara norröver. Lillebror Tim döptes och sedan flyttade vi iväg efter att världens bästa mamma hjälpt mig mina sista dagarna hemma med att få ihop flyttpusslet = flyttlasset. Sedan for vi!
 
September: Skolan drog igång, vi vande oss med samboliv och att vara kattföräldrar och fick ordning på vår fina lägenhet. Det var en del "spring" ner till Uppsala eftersom det stundade turné med UAK. Jag kom med i Musikhögskolans Kammarkör och det var full fart. Sanna & Christer kom upp till oss på besök! Månaden avslutades nere i Zürich där vi också avslutade vår turné med UAK. En superhärlig vecka på resande fot!
 
Oktober: Vad hände i oktober? Jo, vi blev "vana" med att träffa Benny Andersson, jag gjorde mig tjenis med Kalle Moraeus (vilken lycka!) och orgeln invigdes med dunder och brak. Magen strulade nåt alldeles bedrövligt och utöver de musikaliska ljusglimtarna var jag rätt kass i magen och längtade hem.
 
November: Höstlov som tillbringades nere i de Uppländska skogarna! Jag passade på att mysa omkring och träffa familj och lite vänner och fick äntligen se Mozart igen som varit hos mamma under hela oktober. Höstlovet och halloweenfesten var också avstamp för julen. Jag julshoppade i Uppsala och höll på och julpysslade och lagade julgodis hela november känns det som. Julkorten var färdigpysslade, skrivna och i kuvert minst två veckor före första advent.
 
December: Jag lyckades med bravaden att vara med i min favoritradiokanal julradio.se TVÅ gånger, bara en sån sak! Jul- och adventskonserter bytte av varandra och det var glittrande julsånger i vartenda hörn. Julbak med vänner, glöggfikor, kattdejter och mycket mys med te och ljus. Terminen avslutas med en brakförkylning och nu är det 3 dagar kvar till jullov!!
 



Seg men med julkänslor och pirr i magen

Det är fortfarande inte helt friskt här. Är hängig och trött och har sovit om vartannat idag också. Å andra sidan är det faktiskt bättre att det kommer nu än att jag ska behöva ligga nerbäddad över jul för det vore en mardröm. Särskilt med tanke på hur mycket jag längtar efter en pigg och glad och fantastisk julafton tillsammans med hela släkten.
 
 
Trots att jag är lite rutten så har jag en otrolig julkänsla i hela kroppen nu! Alltså i morgon är det bara en vecka kvar till julafton! Jag inser att jag har blivit ett julfreak. Även om jag har varit det förr så slår det här året alla andra med hästlängder. Kanske är det för att jag inte är hemma. Det är rätt dystert att missa allt som händer där nere kring släkten under årets bästa månad. Luciafiranden, spontana glöggträffar, pysselkvällar (som inte ens blir av nu när jag inte är hemma har jag hört!), julklappssmussel, stora julbak i bagarstugan. Kanske är det för att jag missar allt det där som jag är så himla mån om att kompensera i år.
 
Men ÄNDÅ. Julkonserterna och lucia här uppe, julbak med vänner, julmyset med klassen hos vår lärare nu i tisdags, glögg och kattdejt hos vänner och så toppas allt det med Jul med Ernst och lyckan är liksom gjord. När jag tittade på Ernsts julprogram ikväll blev jag så till mig i trasorna att det knappt var sant. Passande nog hade jag både sovit en timme och ätit precis innan så jag hade ett "moment" av lite pigghet just till Ernsts timme i rutan.
 
Gu så han höll på den dära Ernst. Stöpte ljus, fixade superfina ljusstakar i fönstren med "lite enkel metallslöjd" bara sådär i ett kick. Gick på en av Svenska slottsmässors julmarknad, gjorde glöggtillbehör, egen glögg.. Jag och mamma satt och ideligen smsade till varandra "ååååh så fint, det där var Matildigt" "jaa och nu kom det lite mammigt!". Haha!
 
Jag vill också stöpa ljus, och hålla på och fixa och dona sådär JU. Fast de där hängande ljusstakarna i metallslöjd vet jag att mitt tålamod inte skulle låta mig göra. Efter en halv skulle jag vara vansinnig över hur snett och vint det blivit. Sen skulle jag bli sur, säga att: "det där är inget för mig. SKITGREJER". Sen hamnar det i soporna, jag är arg en stund och sen gör jag något jag faktiskt är bra på.
 
En feting-trött och blek tjej med temperament (och självinsikt!) som längtar hem och gottar sig i mat- och baktidningar.

Att komma ifrån duktighetssyndromet

För några veckor sedan skrev jag om att Kjell Peder Johansson var gästlärare hos oss på Framnäs för att lära oss om Scenisk beredskap. Kort och gott ville han uppmärksamma oss och göra oss medvetna om vårt sceniska beteende och hur små pyttesaker kan påverka publikens uppfattning om oss. Samt hur enkelt det kan vara att skapa den bild av oss själva som vi vill förmedla. Jag vill redan här säga också att det som står nedan är mina egna tolkningar, uppfattningar och slutsatser om saker och ting. Alltså inget som är hugget i sten av Kjell, eller ens sagt ordagrant.
 
En sak vi pratade ganska mycket om med Kjell var det här duktighetssyndromet som förföljer hur många som helst av oss. Jag kände mig faktiskt ordentligt träffad av det han sa. Många av oss har alltid fått höra hur "duktiga" vi är när vi gör vissa saker - när vi lärt oss en ny sång på piano, när vi lärt oss den där extra svåra saken, när vi sjunger de där extra höga tonerna på kyrkans julkonsert. Det skapar fel form av behov. Det skapar ett behov av att vara just duktig. Att få höra att vi är duktiga. Det i sin tur gör att vi helt enkelt gör saker för folks skull mer än för vår egen utvecklings skull.
 
Varför det här kom upp under den där veckan var för att vi kom till en scenisk situation där en person behövde hitta en lösning till en scenisk svårighet/problem. Istället för att se det som ett problem behövde hen tänka om och till slut hittade hen en väldigt fin lösning på det hela. Men saken var den att det inte var duktigt alls. Det var ett professionellt sätt att lösa en situation för publikens bästa och för själva instrumentalistens bästa.
 
Det här sättet att tänka var nytt för mig - och ett befriande sådant. Det är så tråkigt att vara duktig hela tiden. Jag ledsnar på det och det skapar ett obehag att vara "duktig flicka" hela tiden. Det skapar stress, magkatarr också för den delen. Att vara professionell istället för duktig ger helt andra tankegångar och ett annat driv. Det känns finare och värdigare att stå på scenen och handla proffsigt.
 
Mycket finare än att stå på scenen och förmedla en duktighet.
 
Saken är faktiskt den att det hjälper mig i sången också att inte tänka duktigt. Min sånglärare säger ofta "gör det på ett obegåvat sätt". Det är skitläskigt, men det låter inte bajs eftersom begåvningen finns kvar i grunden. Jag tar bara bort de där trixen som jag tror gör mig duktig i min sång - och så låter det faktiskt bättre och känns mer naturligt.
 
 
 

6 dagar

Nu är det banne mig nära


Lyssna (och titta) på konserten i efterhand

Lyckligt nog ligger gårdagens julkonsert ute för lyssning i arkivet så här kan ni som inte kunde se live igår ta er en titt:
 
 

God afton mitt herrskap

Dagen igår klarades faktiskt av med bravur! Allt gick smidigare än någon någonsin kunnat tro med tanke på vilket tajt schema vi hade men vi höll faktiskt tiderna helt fantastiskt bra utan att behöva känna massor av stress. Det mest kritiska momentet var egentligen hur vi alla skulle på en timme ta oss från Gallerian till högskolan, äta lunch samt bli konsert-ombytta, uppvärmda och klara på en timme. Men det gick också bra!

Tittade ni på konserten kl 14? Vad tyckte ni?

Konserterna var så himla härliga, snacka om julstämning i hela kroppen! Jag kan säga att det var tursamt att det var just eftermiddagskonserten som filmades för på kvällen var jag så trött så ögonen gick i kors i slutet av konserten. Koncentrationsgränsen var liksom nådd efter halva konserten och sen fanns det inget mer hopp. Jag var inte världens bästa och karismatiska körsångare den sista halvtimmen om jag säger så...

Det blev den mest intensiva luciadagen någonsin tror jag, men nog också den roligaste.!

Dock frestar det på med såna här veckor som det varit nu. Idag känner jag mig som om jag har en social baksmälla och på det har en dunderförkylning brutit ut i natt, vilket inte är så konstigt med tanke på hur många runtom mig som varit sjuka i veckan (däribland Fredrik, stackarn). Idag ska jag kurera mig och vara hemma och bl.a. försöka klura lite på vad jag ska sjunga på julnatten i Karlhom.

Hej så länge!


Ni glömmer väl inte???

Julkonserten börjar om en timme, ni är väl med?!
 
http://digitallive.eu

Lucia

Nu sitter jag på bussen på väg ut till Framnäs. Det snöar utav sjutton så det blev till att pulsa en kvart bort till busshållplatsen.

Om 40 min står vi och sjunger luciasången för första gången idag. Sen är det bara 15 gånger kvar, jag tror vi kommer kunna den låten rätt bra sen ;)

Lucia är ändå väldigt fint på nåt vis och att åka runt till olika företag som har lussefrukost och sjunga för dem är julstämning av rang. Det här kommer bli en fin dag!


Titta på julkonserten LIVE i morgon!

I morgon klockan 14.00 ska ni bänka er framför datorerna, koppla in era bästa högtalare, ta på er glasögonen och beskåda högskolans stora JULKONSERT!
 
Håll utkik efter mig på läktaren, men jag är kort så titta noga.!
 
HÄR FINNS LÄNK: http://digitallive.eu
 
See ya in cyberspace!
 


Förberedelser för årtiondets mest intensiva dag

Jag lever! Kan börja med det eftersom det var en del som var oroliga igår när det var en stor bussolycka utanför Pite. Lät otäckt det där, känner ingen som var med i alla fall... (tror jag?!)
 
Idag har det varit genrep för Musikhögskolans julkonsert som jag skrev om tidigare. Det blir dans, orkester, kör, solister och hela tjohejset! Det kommer bli en sån där härligt stämningsfull och tvättäkta julkonsert som har något för alla.
 
Alltså jag vill nästan inte ens tänka på hur morgondagen kommer se ut, jag blir helt nervös över hur det ska gå ihop och hur vi ska orka, därför ska jag ligga i sängen om en timme har jag lovat mig själv. Sömn hjälper alltid! Såhär ser min morgondag ut (och alla andra klassikers på Framnäs för den delen):
 
05.00 - UPP OCH HOPPA
06.05 - Buss från högskolan ut till Framnäs
07.00 - Första luciatåget
10.15 - Näst sista luciatåget (5/6)
11.00 - Fem luciatåg senare runtom i Piteå - Soundcheck på högskolan
12.30 - Luciatåg på Gallerian i stan
13.00 - Lunch och ombyte
14.00 - Julkonsert på högskolan
15.30 - Äntligen VILA en stund
19.00 - Julkonsert på högskolan no.2
20.30 - Snacks och efter-tjohej på Acusticum.
 
Jag har packat ner en rejäl matsäck. En matig sallad, frukt, mackor, dextrosol och godis. Och massor med vatten. Sjunker min blodsockernivå någon gång under dagen så är liksom hela dagen förstörd för då blir jag både trött och förbannad, fråga min kära familj, haha...
 
 
Idag såg jag pigg ut (eller som Ronja Rövardotter), det gör jag nog inte imorgon
 
 
 
 

Produktionsmåndag och några stick i armen

Helgen for fortare än fortast förbi. Igår var vi allmänt slöa hela dagen och unnade oss att titta på film, fika och bara mysa. För att rasta mina rastlösa ben tog jag en prommis i snöstormen och mätte snödjupet och postade våra julkort. På kvällen fick vi faktiskt ett ryck och drog ner i gymmet efter Solsidan och efter 45 min där nere kan ni ju gissa att jag var en FETT nöjd tjej. Idag har jag träningsvärk i mage, axlar och bröst. Stod och svettades på trappmaskinen en stund också, shit vad jag behöver få upp min kondis igen nu.
 
Hela den här veckan är vi Framnäsare på högskolan, sjukt skönt eftersom jag har närmare dit, haha. Det är produktionsvecka och Kammarkören och Stora kören är med i projektet som avslutas med stor julkonsert på torsdag.
 
På eftermiddagen blev det dock ingen sång för mig. Jag hade fått tid på min vårdcentral för att ta lite prover och lagom till halv två knallade jag in och anmälde mig i kassan. Receptionisten såg lite konstig ut och frågade flera gånger vad det var jag hette. "Eh, du ska vara här halv tre, om en timme alltså". GAH. Hur ofta är man egentligen en hel timme för tidig?! Det fick bli en kopp te på Waynes och en tur in på "Fyndet" som är en second hand-butik mitt på stan innan det var dags att stickas i armarna (ja, det blir alltid i båda. Jag har helt värdelösa blodådror som aldrig vill ge med sig. Har fortfarande traumatiska barndomsminnen efter nålar som gräver runt och letar). Nu ser jag lite ut som en missbrukare i armvecken.

Öm i armvecken men nöjd över att äntligen få bra hjälp!

Dagsljuset som inte finns

Jag blir helt förvirrad här uppe. Jag kan omöjligt ens någon ynka gång under dagen gissa på vad klockan är och gissa rätt, det går liksom inte. I morse vaknade jag, efter att uppenbarligen ha stängt av klockan som stod på 8.20, vid halv tio och trodde att klockan var åtminstone ett par timmar tidigare än den var. Det var fortfarande i princip mörkt.
 
Sen har det egentligen inte blivit ljusare och nu är det skymning igen. Solen håller på att knalla ner.
 
Inte är det väl så konstigt att vi sover som små grisar och är trötta nästan hela tiden - det är ju kväll dygnet runt.
 
TUR att det snart vänder...

Det närmaste "dagsljus" vi kommit idag:

Blogg.se-appen har fått fnatt

Det har varit dåligt med fredagsbloggande... Appen jag skriver i på telefonen när jag är ute och ränner utan dator funkar inte alls för tillfället. Den stänger bara av sig och tjafsar runt, blä.
 
Fredrik & jag har varit på stan en sväng idag och kirrat några småprylar till jul som fattades. Därefter har det varit lusserep på Framnäs, Tacolasagne hemma och glöggmys/kattdejt hos Björn & Frida. Bra fredag!
 
Tacolasagnen är himmelskt god och helt perfekt variant på tacos. Receptet är något som Fredrik har med sig hemifrån.
 
En ugnsform tacolasagne (4-6 port)
 
Lägg tacochips i botten på en form. Bred över 5 dl lätt crème fraïche (om du vill kan du blanda fraïchen med ett halvt paket philadelphia = yummie).
 
Stek 500-600 g köttfärs och krydda som vanligt med tacokrydda. Lägg köttfärsen som tredje lagret i formen.
 
Bred sedan över ett paket "Pastasås med oliver" över köttfärslagret. Pastasåsen finns i tetror i pastahyllan. ICA har en kanongod i sitt eget märke. Annars fungerar vanliga finkrossade tomater bra, eller med vitlök/basilikasmak.
 
Avsluta med ett till lager tacochips och rejält med ost. Gratinera i 225 grader tills chipsen och osten fått färg.
 
Ät och njut med en rejäl grönsallad.
 
 
 
 
 

Den sanna klyschan - körsång räddar vilken skitdag som helst

Alltså den här dagen... PUH säger jag bara. Otursdagen från helvetet.
 
Nog om det.
 
När en dag är kass går det nästan jämt att sätta till tron på att musiken ska ordna upp det hela och det funkar nästan varje gång.
 
Idag var det Kammarkörens förtjänst. Man blir glad och lycklig och efter 2,5 timme körrep känns allt bra igen!
 
Dessutom fick vi vårens planering och det ser ut som att vi kommer få en toppenvår! Bland annat ska vi åka en vecka till Holland i maj, tjoho!
 
 
 
 

Det här med att pruta

Idag på Bonde söker fru var de ute på resa med sina utvalda kärlekar. Det där programmet är för övrigt rätt sjukt ändå - "nu får du välja en av de här som du tror att du har känslor för, så kan du ta med den på en resa som vi betalar och filmar dygnet runt! Helst ska ni bli superkära på resan mitt framför kamerorna också, slappna av och var som vanligt ba! (Men hångla inte för då måste vi stoppa er)". Eh.
 
HUR SOM HELST. Det var inte det jag skulle skriva om. Kamelbonden i programmet fick åka till Israel och hans käresta skulle köpa en klänning när bonden började pruta åt henna.
 
Prutningen fick mig att sakna Kina en smula. Shit vad vi prutade och hade oss. Vi gjorde det till en sport att lyckas köpa så billiga prylar som möjligt. Haha hela prutningsgrejen var så himla rolig och sjuk så det nästan inte kunde vara sant. Visst hade vi hört innan om att vi skulle stå på oss på marknader och sånt så vi inte blev lurade men.. jag tror inte att man tillräckligt mycket kan bli förberedd på det som väntar. När man kliver in på Silk Market mitt i Beijing och ser ett hav, ett myller, av väskor, skor, skärp, bälten och plånböcker framför sig. Folk som rycker och sliter i grejer, frenetiskt slår in sina bud på miniräknare, skriker åt varandra, är arga, är glada... Och så vet man att det finns FYRA våningar till att ta sig igenom. Eller om det var fem.
 
Vi sprang runt och jämförde priser, dealade, bråkade, blev slagna på (inte jag, men Victor!), gjorde galna fynd, vann priskrig och fick med oss massor med grejer hem. Det var ju en del marknader vi hann med. Sidenmarknaden, Pärlmarknaden, Culture street, Antikmarknaden och några jag inte minns namnet på. Sidenmarknaden var vi dessutom tillbaka till på vår lediga dag i Beijing.
 
Jag minns när jag äntligen hade hittat "Chanel"-väskor i äkta läder. De andra jag sett hade varit i plast och nu hade jag äntligen hittat i äkta läder så då tänkte jag inte ge mig förrän jag hade två med mig därifrån. En till mig och en till mamma. Jag valde ut två och kriget började. 45 minuter senare gick jag därifrån med två väskor, 260 kr fattigare, och hade både hunnit tråka ut mina kompisar som gått iväg, blivit osams med försäljaren, gått iväg 4 gånger och sagt att jag inte ville ha dom, och bli kompis med försäljaren och skiljas från henne som vän.
 
Mitt näst bästa prutningsminne var när en kille erbjöd mig en Henry Lloyd-bag i fejkläder för 2500 kr. Nej tack, sa jag. Jag ger 100. ALDRIG sa han. Jo, jag är från Sverige och är bäst på att pruta, du kan inte lura mig. Okej sa han, 100. Ta väskan och gå, JAG ÄLSKAR DIG! Rätt bra procentrabatt på den väskan.
 

Julbak del 8521293130 - lakritskolor och julradio

Vilka spontana, konstiga och roliga grejer det händer nu! Haha! Mamma smsade mig på eftermiddagen: "killarna i julradio vill ha nån i Piteå som kan baka!". Jag drog iväg ett meddelande till deras facebooksida på en gång och en stund senare var jag i studion och bakade chokladtryfflar rullade i pepparkakskross. Knäppt värre!
 
Julradiogänget är härliga människor så det är skitkul att komma dit till den lilla ettan som förvandlas till radiostudio hela december. Men det var inte för intet som jag var lite nervös när jag knatade iväg över gården med en kasse ingredienser. TUR att jag ändå skulle baka de där tryfflarna i veckan så att jag hade grejer hemma! Det gick i alla fall bra och tryfflarna blev riktigt goda! Hörde ni mig?
 
Som jag skrev på förmiddagen har jag gjort knäck och lakritskola idag. Alltså lakritskolan är så god så det bara krullar sig i munnen. Det bästa är att jag får ha dom för mig själv eftersom Fredrik inte gillar lakrits... Knäcken får vara väl lov att vara "hans" för rättvisans skull, haha.
 
Recept på knäck:
 
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
0.75 dl hackad mandel
 
Koka grädde, socker, sirap och smör i en vid, tjockbottnad gryta tills smeten börjar tjockna och bli mörk i färgen. Testa med kulprovet för att se när den är klar. Rör i mandeln och klicka i formar.
 
Recept på chokladdoppad lakritskola:
 
3 dl socker
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
ca 1 dl turkisk peppar
2 tsk smör
200 g mörk choklad
flingsalt/havssalt
 
Koka upp socker, grädde, sirap och kakao i en vid, tjockbottnad gryta. Mortla turkisk peppar och låt det koka med och smälta ner i sockersmeten. När smeten har rätt konsistens (testa med kulprov!) för din smak så rör du i smöret och häller upp smeten i en rektangulär form klädd med bakplåtspapper. När kolan stelnat skär du den i rutor. Smält chokladen och temperera* den helst. Doppa kolorna i chokladen, lägg upp på ett bakplåtspapper och strö över lite salt. GOTT!
 
*När man tempererar chokladen på rätt sätt så smälter den inte i rumstemperatur och kan stå framme utan att kladda. Hur du tempererar: Smält 1/3 av chokladen över vattenbad. FINhacka de restarande 2/3 och rör ner det i den redan smälta chokladen så att allt smälter ihop. Då har chokladen perfekt temperatur för att doppa i! När den väl är tempererad stelnar den ganska snabbt men om du inte hinner klart går det bra att värma på den lite igen så den smälter.
 
 

Surisen kör bussen idag

Det finns en busschaufför i den här stan som inte är som de andra. Hen är helt enkelt riktigt jäkla sur.

Exempelvis argumenterar hen alltid om min ålder och blir sur när jag säger att jag precis fyllt 19 (priserna ändras när man blir fyller 20) så det är alltid ett rent helvete att fylla på busskortet när det är hen som kör. Det slutar alltid med att jag säger 3 gånger att jag kan ta fram min legitimation om hen vill, för att underlätta men det går hen aldrig med på ens en gång.

En gång gick det så långt att hen började prata om sin egen barndom och om hur alla alltid trott att hen var mycket yngre än sin egentliga ålder "och det hade minsann inte varit roligt i 20-årsåldern".

Här snackar vi om att projicera sina barndomsproblem på sina bussresenärer. Det är nästan så man får lov att tycka lite synd om bussisen som ser UNG ut för sin ålder. (Eh)

Såhär kul är det med sura busschaufförer:


Julbaket fortsätter...

Innan skolan börjar hinns det med både knäck och lakritskola!

Fortsättning följer..


Det stora julbaket

Vi ville julbaka - och många var vi som ville julbaka så då släpade jag med mig hela hopen hem till oss eftersom vi har ett relativt stort kök. På vägen från skolan handlade vi ingredienser till diverse godsaker och även till tacos. Vi tänkte att det kunde vara en bra idé att äta mat innan godiset skulle börja bli klart, av förklarliga skäl...
 
8 pers i köket + en katt, två lussedegar, två pepparkaksdegar, en rulle marsipan, och choklad i alla former = världens bästa kaos. Mozart var supersocial och skulle hela tiden vara "mitt i smeten". Han låg konstant på en stol/pall bland allihop i köket och kollade läget och var med. Lite som en livs levande övervakningskamera som tänker: "vad gör ni i mitt heeeem?!". Haha. Han blev busad och gosad med också och då var allt förlåtet.
 
Det blev pepparkakshus (krubba?), lussebullar både med och utan gluten, mariannegodis, marsipanfigurer...massor av gott helt enkelt. Kolla in flygeln i marsipan! Sjukt söt.
 
Titta och njut:
 
 

Tisdagstidningstajm

Varje tisdag den här tiden har jag min tidningsstund, tisdagstidningsstund! Då har jag precis haft sånglektion och är allmänt seg efter förmiddagen och det är liiite för tidigt att äta lunch. Jag sitter här och läser UNT och Arbetarbladet och försöker hänga med i om det händer nåt spännande där nere i södern.
 
Förra året den här dagen var jag skitnervös, då var ju min projektarbeteskonsert. Ett år går for så ända in i bomben. Med andra ord är det också på pricken ett år sedan det var reportage om mig i Arbetarbladet, det var ett himla trevligt reportage som jag tyckte speglade mig riktigt bra faktiskt. Ruligt!
 
Artikeln ligger kvar i arkivet och finns att läsa HÄR.
 

En blandad dag

Tydligen finns det någon idé om att man innan man somnar ska skriva ner 3 dåliga saker och 3 bra saker med dagen som varit. Då är det kanske smart om man börjar med de dåliga och fortsätter med de bra, för då är det lite större chans att man somnar med de bra i bakhuvudet. (?) Här är mina för dagen. Jag kom till och med på FYRA bra, hurra!
 
Tre dåliga saker med dagen:
 
1. Magkatarr. Inte konstigt efter förra veckans superintensiva schema dock...
2. Huvudvärk. Också efterdyningar efter förra veckan.
3. Mörker. Nu börjar det märkas att vi bor i Norrland! Snålblåst och kolsvart mörker nästintill hela dagarna.
 
Fyra kanonbra saker med dagen:
 
1. Mozart fick lekkompis. Fredriks klasskompis kom hit med sin tjejmisse några timmar på eftermiddagen. Hihi Mozart sover fortfarande efter lekstunden som förmodligen både var superspännande och skitläskig.
 
2. Körrep. TGs körrep är faktiskt två väldigt sköna timmar i veckan. Ingen prestige, ingen "tusan jag har inte hunnit öva-ångest" och inget högtravande. Mysigt och bra.
 
3. Planer för julbak. Vips och tjohej - imorgon är det minsann julbak på Ankarskatavägen med ett gäng härliga människor! Det kommer garanterat bli askalasroligt, det kan liksom inte bli annat!
 
4. Världens finaste kille. Hur klyschigt och kärleksäckligt ni än må tycka det låta så har jag världens goaste och finaste pojkvän (fästman/sambo också för bövelen!). Han är bäst och jag är lycklig som får leva med honom <3
 
Njut av bilden nedan, föreställandes världens vackraste par. Haha!

Robbie Williams 2013, here we come!

Förra veckan köpte jag och Fredrik julklappar till varandra - biljetter på ROBBIE WILLIAMS i juli nästa sommar! WOHOO! Det kommer garanterat bli hur bra som helst eftersom vi båda gillar honom hur mycket som helst!
 
*high five*
 

Premiär för Piteå Vokalensemble

Igår var vi med i julradio.se och idag har vi haft konsertpremiär!
 
När vi repade igår inför dagens konsert stack en kille in huvudet och frågade vilka vi var och vad vi höll på med. Vi berättade och han frågade om vi lite spontant (med kort varsel!) ville komma till den lilla studion där julradio.se sänds. 3,5 timme senare sändes vi live via webradio ut till 1900 lyssnare som hörde oss sjunga två julsånger och promota vår konsert!
 
Konserten idag gick väldigt bra. Det var en bra förstagångskonsert måste jag säga. Jag tror minsann att det lät riktigt vackert och vi hade en skaplig publik som verkade gilla det. Mysigt var det också!
 
Två glittriga kaosbilder från julradion:a
 
Lyssna på julradio HÄR. De är bäst.

Adventsmorgon

Jag har ätit adventsbrunch här med mina finiskillar. Köttbullsmackor med rödbetssallad, julskinka och annat gott. Mozart fick till och med kalasa på en hemgjord köttbulle. Jag fick upptumme så de var godkända!
 
Adventstiden är lätt den mysigaste tiden på hela året!
 
Några köttbullar på uppvärmning i mini-äggpannan!
 

Janssons (Karlssons) frestelse

Hej hopp!

Jag är så trött efter gårdagen att jag inte vet vars jag ska ta vägen, så då är det bara att köra på likt en duracellkanin innan man stupar. Annars blir det som inget gjort!

Vi sov länge och tog oss en långfrukost framför TVn idag. Snön har yrt runt hela natten men det blir liksom inget av det för att det är så kallt. Minus elva var det imorse när vi vaknade men det har blivit lite fluff i alla fall! Tillräckligt för att Mozart skulle gå crazy på balkongen, haha.

Fredrik har dragit iväg som inhoppare i en (kyrko?)kör på någon form av musikcafé i Öjebyn och jag har fixat hemma och gjort små frestelser! Mums!

Nu ska jag fixa i ordning mig själv, dra på mina Canada Snow (bästa vinterskorna jag någonsin haft!) och ge mig ut i snöyran för rep inför morgondagens konsert!