4 veckor till den dära 20-årsdagen

Ja nu är det på dagen 4 veckor tills det är min tur att fylla 20 år. Fylla vuxen (?).
 
Saker som står högt upp på min önskelista är bl.a. underbara juveler och printar från Karins Konstgrepp, diverse roliga och fina saker från Milq samt en provdocka. När det vankas födelsedag tycker jag det är roligt att önska sig de där sakerna en går och tittar drömskt på men aldrig unnar sig att lägga pengar på. De där sakerna en verkligen behöver köper en ju oftast ändå vid behov liksom.
 

 
 
 
 
 
 
 

Världens tröttaste

 

Det här med att renovera möbler är det enda jag gör: 70-talsmöbel goes mintgrön

Att jag har en fäbless för gamla möbler/saker/lampor/kläder har ni nog förstått. Det bästa med att alla förstått det är att när det rensas i förråd, vindar, flyttstädas mm så får jag kika om det finns något jag kan ta vara på. Sånt som ingen vill ha, som ska slängas eller skickas till Myrornas. Det vill jag ofta ha. Så var det för några veckor sedan när Ebba skickade ett mms till mig med en hallmöbel som fanns hos hennes farmor och farfar. Den skulle slängas och texten i messet löd: "En hallmöbel som ska slängas, något du vill ha?".

"JA TACK!" svarade jag och Ebba räddade den från högen med släng-saker. Möbeln stod några veckor i vårt (mammas) garage men nu har jag huggit tag i den. Lagat, slipat, putsat, målat och klätt om dynan. På ett par dagar förvandlades den från ett 70-tals slängobjekt till en söt liten möbel i finaste mintgrön färg med dyna klädd i svartvitrandigt sidentyg, vilket en gång var tänkt att bli en blus till Ebbas farmor.

Före:
 
Efter:
 
 
 

Det var en gång en blå byrå

I slutet av juni var mormor & jag på en tur till Östervåla och två loppistokiga tanter som vi är satte vi av mot second handbutiken "Solrosen" som är i stil med Myrornas ungefär. Det första jag såg när jag klev innanför dörren var en kornblå byrå. Den skulle jag bara ha. För 60 kronor blev den min. Mormor tyckte jag var galen, precis som vanligt, när jag lastade in den i bakluckan på hennes lilla Skoda.
 
Nu har den lilla byrån genomgått ett ansiktslyft skulle vi kunna kalla det. All färg har skrapats bort, den har limmats, fogats, spacklats och lagats. Sedan blivit slipad och åter slipad. Därefter tvättad, grundmålad, slipad och tvättad ett par gånger till, och målad tre omgångar med vit matt färg. Lådorna har blivit tapetserade med Gammelsvenska originaltapeter från Duro som "följde med huset" här i Stav. Överblivna rullar från många årtionden tillbaka har alltså fått nytt liv och lackats över för att hålla så länge som möjligt. Slutfinishen blev vita porslinsknoppar från Indiska som jag borrade hål för och skruvade dit igår.
 
Jag älskar min lilla underbara byrå och det enda som fattas är att de lite ofräscha lådorna ska kläs invändigt med hyllpapper (och så ska den få hitta en hedersplats, såklart).
 
Före:
 
 
Efter: