Femtimmarskoftan

I veckan satt jag och bläddrade runt bland mönster på Ravelry (världens bästa nätcommunity för stick- och virkmänniskor. ALLT finns där) och fick ett akut sug efter att sticka en babykofta. Allt som stickas och virkas till bebisar går ju relativt fort och blir så himla himla puttenuttgulligt och fint så det går verkligen att göra för rent nöjes skull.
 
Jag har förut på mina stickbloggarrundor läst om en kofta som kallas femtimmarskoftan. En kofta som kan stickas i nästan vilket garn som helst och rätt grova stickor. Inga sömmar har den heller och du behöver bara fästa två trådar när projektet är klart - ändarna i början och i slutet. Koftan är uuurgullig och den tog faktiskt nästan bara fem timmar att sticka, för självklart kunde jag inte motstå mitt sticksug utan letade upp ett passande garn i mina gömmor och satte igång.
 
Koftan stickade jag i ett helt fantastiskt babymjukt garn från Louisa Harding som jag haft i min ullgarnskoffert flera månader. Garnet är en ull- och silkeblandning och uppfyller alltså alla mina kriterier om att plagg till småttingar bör vara i naturmaterial (varmt och skönt) och inte ha en tillstymmelse till stickighet i sig. Färgen heter "Dolphin" och bara det gör ju att en blir kär.
 
Pass opp för här kommer koftan och den kommer gå iväg med posten i veckan för jag har ju faktiskt glädjen att ha en liten bebbe i släkten nu att skämma bort med söta saker!
 
Knapparna kommer från Scrap it up och med andra ord kan ni alltså beställa dem av mig! De är 15 mm i diameter och kostar 22:- för 12 blandade knappar.
 
 

Kommentarer
Postat av: Joy Wagner

Åhhh vad fin!
Hoppas du får en fin dag<3

Är man intresserad av smaskiga tips av mig som frisör & Fransextesionist samt matgalning får man gärna kika in på:
www.msjoywagner.blogg.se
Skriver om allt från min vardag till min svaghet för plastikoperationer.

Puss & Kram Take Care

2014-02-18 @ 12:32:42
URL: http://msjoywagner.blogg.se
Postat av: irma frisör och makeupartist!

Hej! just nu har jag en tävling på bloggen där du har chansen att vinna en av mina absoluta favoritprodukter, Uniq One Hair Treamtent. En krämformad värmeskydd som både vårdar och ger ett silkeslent resultat.
Mer info om både produkten och tävlingen finns på bloggen!
Välkommen

2014-02-18 @ 12:39:56
URL: http://granboms.blogg.se
Postat av: s a r a h m o b e r g

Men gud så söt :D

2014-02-18 @ 12:42:12
URL: http://sarahmoberg.blogg.se
Postat av: Lisette

Så fin!

2014-02-18 @ 12:43:22
URL: http://lisnknsn.blogg.se
Postat av: Nora

Åhh väldigt fin!

2014-02-18 @ 12:57:57
URL: http://avatalence.blogg.se/
Postat av: Martina

Vilken söt!

2014-02-18 @ 12:59:42
URL: http://dearborderline.blogg.se

Kommentera något vetja, så blir jag glad!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/hemsida:

Kommentar:

Trackback