Slakt inom kort

Okeeey. Värdefull information kommer här:

Grisslakt inom en vecka. Iiiiiih!


En liten chock

Släpade med farfars hjälp ut grisvågen i hagen efter skolan och började invägningen. Jag som sagt till alla att det blir slakt i oktober kan ju ta tillbaka det ganska abrupt. För bara några dagar sedan sa jag senast till någon som frågade att grisarna "väl väger typ sisådär 85-90 kg nu". (Med tanke på hur länge de gått).

Tydligen har jag gissat ganska brutalt fel. Ungefär 20-25 kg fel. Så, jag har 12 slaktfärdiga grisar går där ute nu. Slakten står för dörren och fort måste det gå!

Så ni vet: Nu är det dags att göra plats i frysarna och plocka fram leverpastejsreceptet.

Ordning och reda!

Saker och ting börjar sakta ordna upp sig här i kaoset s.k. Skolan. Nu börjar jag få in kurser både här och där! Så i morgon är det dags att sätta igång med Ensembleledning, på torsdag Pedagogiskt ledarskap och nästa vecka även Arrangering och Komposition. Så ska vi se om jag kanske kan klämma in Grafisk kommunikation också som en rolig-bra-att-ha-utifall-att-kurs.

Med andra ord är det en del roligt som kommer in i år, mycket bra! Förhoppningsvis blir det såna lektioner som kommer att lätta upp veckorna. Vad som verkligen ska bli roligt är när musikalperioden drar igång senare i höst(?). Då blir det en hel produktion med allt vad det innebär, vilken avslutas i maj med uppspel på Reginateatern här i stan under en hel vecka. Kanske är det en sån grej som kan få en att bestämma sig vad det är man vill syssla med sen egentligen. Vi är taggade till tusen. Whiiie!

Förresten så är Tierps kyrkokör fantastisk. Körövningen gick väldigt bra igår. Trots att det var lite tunt på sopranernas sida så var de en skock glada och pigga körsångare som var positiva till allt - både gammal skåpmat som bara behövde fräschas upp och nya utmaningar (för både mig och dom). Jag tycker ju trots allt så mycket om dom att jag till och med firar min födelsedag där nästa måndag. Så det så.

Den där kören firade jag även min 15-årsdag med. Det är ett lite lustigt minne. Vi var på körhelg ihop med traktens körer med ledarna Åke Edvinsson och Lars Jörtsö - om jag inte minns fel. Så, där satt jag omgiven av 60 kyrkokörsångare som stod upp och sjöng "Ja må hon leva"!

Nästa: Körövning i Kyrkbyn med gamla goa k...

Nästa: Körövning i Kyrkbyn med gamla goa kören!


Trött, nöjd och spänd!

Första firandet av mammas 40 år är avklarat med en superlyckad fest på logen. Jag fick göra det jag gör bäst: Hålla låda, spela lite apa och bestämma. Haha! Och så dansa lite frampå nattkröken då förstås.. Vad tomt det känns nu när saker är över på det här viset. *Poff* så är det slut fortare än man kan ana.

Vi har ju förstås nästa födelsedag att se fram emot nu.


Dagen till ära så känner jag mig i alla fall lite nyttig som renoverat upp en gammal grisvåg vilken numer ser nästan ny ut. Gnisslar inte ens! Denne ska nu i veckan få hjälpa mig att planera hösten och ge mig ett hum om när sommarjobbet egentligen ska ta slut...


Apropå jobb!

I morgon blir det spännande. MYCKET spännande. Frågan är om jag vet vad jag gett mig in i men det tror jag nog. Jag har nämligen min första körövning som körledare i morgon. Hoho! Shit pomfritt. Tierps kyrkokör ska jag ta mig an åtminstone fem veckor framåt - fram till körens första framträdande som blir ett musikcafé. Jag känner kören väl, de känner mig lika väl och vi vet varandras förutsättningar så det måste helt enkelt bli bra.

Det känns lite läskigt att vara den som håller i trådarna, den som ska få det att gå ihop sig, kunna förmedla rätt och allt det där... Men nu ska jag ju inte gå och lägga ribban allt för högt för mig själv heller. Jag väldigt förväntansfull och vet att jag inte skulle kunna ha en bättre kör som försökskanin. Därför känns det tryggt. Jag kommer få det toppenroligt!

Sunt förnuft, koll på läget, en skopa humor och ett glatt humör.

Parteeey

Nu: Grismatning och riggning av ljud.


Kolla vad vi hittade i smöret. Mamma: "Mat...

dsc00061 (MMS)

Kolla vad vi hittade i smöret. Mamma: "Matilda det här är inte okej..".


Urblåst

Jag testar ljudet inför lördagen som mamma hämtat upp i Stockholm idag.

Det kommer bli tryck.

Mamma har redan flytt och kristallkronan ramlat ner. Kanske har jag lite svårt att behärska mig.

Misslyckat

Verkar som att mina sms-inlägg inte kommer fram. Buhu. Jag överlever skolan iaf! Ettorna är mottagna och de vanliga lektionerna är igång från och med idag. Dock trassligare än vanligt, haha. Så nu får vi se hur det blir. Hittills ser det halvbra ut men med vår klass med många inriktningar, val och viljor har jag inte så höga förväntningar tyvärr. Det får bli (nästan) som det blir. Idag ska jag inte klaga: sovmorgon så jag hann med grisarna ordentligt och slapp kalla in hjälp, följt av TVÅ lektioner på hela dagen. Hemma kl halv fem. Tänk om alla dagar vore som denna.... Så understimulerad jag skulle vara då! ;-)

Åter till gamla vanor

Så var det då dags: första skoldagen.

Nu sjappar jag, vi ses ikväll.


Om jag överlevde.Det var denna kompis som bajset kom ifrån iaf om ni ville veta. Tarmen i föregående inlägg. Dock satt den aldrig i tandställningen som faktiskt många gick på. Muahaha.

Kolla vad jag hittade i tandställningen

Gissa bajset:


Arg

NEJ nu blir jag less. Nu hade jag nyss skrivit ihop ett bra inlägg och så när jag skulle publicera så visade det sig att jag egentligen var utloggad hela tiden bara för att jag fortsatte efter att ha haft datorn i viloläge en timme. Så, nu sket det sig.

Dagens Matilda-rapport lyder som följer: Klart till halvklart med kraftigt växlande molnighet och växlande vind av oberäknelig styrka. Det spricker stundtals upp i solglimtar här och var. Oklara förutsättningar, följder och orsaker kan även ge en liten risk för storm.

Så, ni fattar väl att jag inte sätter mig och skriver om det inlägget en gång till.


Jag finns visst på Åland också


Kören på äventyr

En liten rundvandring i handelsträdgården. Självplock! Mysigt!

Ni vet var ni finner mig. I grönsakslandet.

Ulriksdals slott!

Malin är medveten om mitt bedrövliga lokalsinne. haha. 

Likaså de andra!Tjyvfotat på slottsteatern.


Societeten. Och vi.

Muuuummmmmssss.
Bästa kören

En intensiv men otroligt bra dag var det igår och äntligen fick jag mitt bevis på att jag nog ändå samlat på mig en del energi över sommaren. Fantastiskt! Mitt sociala behov och behovet att få leva bland likasinnade estetare börjar bli stort nu. (grisarna är inte kreativt inspirerande på det sättet riktigt...). Jag längtar faktiskt lite till skolan, mitt kreativa, "överenergiska" jag har jag inte riktigt gett utlopp för den här sommaren.

Gårdagen ägnades i alla fall åt att sjunga på gammelgården med Erica, vilket gick jättebra! Fortsatte sedan direkt med tur till stockholm och Ulriksdals slott för fika och snack, följt av Operan Orfeus och Eurydike, och avslutade sen med trerätters middag!

För att få skryta lite måste ändå Tierpskören vara rätt unik. En kör(kyrkokör) som består av både kvinnor och män, där åldersspannet ligger på 17-75(?) år och personligheterna så brett olika. Ändå har jag som är yngst i gänget lika roligt som gamgubbarna (om inte roligare) som varit med i kören i så många år att man inte ens kan räkna så långt. Och jag är rentav fascinerad över sammanhållningen som visar sig väldigt tydligt en sån här gång.

Haka förresten inte upp er på "kyrkokör". Uppsluppen stämning, totalt kravlöst, så långt ifrån högtravande man kan komma, men seriöst när det väl gäller. Underbart. Jag har saknat kören det här året!

..och de som sjunger fräckast snapsvisor, ja det är kyrkokörsgubbarna det må ni tro, haha!

Jag har hittat Nemo

Haha Hitta Nemo är det sötaste som finns. Man kan inte annat än älska den filmen. Det är färdiggrisat för dagen, blir kräftor på klipporna ikväll och en fullspäckad dag i morgon! Ett lagom intressant inlägg. Hmm! I morgon ska jag iaf till Ulrikadals slottsteater med Tierpskören, det ska bli trevligt! Nu: lite övning inför morgondagens sånguppdrag med Erica!

Fynd i hårddisken.

Jag kunde inte låta bli.

Dreamteam!

Älskade Åsa och jag för en massa herrans år sedan.Och hur skulle jag då förklara för folk som inte känner henne vem hon är? Kanske som mammas kusin, min gudmor, "extramamma", bästa vän i vått och torrt, dag som natt, eller den person som granskar mig allra hårdast och kan läsa mig rakt upp och ner som en öppen bok. Det är min Åsa det! Puss!

Grillat med sting.

Ibland. Är. Jag. En. Smula. Sadistisk.


Ålandet

Patrik har stuckit nu! Herrejösses vilken resa han kommer få vara med om, det är ju inte utan att man är lite avis... 11 månader i Seattle ska han tillbringa. Vilken upplevelse! Jag var dit en sväng igår och sa adjö.

Mörbultad efter massagen som gjorde redig nytta sov jag efter Patriks avsked en kort, muskel-öm natt för att gå upp kl 6 i morse och dra iväg till Grisslehamn och Ålandsbåten.

Lite småkonstig dag blev det allt nu när vi var så trötta allihopa. Övertrötta. Supertrötta. Haha. I bilen på vägen till Grisslehamn var jag som ett åskmoln med det sämsta morgonhumöret någonsin skådat. I bilen på vägen hem var det highlife med Robbie Williams, allsång och lite luftgitarr minsann. Uj uj. 

Vad jag är mest nöjd över med hela dagen är att vi inte missade sista färjan hem.

Några kalorier rikare och några kronor fattigare.

Fiske, fiske, fiske och fiske till förbannelse. Jag ledsnade efter 2 min. Ända tills jag hittade hörnan med kläder och hattar. Hoho.

"En död fågel är en bra fågel" som min pappa har lärt mig.

Euhm, vem passar i den där orangea mössan egentligen? Inte jag iaf. Den som passar bra i den mössan skulle jag kunna köpa mössan åt till och med. Bara för att. Det lär ju inte finnas så många.1. Kanske inte den mest smickrande outfiten för figuren. Man ser ut som en...som..en..buske...
2. Den roligaste skylt jag sett på länge. Hittar ni samma lustighet som jag? Undrar vad som hänt om man gått dit..
1.2.

Den här godbiten får avsluta dagen. Sista inköpet och det bästa. Näst efter Kinderchokladen då. Hah!


Åland here I come. Efter lite för lite s...

Åland here I come. Efter lite för lite sömn pga farvältagandet av Patrik igår, begav vi oss iväg till Grisslehamn alldeles för tidigt i morse. Skumbananer är inhandlade och en räkmacka är förtärd. I'll be back. Puss!


Ett grisigt inlägg - Ond rygg och onda grisar

Idag var grisarna ta mig sjutton på rent djävulskaps-humör. Då skulle det bitas och krånglas och geggas i leran. Efter regnet såg det ut som sunksnusk i mathoarna så det behövde skuras ordentligt. Jag klafsade ut i mina, en gång blå, foppatofflor men insåg rätt snart att jag borde ha haft stövlar istället då den blöta leran drog mig neråt och sög fast skorna så att förflyttning blev en omöjlighet. Det fick bli en nödlösning - ta av skorna och gå barfota.

Med ett dussin hungriga grisar omkring (som mer än gärna passade på att nafsa lite på mina bara ben och orsaka ett par nya blåmärken) och två hoar som skulle skuras i en decimeter djup blöt lera kunde det inte sluta med annat än en aktivitet lik gjyttjebrottning.

Tur att ingen kom ut och såg mig. Denne hade väl i såfall börjat klia mig mellan öronen och undrat hur den 13:e grisen kommit dit.

Bra dag hos grisarna idag måste jag säga. Haha min klagosång kommer aldrig till ända. När jag med mina mjölkbackar körde över vägen till ladugårdsbacken studsade två backar med tomtetror AV kärran. Självklart kom en bil som tursamt nog var snäll och stannade så jag hann plocka upp mina 30 förpackningar från vägen.

Det går bra nu!

Förresten har grisarna blivit groteskt stora väldigt snabbt och "värre" ska det väl bli! Ännu är det inte slakt på minst 1½ månad (med undantag för en som kommer få gå lite tidigare).

Vill ni veta en sak? Jag ser så många likheter mellan grisar och människor. Rätt lustigt. Kanske. De starka tar täten, de svaga kommer efter lite småförsynta. Det förekommer kärlek, mobbing, bråk och gängbildningar som i vilken skolklass som helst.

Nu ska jag och min onda rygg försöka ta oss till grisarna för ett andra besök idag. Tack gode Gud för att Jörgen tar emot mig i morgon för att rätta till ryggen. Guld värt!

Matilda (proudly?) presents:

Bruden som allt för ofta roar sig med att grimasera eller spexa framför kameran.

Jag satt och bläddrade i mina fotoalbum i datorn och i minst 50 % av alla album finnes MINST ett grimaskort. Humm.Haha, minst 4 hårnyanser och måånga hårlängder på några månader.


På pricken ett år sedan

Det är den 9:e augusti idag om någon skulle ha missat det.

För ett år sedan den här tiden på dygnet stod jag utanför Ullevi och var på väg in för att låta en dröm gå i uppfyllelse. Och som den gjorde! En bättre kväll än jag kunnat ana hade jag att vänta - trots höga förväntningar. Trots minnesluckor(!) så har de där timmarna etsat sig fast som berget i skallen och känslan är något som jag förmodligen inte kommer få uppleva igen. 

Längst framme vid scenen, i Golden Circle, med 60 000(?) personer bakom på området lyckades jag hamna bredvid en smågalen helhärlig människa som det gick att ha redigt roligt med! Trevligt och otroligt nog så tog det roliga inte slut där och då, utan vi lyckades klaffa utomordentligt bra även efteråt och ett helt år framåt!


Fel fel fel

Det har blivit fel. Det har blivit att: varje gång jag tänker tanken "blogga?" så avfärdar jag den tanken fort som attan. Varför? Vet inte. Så är det och ingen vet varför. Just den här veckan kan det ju bero på att jag haft annat för mig men nej, det är ingen giltig anledning. Det kan även vara för att det trots allt inte finns mycket att skriva om på sommaren.

Konstigt det där.. Vardagslivet, skolan och allt det där, är mycket enklare än det här som händer nu när det är ledigt och fritt (inte för min del då. Grisarna ställer till det för min frihet, men men). Jag menar, en knäpp konversation med Ebba på tåget känns mer angelägen än "Hej. Idag har jag matat grisarna, solat och grillat fläskfilé". Hm.

Så vad har jag då gjort den här veckan? Jo jag har minsann haft sällskap igen. Trevligt värre, men desto mer otrevligt när trevligheterna tog slut igår.


En vecka i några bilder:

Hmm.. Host host.. Det finns visst bara bilder från två av sju dagar insåg jag just. Hehe. Men då får ni alltså se iaf hur trevligt vi hade det i onsdags när Ebba kom och hälsade på oss för att laga och äta italienskt, sjunga lite, prata mycket och äta cupcakes. Inte dumt va!  Ebba, sorry, men det finns bara muppiga bilder på oss. Kanske tyder på att vi inte hade tråkigt iaf!

Övriga bilder är från dagens bravader på Engelsbergsfestivalen där jag var stand in-alt i 4Röster (som består av halva gamla Carmen som ni kommer ihåg?) Härlig dag! Nervig såklart med tanke på att vi inte repat ihop så mycket inför just det här, men det mesta klaffade för min del.

Rösten var bättre än jag någonsin kunnat drömma om förra veckan när jag låg i Sälen och väste och den svåraste låten vilken jag satt uppe kl 2 i natt och råövade knasiga intervall på satt som en smäck idag. Woho! Då kan jag faktiskt leva med lite text-bludder på sista sången. Eller..det...kan jag ju..kanske..inte...ÄH.. Min fjant.


En riktigt grym vokalensemble från Västerås, Enchanted, som sjöng i stil med Real Group. Basens röst var imponerande för att komma från en så pass ung kille och arrangemangen på låtarna var ursnygga! Typisk sån grupp som jag själv mer än gärna skulle vara med i. Enhetligt, stilfullt och proffsigt! Dessutom var Michael Jackson-tolkningen de gjorde ett annorlunda inslag som var roligt att höra.

Team Picasso! Picasso själv var i högform, vilken störtskön och spontan människa.Dags för mig att sova lite nu. Klockan är trots allt snart två.. MEH! Då har det ju blivit nytt datum nu! Kan ni gissa var jag befann mig för prick ett år sen den här tiden? Idag (9/8 alltså) är det en alldeles speciell dag förstår ni! http://matildakarlsssson.blogg.se/2009/august/overkligt.html  Jag kanske förklarar lite utförligare senare, hihi.

God natt!

Än slank den hit...

En pizza slank ner vid en tur till Öregrund. Vad jag inte tycker om är att det känns som höstluft ute redan.. Det var 13 grader ute när vi åkte hem. Blä. Jag satt ute och frös. En kväll i JULI. Vad är fel?

Hur som haver så träffade jag dessa två i "metropolen vid havet". Inte precis de första jag väntat mig att springa på men trevligt var det!